• پنجشنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۰ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400072920984
  • خبرنگار : 30165

در یک مطالعه آزمایشگاهی بررسی شد؛

اثر عصاره درخت زبان گنجشک در محافظت از آلزایمر

اثر عصاره درخت زبان گنجشک در محافظت از آلزایمر

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انجام یک مطالعه، تاثیر محافظتی عصاره درخت زبان گنجشک را بر روی موش‌های صحرایی بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، با توجه به افزایش شیوع بیماری آلزایمر در ایران و دنیا، بالا بودن هزینه‌های مراقبت از بیماران، همچنین میزان اثربخشی و عوارض جانبی داروهای موجود، تحقیق برای پیداکردن عامل درمانی یا کمکی جدید برای کنترل یا درمان این بیماری با عوارض جانبی کمتر ضروری به نظر می‌رسد.

در دهه‌های اخیر گیاهان منابع امیدوارکننده‌ای برای درمان‌های جایگزین بوده‌اند. امروزه گرایش جدی به مصرف گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به دلایلی همچون عوارض جانبی کمتر، هزینه‌های اقتصادی پایین‌تر، تنوع ترکیبات موثر موجود در آن‌ها  و تعادل بیولوژیک مواد مؤثره موجود در گیاهان، رواج یافته است.

درخت زبان گنجشک دارای ترکیباتی به نام «کومارین» است. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انجام یک مطالعه، تاثیر محافظتی عصاره درخت زبان گنجشک را بر روی موش‌های صحرایی بررسی کردند. در این مطالعه  پژوهشگران موش‌های صحرایی را با روش‌های آزمایشگاهی دچار آلزایمر کرده و تاثیر این عصاره را بر محافظت از آلزایمر بررسی کردند.

در این مطالعه عصاره غنی از ترکیبات کومارینی پوست درخت زبان گنجشک، به طور قابل ملاحظه‌ای حافظه و اختلالات شناختی را بهبود بخشید، از آسیب‌های عصبی جلوگیری کرد و خصوصیات بافت‌شناسی طبیعی هیپوکامپ مغز را حفظ کرد. همچنین این عصاره ظرفیت آنتی اکسیدانی را بهبود بخشید و فاکتورهای التهابی موثر در بیماری آلزایمر را تنظیم کرد.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ عصاره غنی از ترکیبات کومارینی پوست درخت زبان گنجشک می‌تواند یک عامل کمکی مفید، از طریق اثرگذاری بر مسیرهای آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی، در درمان بیماری آلزایمر باشد.

این محققان معتقدند که این نتایج، انجام مطالعات بیشتر را برای توسعه این عصاره به عنوان عامل امیدوارکننده در پیشگیری، مدیریت یا درمان بیماری آلزایمر تشویق می‌کند.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر محافظتی عصاره غنی از ترکیبات کومارینی پوست درخت زبان گنجشک (Fraxinus excelsior L.) بر یک مدل آلزایمر القاشده در موش صحرایی» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و محمد حسین فرزایی، غلامرضا بهرامی، سجاد فخری، محمد باقر مجنونی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در انجام آن مشارکت داشتند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha