• شنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400071711280
  • خبرنگار : 50184

فرماندهی مرزبانی کرمانشاه:

تا 5 سال آینده تمام مرزهای کرمانشاه هوشمند می‌شود

تا 5 سال آینده تمام مرزهای کرمانشاه هوشمند می‌شود

ایسنا/کرمانشاه فرماندهی مرزبانی نیروی انتظامی استان کرمانشاه بااشاره به در دستور کار قرار گرفتن هوشمندسازی مرزهای استان، گفت: ظرف پنج سال آینده تمام ۳۷۱ کیلومتر مرز استان هوشمند می شود.

 سردار کیاست سپهری در نشستی خبری که امروز(17 مهر) به مناسبت هفته نیروی انتظامی برگزار شد، با بیان اینکه مرزبانان ناجا با جان و دل از مرزهای کشورمان پاسداری می کنند، اظهارکرد: باوجود ناامنی های آنسوی مرزها، با پاسداری مرزبانان امنیت مطلوبی را در داخل کشور داریم.

وی افزود : در حال حاضر در مرزهای استان امنیتی پایدار و بدون خدشته را داریم که سهم عظیمی از این امنیت را در کنار تلاش نیروهای مرزبانی، مرهون مردمان مرزنشین استان هستیم که خودشان هم مرزدار و مرزبان هستند.

فرمانده مرزبانی کرمانشاه با تاکید براینکه مرزبان و مرزدار از هم جدا نیستند، گفت: ما با مرزنشینان استان یک خانواده هستیم که با همکاری و تعامل با هم امنیت را در مرزهایمان برقرار می کنیم، بنابراین در مرزهای کرمانشاه دغدغه امنیت را نداریم.

وی ادامه داد: با کمک سایر نیروهای مسلح و حمایت سرویس های اطلاعاتی اشراف اطلاعاتی خوبی را بر مرزهایمان و آنسوی مرز داریم.  

وی در ادامه بااشاره به همجواری استان کرمانشاه با بخش هایی از خاک عراق، افزود: علاوه بر کرمانشاه سه استان دیگر هم با کشور عراق هم مرز هستند، با این وجود حدود 48 درصد از سهم صادرات به این کشور از طریق مرزهای کرمانشاه است که نشانگر جایگاه مرزی این استان است.

فرماندهی مرزبانی ناجا در کرمانشاه افزود: وجود تعداد قابل توجهی پایانه مرزی در مرزهای کرمانشاه باعث شده تا علاوه بر بحث صادرات، تردد مسافرین و بویژه زائرین عتبات عالیات را داشته باشیم و همانطور که در گذشته نیز تردد زوار از این مرز صورت می گرفت، امیدواریم با واکسیناسیون و تلاش های کادر درمان برای سال آینده سهم عمده ای از زائرین حسینی از مرزهای کرمانشاه به کربلای معلا اعزام شوند.

وی در ادامه در خصوص یکی از ماموریت های ناجا مبنی بر مبارزه با قاچاق کالا در مرزها هم گفت: در راستای مبارزه با قاچاق کالا در مرزها در شش ماهه امسال به نسبت شش ماهه ابتدایی سال گذشته اقدامات بسیار خوبی را در استان انجام داده ایم و در بسیاری از موضوعات افزایش کشفیات را داشته ایم.  

سپهری با تاکید براینکه مرزبانان استان اجازه خروج ارزاق عمومی مردم به شکل قاچاق از مرزها را نمی دهند، گفت: براین اساس کشفیات خوبی هم در مبادی رسمی به صورت جاسازی و زد و بند و هم در مبادی غیررسمی به شکل غیرمجاز داشته ایم.

وی یکی از اولویت های مرزبانی در مبارزه با قاچاق ارزاق عمومی مردم را جلوگیری از قاچاق احشام دانست و گفت: سال گذشته حدود 14 هزار راس انواع احشام سبک و سنگین قاچاق را در استان کشف کردیم و اجازه خروج آنها را ندادیم و به چرخه مصرف مردم بازگشتند.

فرماندهی مرزبانی ناجا کرمانشاه ادامه داد: از ابتدای امسال هم تاکنون شش هزار راس کشفیات داشته ایم که رقم بسیار بالایی است. البته با توجه به شرایط خشکسالی استان احتمال افزایش قاچاق احشام در نیمه دوم سال وجود دارد، بنابراین نیروهای ما برای مبارزه با این پدیده شوم کاملا آماده هستند.

وی  درخصوص چرایی بالا بودن حجم قاچاق دام در مرزهای استان هم گفت: اختلاف فاحش قیمت دام در دو سوی مرز یکی از عوامل اصلی قاچاق آن است، به گونه ای که در آنسوی مرز اختلاف قیمت تا سه برابر نسبت به داخل کشور وجود دارد و این برای قاچاقچیان ایجاد انگیزه می کند که دست به قاچاق احشام بزنند.

سپهری در ادامه مجموع کشفیات قاچاق در مرزهای استان را طی سال گذشته حدود 1100 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در ابتدای امسال حدود 410 میلیارد ریال بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص حجم قاچاق از مبادی رسمی استان هم عنوان کرد: عمده ترین قاچاق به شکل رسمی با ترفندهای مختلف معمولا مربوط به استان های جنوبی و ساحلی کشور است و این نوع از قاچاق را کمتر در کرمانشاه داریم، اما جمعا با اجرای طرح استقرار پلیس امنیت اقتصادی و گمرک در آینده کمتر دیگر شاهد این پدیده خواهیم بود.

فرماندهی مرزبانی کرمانشاه ادامه داد: در بحث قاچاق از مبادی غیررسمی نیز بیشتر در مرزهای شمالی استان این اتفاق می افتد که البته  تاکید داریم که مقوله کولبری با قاچاق کاملا از هم متفاوت هستند و  این دو را از هم جدا می دانیم.

وی افزود: در مرزهای ثلاث باباجانی و پاوه تعداد زیادی قاچاق بر داریم که اصلا اهل استان ما نیستند و از استان های همجوار به شکل سازمان یافته برای قاچاق کالا به مرزهای این شهرستانها می آیند.  

سپهری با تاکید براینکه مرزنشینان نقش مهمی در امنیت مرزهای کشور و به تبع استان دارند، گفت: آنها در دوران دفاع مقدس هم نقش مهمی در مقابله با دشمن داشتند و حساب اینها را از قاچاق برها جدا می دانیم و منتظریم که در سیستم وزارت کشور با اجرای سازوکارهایی که اکنون آن را در سیستان بلوچستان داریم برای سازماندهی مردم مرزنشین اقداماتی صورت گیرد که بدنبال آن کاهش شدید کولبری و قاچاق برها را خواهیم داشت.

وی در ادامه در خصوص قاچاق سلاح و مهمات در مرزهای استان هم گفت: طی امسال به نسبت سال گذشته حدود یک تا دو درصد افزایش کشفیات را داشته ایم و ازطرفی تمام قاچاقچیان سلاح را در استان تحت رصد داریم، بگونه ای که تاکنون 80 درصد از آنها دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده اند.

به گفته این مسئول از ابتدای امسال هم هیچگونه قاچاق علوفه و نهاده های دامی در مرزهای استان صورت نگرفته است.  

وی در بخش دیگری از سخنانش به آغاز هفته نیروی انتظامی هم اشاره کرد و با بیان اینکه مرزبانی استان هم در این هفته برنامه های متنوعی را تدارک دیده، افزود: حضور در صبحگاه مشترک، تجلیل از مرزبانان نمونه، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای مرزبانی، توزیع بروشور دانستی های مرزبانی بین مردم و مرز نشینان و ... از جمله این برنامه هاست که برخی از آنها اجرا شده و برخی نیز در روزهای آینده اجرا خواهند شد.

فرماندهی مرزبانی ناجا کرمانشاه رونمایی از پروژه های هوشمند سازی در مرز را از دیگر برنامه های این هفته  در استان برشمرد و گفت: طی یکی دوسال اخیر کارهای خوبی در حوزه هوشمندسازی مرز صورت گرفته که این پروژه ها را در این هفته رونمایی خواهیم کرد.

وی یادآورشد: باتوجه به کمبود نیروهایی که از گذشته تا کنون در مرزهایمان داشته ایم، ناگزیر و مجبوریم که به سمت هوشمندسازی مرز و استفاده از فناورهای روز برای کنترل، نظارت و اشرف بر مرزهایمان برویم.

سپهری با بیان اینکه طی یکی دوسال اخیر اقداماتی همچون هوشمندسازی پاسگاه های مرزی و گسترش فیبر نوری در مرزهای استان در دستور کار قرار گرفته، اعلام کرد: بنا داریم تا طی چندسال آینده در کل نوار مرزی استان فیبر نوری احداث کنیم و براساس آن تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی برای اشراف بر نوار مرزی را مستقر کنیم.

وی عمده کارهای انجام شده در حوزه هوشمندسازی و فیبر نوری را در مرزهای جنوبی استان دانست و گفت: درحال حاضر حدود 40 درصد از پاسگاه های استان از زیرساخت های فیبر نوری استفاده می کنند.

فرماندهی مرزبانی ناجا کرمانشاه درخصوص استفاده از پهبادها برای کنترل نوار مرزی استان هم گفت: استفاده از این ریز پرنده ها در 15 استان مرزی کشور آغاز شده و در کرمانشاه نیز از این تجهیزات بهره مندیم و درحال آموزش نیروهای متخصص هستیم.

وی خاطرنشان کرد: با استقرار دوربین و پهباد کار نظارت و کنترل مرزها بسیار دقیق تر می شود، چراکه به  واسطه شرایط کوهستانی برخی از مناطق استان و صعب العبور بودن آن امکان استقرار نیروهای انسانی نیست و از این ظرفیت ها استفاده می کنیم.

سپهری گفت: با برنامه ای حداکثر چهار یا پنج ساله 371 کیلومتر مرز مشترک استان با کشور عراق که شرایط سخت و دشواری دارد، هوشمند می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha