• چهارشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400072114675
  • خبرنگار : 50061

به دانشمندان واکسن‌ساز کشورمان اعتماد کنیم

به دانشمندان واکسن‌ساز کشورمان اعتماد کنیم

ایسنا/قزوین سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با طرح این گلایه که چرا به دانشمندان کشورمان اعتماد نمی‌کنیم، گفت: جوانانی که ۳۰ تا ۳۵ سال دارند کسانی هستند که دهه ۷۰ واکسن فلج اطفال را دریافت کردند و اگر الآن می‌توانند راه بروند نتیجه واکسن فلج اطفالی است که در کشورمان تولید شده است.

محمدحسن ارداقیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از ۱۹ ماه است که درگیر بیماری کرونا هستیم اولین مورد مثبت کرونا ۶ اسفند ۱۳۹۸ در قزوین گزارش شد؛ از آن روز به بعد با تشکیل ستاد استانی و کمیته دانشگاهی مبارزه با کرونا برنامه‌هایی را برای حفظ سلامت داشتیم.

وی ادامه داد: در روزهای نخست به نسبت اطلاعاتی که نسبت به ویروس داشتیم برنامه‌ریزی کردیم، این ویروس برای همه دنیا ناشناخته و در طول مدتی که این بیماری در جهان همه‌گیر شده است دستورالعمل‌های متفاوت و مختلفی ابلاغ، پیش‌بینی، ارائه و اعمال شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: اگر در خاطر داشته باشید روزی گندزدایی معابر را داشتیم بعدازآن دانشمندان به این نتیجه رسیدند نیازی به گندزدایی معابر و مبلمان شهری نیست. به‌مرور یافته‌های دانشمندان نسبت به ویروس کرونا افزایش یافت و پروتکل‌ها دقیق‌تر شد و به برای کنترل بیماری به هدف خود نزدیک شدیم. محدودیت‌ها به‌صورت کلاسیک انجام شد که محدودیت اصناف ازجمله آن‌هاست. اصنافی مانند تالارهای پذیرایی و سینما در بسیاری از مواقع به‌ویژه در پیک‌های کرونا تعطیل شدند؛ در رفت‌وآمدها و سفرهای بین استانی محدودیت‌هایی به وجود آمد و درعین‌حال در اقتصاد برخی از مشاغل مشکلاتی ایجاد شد.

وی تصریح کرد: با تولید و ورود واکسن به کشور از بهمن ۱۳۹۹ واکسیناسیون در استان به‌صورت رسمی و با اولویت‌بندی کادر درمان آغاز شد؛ به همین دلیل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کمتر شد و امروز به نقطه‌ای رسیدیم که واکسیناسیون سرعت پیداکرده است.

ارداقیان اشاره کرد: ازاین‌پس ممنوعیت و محدودیت‌های کلاسیک و سنتی که از قبل به‌ناچار مجبور به اجرای آن بودیم بی‌معنا خواهد بود به همین جهت طرح سکوی مدیریت هوشمند برای حفاظت از مردم طراحی‌شده و مجری طرح وزارت کشور با همکاری وزارت بهداشت است که تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای این طرح هستند.

وی تشریح کرد: اصناف و سیستم حمل‌ونقل می‌توانند در سامانه غربالگری سلامت به آدرس https://salamat.gov.ir مراجعه کرده و کارت الکترونیک واکسیناسیون و QR کد را دریافت کنند، این کد مشخص می‌کند که فرد واکسن دریافت کرده است. بر مبنای کارت الکترونیک واکسیناسیون و ثبت‌نام در سامانه اصناف و متصدیان حمل‌ونقل زمینه را ایجاد می‌کند تا خدمت گیرندگان و اصناف هر ۲ بتوانند با آسایش خاطر در فضای ایمن خدمت‌رسانی کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: مسافرانی که از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند با اسکن بارکد می‌توانند متوجه شوند که راننده واکسن دریافت کرده است یا خیر، بدین طریق مردم با خیال راحت می‌توانند از خدمات استفاده کنند.

طرح هوشمند سازی در مرحله برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها

وی تصریح کرد: طرح هوشمندسازی در مرحله برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها بوده و جلسات متعددی در استان برگزار شده است؛ در حوزه فناوری اطلاعات استانداری و علوم پزشکی نشست‌های مشترک برگزار شده است. اصناف و متصدیان حوزه حمل‌ونقل باید وارد سامانه سکوی هوشمند شوند.

ارداقیان گفت: اصناف نیز باید QR کد مربوطه را در واحد صنفی خود نصب کنند تا مردم با گوشی هوشمند QR کد را اسکن کنند و از وضعیت واحد صنفی مربوطه مطلع شوند. طبیعتاً اجازه فعالیت به افرادی که واکسیناسیون نکرده و یا گواهی سلامت دریافت نکرده باشند داده نخواهد شد.

وی اظهار کرد: یکی از ابزاری که باعث شد موج‌های سهمگین کرونا را پشت سر بگذاریم اعمال محدودیت‌ها بوده است البته این محدودیت‌ها به‌ناچار بوده است و در کنار آن مردم همراهی لازم را داشتند؛ در پنجم موج کمک و همکاری مردم کمک چشمگیری به کاهش آمار ابتلا داشته است. در پیک پنجم اعمال محدودیت‌ها بسیار خوب توانست به ما کمک کند البته آمارها نشان می‌دهد انجام واکسیناسیون جلوی مرگ‌ومیر را گرفته و آمار ابتلا را نیز کاهش داده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین متذکر شد: تمام تلاش و سرعت دادن به واکسیناسیون برای این بوده است وارد پیک جدید نشویم؛ در این مقطع زمانی بهترین راه کنترل این بیماری، پیشگیری از افزایش بیماری است بنابراین باید مدیریت هوشمند را در کشور اعمال کنیم.

وی تشریح کرد: انتخاب قزوین به‌عنوان پایلوت طرح هوشمندسازی کرونا ۲ علت داشته است؛ یکی از دلایل این است استان قزوین در همکاری بین بخشی درخشیده است و همراهی و همکاری دستگاه‌های اجرایی در کنار خادمان حوزه سلامت کمک کرد تا با کمترین آسیب از موج‌ها کرونا عبور کنیم و هرکجا که دانشگاه علوم پزشکی از دستگاه‌های اجرایی و حتی نهادهای غیردولتی و عمومی و نظامی کمک خواست پای‌کار آمدند؛ قطعاً یکی از دلایل اینکه قزوین پایلوت طرح انتخاب شد این بود که در استان همه مسئولان کشوری طی بازدید از استان اظهار داشتند که استان هماهنگ پیش می‌رود.

۷۶۰۰ نفر در خط مقدم کرونا هستند

ارداقیان به فعالیت کادر درمان اشاره و توضیح داد: از ابتدای شیوع کرونا همه کادر درمان درگیر بودند و در مقطعی کارکنان اداری، دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی قزوین به بخش بهداشت و درمان کمک کردند؛ حتی در بخش واکسیناسیون، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در مراکز تجمیعی حضور یافته و واکسن تزریق کردند؛ خانواده ۷۶۰۰ نفری در حوزه سلامت استان طی ۱۹ ماه همه‌گیری کرونا پای‌کار بودند و حداقل یک‌بار دچار بیماری کرونا شدند، طی این مدت ۶ نفر از همکاران سلامت را از دست دادیم و بسیاری از همکاران ما نیز اعضای خانواده خود را از دست دادند. در کنار ما جهادگران، بسیجیان و سپاه پای‌کار آمدند و در استان عزم جمعی شکل گرفت و در حقیقت می‌توانیم بگوییم دفاع مقدس دوم را در کشور شاهد بودیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین مطرح کرد: علی‌رغم اینکه رسانه‌های غربی تلاش کردند در واکسیناسیون توفیق نداشته باشیم واکسیناسیون خوب پیش می‌رود؛ متأسفانه در داخل کشور عده‌ای نیز به برنامه‌های طراحی‌شده غرب دامن می‌زدند؛ رسانه‌های غربی تا پیش‌ازاین شعار و کمپین «واکسن بخرید» راه انداخته بودند؛ در حال حاضر واکسن به‌اندازه کافی در کشور وجود دارد و واکسیناسیون با سرعت در حال انجام است و رسانه‌های غربی نیز سناریوی خود را تغییر دادند و روی نوع واکسن اظهارنظر می‌کنند.

وی گفت: به مردم می‌گویم به این سخنان گوش ندهند؛ تنها راه برون‌رفت از این بحران انجام واکسیناسیون است و طبیعتاً افرادی که ملت و دولت ایران را دوست ندارند علاقه‌ای به عبور از این بحران ندارند. عده‌ای نیز دانسته یا ندانسته آب بر آسیاب دشمن می‌ریزند.

برای تزریق واکسن به شایعات فضای مجازی توجه نکنیم

ارداقیان بیان کرد: اگر تا این لحظه واکسن نزدیم برای تزریق آن اقدام کنیم اصلاً به نوع واکسن فکر و به شایعات فضای مجازی توجه نکنیم چون واکسن‌های مورد تأیید سازمان غذا و داروی کشور و وزارت بهداشت در چرخه تزریق قرار گرفته است و مردم با خیال آسوده می‌توانند آن‌ها را تزریق کنند.

وی تأکید کرد: هرچه زودتر بتوانیم به ایمنی بالا برسیم و مردم ایمن شوند زودتر می‌توانیم محدودیت‌ها را کاهش دهیم و به زندگی عادی نزدیک شویم، البته واکسن زدن هیچ تضادی با رعایت پروتکل‌ها ندارد و همچنان باید ماسک بزنیم و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص واکسیناسیون دانش آموزان اعلام کرد: متولدین ۱۳۸۸ به قبل می‌توانند وارد سامانه شده و ثبت‌نام کنند و یا با در دست داشتن کارت ملی به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

وی با اعلام اینکه مجموع واکسیناسیون انجام شده در قزوین به عدد یک میلیون و ۱۳۸ هزار و ۶۴۹ رسیده است، تشریح کرد: ۵۰.۶ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن نوبت اول را دریافت کردند و هنوز حضور در مراکز ادامه دارد؛ از خانواده‌ها می‌خواهیم برای سلامت فرزندان خود برای تزریق مراجعه کنند؛ این واکسن‌ها تأیید علمی ستاد ملی مقابله با کرونا را دارد؛ امیدواریم با سرعت برای برنامه‌هایی که وزارت آموزش‌وپرورش و ستاد ملی کرونا برای بازگشایی مدارس دارد سرعت واکسیناسیون را با حضور دانش آموزان بیشتر کنیم.

ارداقیان بیان کرد: اعلام آمار کرونا یکی از تلخ‌ترین وظایف است، بعد از ۱۹ ماه هنوز اعلام آمار برای من عادی و به عدد تبدیل نشده است وقتی آمار فوتی‌های استان را اعلام می‌کنم دردی وجودم را می‌گیرد، وقتی یک نفر از هم استانی‌ها از دست می‌رود یک اتفاق تلخ و ناگوار است و برای اطلاع مردم ناچار به ارائه آمار هستم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا واکسن برکت برای دوز اول وجود ندارد، اعلام کرد: واکسن برکت در استان موجود است ولی چون تعهد کردیم برای افرادی که نوبت اول را زدیم نوبت دوم هم برکت تزریق کنیم فعلاً برای متقاضیان نوبت اول امکان تزریق واکسن برکت نداریم؛ تا زمان رسیدن محموله جدید برکت در نوبت اول امکان تزریق برکت نداریم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین جذب سهمیه واکسن برکت قزوین بیشتر از دیگر استان‌ها بوده است، استان قزوین در ۲ هفته قبل به‌مانند شهرهای بزرگی همچون تبریز ۱۰ هزار دوز واکسن برکت دریافت کرده و این در حالی است که زنجان ۵۰۰۰ دوز واکسن برکت گرفته است.

وی متذکر شد: آسترازنکا در استان موجود است ولی چون برای افرادی که نوبت اول را تزریق کردند اختصاص داده‌ایم برای افراد جدید امکان تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد. در استان حدود ۱۴ هزار نفر نوبت اول آسترازنکا دریافت کردند که موظف هستیم نوبت دوم آنان را نیز تزریق کنیم.

ارداقیان تشریح کرد: طی این مدت مباحث و شبهاتی در مورد واکسن‌های تولید داخل مطرح و گفته شده است که ما از چه زمانی تولیدکننده واکسن بودیم که الآن واکسن کرونا تولید کردیم، برای نسل جوان باید بگویم که بیش از ۹۰ سال است که تولیدکننده واکسن هستیم و ایران جزو هفت کشور تولیدکننده واکسن دنیاست. چرا به دانشمندان کشورمان اعتماد نمی‌کنیم؟ جوانانی که ۳۰ تا ۳۵ سال دارند کسانی هستند که دهه ۷۰ واکسن فلج اطفال را دریافت کردند و اگر الآن سرپا راه می‌روند نتیجه واکسن فلج اطفالی است که در کشورمان تولیدشده است.

مانند قهرمانان ورزشی به دانشمندان ایرانی افتخار کنیم

وی اظهار کرد: اولین واکسن هسته کلاسیک را در سال ۱۲۹۹ هجری شمسی در کشور تولید کردیم پس خودمان را دست‌کم نگیریم. در حوزه بیوتکنولوژی ضعیف نیستیم و دانشمندان خود را دست‌کم نگیریم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان یادآور شد: به‌عنوان عضوی از خانواده سلامت هیچ توصیه‌ای برای تزریق یا عدم تزریق واکسن خاصی ندارم و می‌گویم هر واکسنی که در دسترس بود را تزریق کنند. اگر واکسن ایرانی نمی‌زنیم به دانشمندان بزرگ کشور و جایگاه علمی کشور احترام بگذاریم همانطور که در عرصه ورزش، ورزشکاران بزرگ داریم یزدانی‌هایی در حوزه بیوتکنولوژی و دانش داریم بیاییم آنان را در کنار قهرمانان ورزشی ببینیم، احترام بگذاریم و اعتماد کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha