• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403112115457
  • خبرنگار : 50061

یک کارشناس سیاسی مطرح کرد

کاهش نفوذ غرب در منطقه با تشکیل محور مقاومت

کاهش نفوذ غرب در منطقه با تشکیل محور مقاومت

ایسنا/قزوین کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: با تشکیل محور مقاومت نفوذ کشورهای غربی و آمریکا در منطقه کمتر شده است چون کشورهای جبهه مقاومت به خودباوری و نوعی از بیداری رسیدند تا از قدرت داخلی خودشان برای مقابله با قدرت‌ها و تهدیدات خارجی استفاده کنند.

اشکان ممبینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس ظلم و ستم‌های رژیم شاهنشاهی و وابستگی به آمریکا و کشورهای غربی، مردم به این نتیجه رسیدند با این ظلم و ستم مبارزه کنند و در این راه شهدای زیادی تقدیم کردند. انقلاب اسلامی بر اساس یک جنبش خودجوش مردمی بود که با ازخودگذشتگی و مقاومت مردم و رهبری امام خمینی (ره) و یارانشان به ثمر نشست و مردم از چنگال رژیم شاهنشاهی نجات پیدا کردند.

وی ادامه داد: تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌های جهان در این است که ریشه انقلاب اسلامی، مردمی بودن آن است؛ هرچند ممکن است در دیگر انقلاب‌ها مردم مشارکت داشته باشند اما در انقلاب اسلامی، ایمان و اراده مردم آن را با دیگر انقلاب‌های دنیا متمایز می‌کند، دیگر وجه تمایز انقلاب اسلامی حضور روحانیت و رهبری امام خمینی (ره) است. در سال‌های آخر منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در تبعید و از مسیر دور، انقلاب را رهبری کردند و انقلاب اسلامی با حضور مردمی که به اسلام و باور امام خمینی (ره) ایمان داشتند به پیروزی رسید.

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی می‌تواند برای سایر نظام‌ها الگو باشد چون از قلب و اراده مردم این سرزمین خروشیده و شکل گرفته است؛ در دنیا انقلاب‌های زیادی در شرق آسیا و فرانسه و دیگر نقاط جهان شکل گرفتند ولی بسیاری از آنان پایدار نبودند چون انقلاب آنان برخاسته از ایمان و اراده مردم نبود. انقلاب اسلامی به‌علت تقویت روحیه مردم، باور به انقلاب و رهبری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری روزبه‌روز ریشه‌دارتر شده و در عرصه سیاست داخلی و بین‌الملل به رشد و توانمندی قابل ملاحظه‌ای رسیده است.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهور از توانمندی‌های فضایی بازدید کردند که رسیدن به این سطح از تکنولوژی باعث افتخار است، در رژیم شاهنشاهی همه می‌خواستند از ایران و موقعیت استراتژیک آن سوء‌استفاده کنند برای همین تحت استعمار غرب و آمریکا بودند، اما هر سال که از انقلاب اسلامی می‌گذرد این نظام مقتدرتر و پرنفوذتر می‌شود و این به‌دلیل توانمندی‌های داخلی، قدرت نظامی، نفوذ و اثر ایران در منطقه است.

ممبینی گفت: اکنون در دوره‌ای به سر می‌بریم که خطرات و تهدیدات زیادی در اطراف کشور ما و منطقه وجود دارد، دولت جدید آمریکا علاوه بر تهدید کشورهای دنیا با اعمال تعرفه‌های وارداتی و ژست قلدرمابانه یک روز می‌خواهد گریلند و یک روز دیگر پاناما را بگیرد. برخی از کشورهای عربی نیز جزایر سه‌گانه ایران را برای خود می‌دانند، ولی این ادعاهای بی‌پایه و اساس اثری بر حق حاکمیت قطعی ایران بر این جزایر ندارد. با تحولات سوریه و تحولات جدید در منطقه برخی از مرزهای شرقی و غربی از طرف دشمنان دچار تهدید شدند بنابراین با انواع تهدیداتی که اطراف ما وجود دارد باید در زمینه‌های امنیتی هوشیارتر از قبل باشیم.

وی ادامه داد: امروز با یک غده سرطانی به نام رژیم صیهونیستی در منطقه مواجه هستیم که هر روز در فکر یک فتنه و دشمنی جدید با ایران است، با توجه به اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی تهدید اصلی برای منطقه و جهان به شمار می‌روند باید با هوشیاری و بازبینی در سیاست خارجه و دکترین دفاعی طوری عمل شود که هیچ کشوری اجازه تعرض و یا تجاوز به خاک کشورمان را به خود ندهد، البته تقویت روابط با کشورهای منطقه و همسایگان در جهت ایجاد اتحاد و توازن منطقه‌ای نیز می‌تواند در مقابله با تهدیدات مؤثر باشد.

جمهوریت و اسلامیت مکمل هستند

وی با اشاره به اینکه جمهوریت و اسلامیت مکمل هم بوده و دو بُعد جدایی‌ناپذیر مکتب امام خمینی(ره) هستند، گفت: بسیاری از افراد ممکن است جدایی دین از سیاست را مطرح کنند که این جدایی امکان‌پذیر نیست؛ در نظام بین‌الملل کمتر نظام سیاسی وجود دارد که مانند جمهوری اسلامی تمام اقشار، احزاب و مردم و گروه‌ها بتوانند مشارکت کرده و نظر خود را بیان کنند.  

ممبینی تصریح کرد: اصل اول قانون اساسی، نوع حکومت ایران را جمهوری اسلامی معرفی کرده که از دو مؤلفه «جمهوریت» و «اسلامیت» تشکیل شده است. پایه و مبنای چنین نظامی به ابتکار و اندیشه‌های رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره)، بازمی‌گردد که پس از به ثمر نشستن مبارزات آزادی‌خواهانه و اسلام‌گرایانه مردم، نوع نظام سیاسی، جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم، توسط ایشان پیشنهاد شد و در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ به تصویب عموم رسید.

وی اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی شیوه خاصی از حکومت است که بر جایگاه و نقش مردم تأکید فراوان دارد و از ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی این است که با تکیه بر مبانی و احکام نورانی دین اسلام درصدد است فرد و جامعه را به سمت رشد و شکوفایی هدایت کند.  

ممبینی خاطرنشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی انتخابات به‌صورت گسترده و آزاد برگزار شده و نامزدهایی معرفی می‌شوند و مردم با آزادی عمل، تفکر فرد مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند، این نظام به‌خاطر علاقه مردم برپا شده و ادامه پیدا می‌کند و ایران نیز با رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری همیشه مقتدر و سربلندتر از گذشته به سمت رشد و تعالی گام برمی‌دارد.

وی با اشاره به اینکه اسلامی بودن یک رکن اساسی در جمهوریت است، خاطرنشان کرد: ایران همیشه اسلامی بوده است اما در زمان جمهوری اسلامی عمیق‌تر و بیشتر به مفهوم اسلامی بودن توجه شده است و توانسته بین جمهوریت و اسلامیت پیوند عمیقی به وجود آورد.

اقتدار جمهوری اسلامی خدشه‌ناپذیر است

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه اقتدار جمهوری اسلامی خدشه‌ناپذیر است، اظهار کرد: تحریم و دشمنی غرب و آمریکا با جنگ هشت ساله نابرابر عراق و غرب علیه ایران آغاز شد، بعد از هشت سال دفاع مقدس نیز دشمنان با ترور، دشمنی‌ در منطقه و فتنه‌ سعی کردند از قدرتمندتر شدن جمهوری اسلامی جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: دشمنان در ۴۵ سال گذشته از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و همیشه به‌دنبال راهی بودند تا جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کنند، اما جمهوری اسلامی قدرتمند است و در عرصه منطقه و بین‌الملل روزبه‌روز به قدرتش افزوده می‎شود، قدرت ایران به مرحله‌ای رسیده است که وزیر امور خارجه در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها در جواب یاوه‌گویی‌های ترامپ گفت رژیم صهیونیستی می‌تواند به گریلند برود و فلسطینی‌ها در سرزمین خود باقی بمانند؛ این سخن نشان از قدرت سیاسی و اقتدار جمهوری اسلامی است.

ممبینی در پایان گفت: شرایط منطقه حساس است و تمام امور باید پیگیری شود چون اگر از موضوعی غفلت شود دشمن می‌تواند برای انجام خرابکاری از آن استفاده کند. با وفاق ملی، همبستگی، اتحاد و همسو کردن همه اقشار می‌توان اتحاد جامعه را افزایش داد و نقش مردم را در فعالیت‌های سیاسی و امور جامعه پررنگ کرد، در این صورت مردم حس مسئولیت بیشتر و بهتری خواهند داشت تا قدرتمندتر از گذشته اهداف انقلاب اسلامی را به پیش ببرند و به قله برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha