امین کلاته در آیین گرامیداشت روز ملی روستا که ۲۶ مهرماه در مرکز همایشهای هتل مجلل داریوش بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: ما تولید کنندگان خوبی هستیم اما بازاریابان خوبی نیستیم.
وی افزود: طرح هایی برای حضور متخصصان فروش در روستاهای استان داریم تا با اطلاع از محصولات مورد نیاز در بازارهای هدف به تولید در روستاهای استان و فروش محصولات آنها کمک کنند.
کلاته با تاکید بر اینکه بعضی از محصولات و تولیدات روستاهای استان تا ۱۰ دست دلالی می شوند، افزود: بسیاری از محصولات این استان به ویژه در حوزه انگور، زعفران و پشم با برند استانهای دیگر به فروش میرسد که باید به این نکات توجه کنیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای خراسان شمالی عدم مشارکت دادن شوراها در تصمیمات استانی برای روستاها را یکی دیگر از حلقههای مفقوده دانست و گفت: بنا داریم تا شوراهای روستاها را با محوریت شوراهای شهرستان پای کار بیاوریم تا برای اجرای پروژههای عمرانی نظر داده و بر اجرای آنها نیز نظارت کند.
وی تاکید کرد: شوراهای روستاها و شهرستان باید در تصمیمات مختلف از قبیل تقسیم اعتبارات و تخصیص آنها برای پروژه های مختلف دخیل باشند چراکه هم نماینده مردم هستند و هم بیش از سایرین از جزئیات و موضوعات مختلف اطلاع دارند.
کلاته همچنین با بیان اینکه جایگاه شوراها باید در استان بازتعریف شود گفت: استان های مرزی و محروم کشور سهم عادلانه ای از بودجه کشور ندارند و در حرکتی جمعی با سایر دفاتر امور روستایی کشور پیگیر این موضوع هستیم.
وی اظهار کرد: میزان اعتبار استانهای خراسان شمالی در حوزه روستاها نباید به اندازه جمعیت آنها بلکه باید به اندازه شایستگی و پتانسیل آنها باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای خراسان شمالی اعلام کرد: متاسفانه در بعضی از استانها همانند تهران شاهد هستیم یک دهیاری ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد اما در خراسان شمالی شاهد اعتبار ۷۰ میلیونی در یک دهیاری هستیم.
وی به ضرورت انجام مسئولیت اجتماعی صنایع نیز اشاره کرد و گفت: صنعتی مثل پتروشیمی بجنورد با حفر ۱۰ چاه عمیق دو دشت این منطقه را خشک کرده و عوارضی مانند آلودگی محیط زیست، کم آبی و آلایندگی را در روستاها و شهرهای اطراف ایجاد کرده است.
کلاته تاکید کرد: این مشکلات درحالی است که آن ها به مسئولیت اجتماعی خود در قبال روستاها عمل نمی کنند و اگر هم انجام دهند، منت آن را می گذارند.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری به موضوع پسماند نیز اشاره کرد و گفت: به رغم سال های گذشته، امسال اعتباری برای طرح جامع پسماند در استان دیده شده تا به سمت رفع آلودگی پسماند باشیم و علاوه بر توجه به حوزه کشاورزی به سمت و سوی استانی پاک و سبز حرکت کنیم.
کلاته تاکید کرد: روستاها اساس و پایه کشور هستند و هویت کشور از روستاها به شهر آمده است.
وی با اشاره به اینکه ۴۳ درصد جمعیت این استان را روستاییان تشکیل میدهند، افزود: این در حالی است که بسیاری از شهرنشینان در فصول و زمانهای مختلف به روستاها میآیند و نشان می دهد جمعیت روستاهای ما از این مقدار نیز بالاتر است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای خراسان شمالی بر ضرورت ایجاد راههای روستایی نیز تأکید کرد و گفت: راههای روستایی سبب ایجاد ارتباط اقتصادی بین روستاها و افزایش درآمد آنها می شود.
کلاته با بیان اینکه ایجاد راههای روستایی، متحول شدن اقتصاد روستایی را به دنبال دارد، گفت: با همکاری دستگاه ها مختلف قصد داریم بیش از گذشته به این موضوع توجه کنیم.
کلاته همچنین بر ضرورت توجه به مناظر روستایی نیز اشاره کرد و گفت: باید به سمت بازآفرینی سیما و منظر روستاها در خراسان شمالی حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با ورود به روستاها احساس وارد شدن به روستا به ما دست نمی دهد، چرا که رفتارها و اقدامات ما در روستاها نیز شهر شده است.
کلاته تصریح کرد: این در حالی است که روستاها باید بافت خاص خود را با توجه به پتانسیل های خود داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات