به گزارش ایسنا، دکتر عزیز حسنوویچ که در نشست روز دوم سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران سخن می گفت، ضمن گرامیداشت یاد آیت الله تسخیری افزود: تلاشهای مجاهدانه آن مرد با ایمان و بزرگ برای درک و نزدیکی هر چه بیشتر جوامع اسلامی قابل ارزشگذاری نیست.
وی برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی در مقطع کنونی را بسیار مهم و ارزنده خواند و گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که خون مسلمانان و جان افراد بی گناه با ادعای اسلام گرفته می شود. گروه هایی خشونت طلب و افراطی که در حقیقت با خدا می جنگند، ادعا می کنند که پرچم اسلام را برافراشته اند. همه مسلمانان و بویژه ما علما نباید سکوت کنیم. ما بیش از هر روز مسئولیت داریم که ارزشهای انسانی و جهانی اسلام را صادقانه به گوش جهانیان برسانیم.
مفتی اعظم کرواسی گفت: اسلام دین دوستی، ارتباطات اجتماعی، احترام، اعتماد و درک متقابل است. چرا که اگر خداوند متعال اراده می کرد، همه مردم را از نظر دین و ظاهر یکسان می آفرید. در حالیکه فرمود «ای مردم، ما شما را از یک زن و مرد آفریدیم و در ملت ها و قبیله های مختلف قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید.»
وی با اعلام اینکه "هیچ کس با اجبار یا خواسته ما وارد دین نمی شود، مگر با هدایت و رحمت خداوند متعال"، ادامه داد: علمای معاصر باید در برابر نیروهای تکفیری و افراطی شجاع و خردمند باشند. ما باید قدرت خود را در متن دین بازیابیم. کسانی تلاش دارند در صفوف ما رخنه و از اسلام سوء استفاده و تصویر دین را مخدوش کنند. این همان فتنه ای است که حق تعالی فرمود از کشتن انسانها بدتر است.
رئیس مشیخت اسلامی کرواسی گفت: خداوند مسلمانان را امت واحد نامیده است. در حالیکه سیاست هر وسیله ای را برای رسیدن به اهداف خود توجیه می کند. این رویکرد منجر به برانگیختن تنش ها، درگیری و اختلافات می شود. چرا که اهداف سیاسی از یک سو به سوی دیگر متفاوت است. توجیه اهداف قدرت طلبانه و سیاسی در لباس مذهب با تعالیم اسلام مغایر است، تنش ها و اختلافات را تشدید می کند و علما باید با آن مخالفت کنند.
وی همچنین «انحراف فکری، افراط و تفریط» را عامل دیگر اختلاف در امت اسلامی خواند و گفت: انحراف از اصول دین و افراط و تفریط در تعالیم الهی یکی از عوامل تشدید اسلام هراسی است که متأسفانه در سراسر جهان در حال افزایش است. اسلام نه دین خشونت و تروریسم، بلکه دین مهربانی و صلح است. اقدامات جنایتکارانه و خشونت آمیز به نام اسلام، بیشترین آسیب را به اسلام و مسلمانان می رساند و ما باید در این زمینه هوشیار و متحد باشیم.
مفتی اعظم کرواسی گفت: اگر نهادهای بین المللی بدنبال صلح و امنیت بین المللی هستند، باید استانداردهای دوگانه در موضوعات جهانی را کنار بگذارند.
وی توجه به برنامه های آموزشی و انتقال آموزه های واقعی و اخلاقی اسلام به جوانان را بسیار مهم خواند و افزود: دین اسلام مهمترین مدافع انسان و ارزشهای انسانی است. ما تجربه خوبی در کرواسی داریم به نحوی که هیچ شهروندی از کرواسی، مسلمان یا غیر آن، به میدان جنگ علیه مسلمانان نرفته است. ما برنامه های آموزشی وسیعی برای فرزندان مسلمان و ارتباط مناسب آنها با جامعه چند فرهنگی کرواسی تدارک دیده ایم.
او تاکید کرد که امامان، مبلغان، اساتید و معلمان دینی مسئولیت بزرگی برای حفاظت از جوانان مسلمان در مقابل خطر افراط گرایی بر عهده دارند.
رئیس مشیخت اسلامی کرواسی همچنین با تشکر از برگزار کنندگان کنفرانس وحدت اسلامی؛ از خداوند متعال برای دکتر حمید شهریاری، رئیس مجمع تقریب در این مسئولیت بسیار مهم موفقیت مسالت کرد.
انتهای پیام
نظرات