• دوشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400071912814
  • خبرنگار : 50081

رئیس اتاق اصناف مشهد مطرح کرد

اصناف نسبت به تکریم زائر امام رضا(ع) آگاهی یابند

اصناف نسبت به تکریم زائر امام رضا(ع) آگاهی یابند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: باید از موضوع تکریم زائر امام‌ رضا(ع) و ارتباط با خریدار آگاهی داشت و اصول مشتری‌مداری و بازاریابی را فرا بگیریم اما متاسفانه فشارهای بسیاری روی افراد اثرگذار است.  

محمود بنانژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اصناف حلقه آخر اتصال با مردم هستند و به این دلیل عده‌ای تصور می‌کنند که بازار تعیین کننده قیمت‌هاست اما واقعیت این است که سهم اصناف در گرانی حدود ۱۰ درصد است. حتی تشکل‌های اصناف با گران‌فروشان برخورد می‌کنند اما متاسفانه بسیاری از افراد اصناف را مقصر می‌دانند. باید دانست حوزه اصناف در برخی موارد هیچ نقشی نداشته و افزایش قیمت‌ها و گرانی در اختیار آن نیست.

وی اضافه کرد: واحدهای صنفی می‌توانند از تکنولوژی روز، فضای مجازی و بستر فروشگاه‌های الکترونیکی نیز استفاده کنند تا در این صورت هزینه‌ها کاهش پیدا کند. ما در گذشته تلاش کردیم استفاده از این ظرفیت‌ها را به انواع دیگر ترویج دهیم اما متاسفانه به دلیل برخی دیدگاه‌های سنتی مقاومت‌هایی با چنین نوآوری‌هایی شکل گرفت. همین موضوع در بلندمدت موجب حذف برخی از اصناف می‌شود چون نتوانستند خود را در این مسیر با دیگران همراه کنند. در مجموع کرونا باعث شد بسیاری از واحدهای صنفی به فضای مجازی روی بیاورند و محصولات خود را به صورت الکترونیک به فروش برسانند.

رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص رضایت‌مندی مردم و مشتری مداری اصناف عنوان کرد: زمانی که تحریم هستیم، نمی‌توانیم هر کالایی را وارد و هر خدماتی را ارائه کنیم. در ارائه خدمات فنی اصناف استاندارد خاصی وجود ندارد اما این موضوعی است که حتما باید آن را در نظر گرفت. در حال حاضر اتاق اصناف به شدت دنبال تحقق این موضوع است اما هنوز فرایند آن کامل نشده است. 

بنانژاد در مورد برخی برخوردهای نامناسب فروشندگان با مشتری خاطرنشان کرد: شاید علت‌ این موضوع به زمینه‌های فرهنگی بازگردد. البته نمی‌توان نقش فشارهای مختلفی که از سوی شهرداری، تامین اجتماعی، اداره مالیات و... بر فروشندگان وارد می‌شود را نادیده گرفت. متاسفانه همین فشارها موجب ایجاد برخوردهای نامناسب با مشتری از طرف فروشندگان می‌شود؛ بنابراین فشارهای مختلفی که بر یک واحد صنفی وارد می‌شود، در نهایت به خریدار منتقل می‌گردد. همین موضوع یک اشکال و چالش فرهنگی است.

وی بیان کرد: بخشی از این موضوعات به سیستم‌های حاکمیتی، دولتی و حوزه اصناف که به عنوان مسئولان تشکل‌ها فعالیت می‌کند، بازمی‌گردد؛ در نتیجه این ساختار است که باید اصلاح شود.

رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص آموزش‌های مربوط به اصناف از جمله فقه بازار و... تصریح کرد: هنگام صدور پروانه کسب یا تمدید آن برخی آموزش‌ها به اصناف ارائه می‌شود که این آموزش‌ها هر پنج سال نیز به روز می‌شود و طی آن حدود ۲۴ ساعت آموزش‌هایی در حوزه‌های مختلف مانند مالیات، تامین اجتماعی، فقه بازار، بازاریابی، تجارت الکترونیک و... ارائه می‌شود. با گذشت زمان مواردی به این آموزش‌ها اضافه شده و اصطلاحا به روز می‌شود؛ با این حال نیاز است در سطح بازار فعالیت‌های بیشتری را انجام دهیم و موارد شاخص‌تری از اصول اخلاق اجتماعی را به عنوان منشور اخلاقی در صنوف مختلف پیاده‌سازی کنیم. 

بنانژاد ادامه داد: بیماری کرونا با تمام مشکلات خوبی‌هایی نیز با خود همراه داشت. به عنوان نمونه فعالان بازار متوجه شدند وقوع چنین اتفاقاتی می‌تواند شهر را خالی از جمعیت کند و اگر صاحبان کسب وضعیت خود را حفظ یا به روز نکنند، ممکن است کار خود را از دست بدهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha