محمد میری در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان سطح زیر کشت انگور در استان اظهار کرد: در خراسان رضوی ۲۹ هزار و ۱۷۰ هکتار سطح زیر کشت انگور داریم که از این میزان ۲۱ هزار و ۴۳۰ هکتار شامل باغات آبی و ۷۷۰۰هکتار شامل باغات انگور دیم میشود که میانگین برداشت انگور در استان در باغات آبی حدود ۱۷ تا ۲۲ تن و در باغات دیم حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در هکتار هست.
وی افزود: در خصوص میزان تولید انگور در خراسان رضوی پیشبینی میشود در سال جاری حدود ۳۵۵ هزارتن محصول داشته باشیم.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: حدود ۱۱ درصد سطح زیر کشت انگور در کشور به خراسان رضوی تعلق دارد و ما از نظر کشت و تولید انگور رتبه سوم در کشور را داریم و حدود ۳۷ هزار خانوار به طور مستقیم از محصول انگور امرار معاش میکنند.
میری در خصوص تاثیر خشکسالی بر کشت انگور گفت: خشکسالی به طور متوسط حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد عملکرد محصول باغهای انگور در سال جاری را نسبت به سال گذشته کاهش داده است.
وی تصریح کرد: عمده شهرستانهای استان در کشت و تولید انگور دخیل هستند، اما ۷۰ درصد سطح زیر کشت انگور در استان به ترتیب در شهرستانهای خلیل آباد، قوچان، کاشمر و جغتای است. حدود ۱۵ هزار سطح زیر کشت انگور معادل ۷۰ درصد در استان، در این شهرستانها متمرکز شده؛ همچنین در شهرستانهایی مثل تربت جام، سبزوار، تایباد، گناباد، جوین و مشهد هم باغات انگور رو به توسعه هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در استان ۳۰ رقم انگور کشت میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به انواع انگور عسکری، پیکامی ترکمن۴، فخری، صاحبی، یاقوتی، کشمشی بیدانه و سلطانی است. همچنین ارقام جدید وارداتی هم در سالهای اخیر توسط سازمان جهاد کشاورزی وارد استان شده و در دستور کار برای استفاده کشاورزان قرار گرفته است . این ارقام شامل اسکارلت، ترکمن۴ و اتُم رویال هستند.
محمد میری در خصوص میزان تولید کشمش در استان اعلام کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد محصول انگور برداشتی در استان تبدیل به کشمش میشود و میزان کشمشی که در خراسان رضوی در سال تولید میشود حدود ۶۰ هزار تا ۷۰ هزار تن است. خراسان رضوی یکی از استانهای پیشرو در تولید کشمش هست.
وی در رابطه با اقداماتی که توسط سازمان جهاد کشاورزی طی سالهای اخیر در راستای حمایت از باغات انگور صورت گرفته، اعلام کرد: ترویج سامانههای نوین آبیاری در باغات انگور، اجرای طرح فراز و سایبان در سطح حدود ۱۰۰۰هکتار از باغات انگور استان با هدف بهرهوری بیشتر آب و بهبود کیفیت و عملکرد محصول، معرفی ارقام جدید دو منظوره و پر محصول وارداتی، تولید محصولات سالم و ارگانیک، برگزاری کارگاههای آموزشی در راستای انتقال یافتههای نوین به باغداران، راه اندازی انبار کالاهای بورس کشمش در خلیل آباد به ظرفیت ۱۰۰ تن و همچنین اخذ مجوز انبار جهت شهرستانها قوچان و کاشمر که در دست پیگیری است از جمله اقدامات حمایتی از باغات انگور بوده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ هکتار معادل ۳۲ دردصد از باغات انگور استان شامل پروژههایی مثل شبکههای داربستی و فراز، عملیات بهِ نژادی، توسعه کشت ارقام مقاوم در برابر تنش آبی و همچنین ارقام پر محصول، نصب سایبان، تولید محصولات سالم و ارگانیک، اجرای سامانههای نوین آبیاری و انتقال آب با لوله هستند.
انتهای پیام
نظرات