رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در گفتوگو با ایسنا به مصرف روزانه تخم مرغ به صورت آبپز توصیه کرد و گفت: تخم مرغ در رژیم غذایی ایرانیان وجود داشته و بهترین نحوه مصرف آن به صورت آبپز است.
آرزو کاوهای اظهار کرد: تخم مرغ در رژیم غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته و در سفره ایرانیان به راحتی در دسترس است همچنین به طور متوسط هر فرد باید روزانه یک عدد تخم مرغ در رژیم غذایی خود داشته باشد.
وی به مصرف تخم مرغ درکودکان اشاره کرد و گفت: کودکان از هشت ماهگی به بعد مجاز به مصرف تخم مرغ هستند و از سه سالگی به بعد بهتر است روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف شود.
وی با بیا اینکه کودکان منابع مصرفی محدودی را در طول روز دریافت میکنند، گفت: تخم مرغ بهترین منبع برای تامین انواع ویتامینها و املاح برای کودکان است.
این کارشناس تغذیه به اهمیت ارزش غذایی تخم مرغ اشاره کرد و گفت: تخم مرغ بهترین پروتئین را در بین مواد غذایی به خود اختصاص داده همچنین غذاهای متنوعی را میتوان با تخم مرغ تهیه کرد.
کاوهای با بیان اینکه تخم مرغ در گروه گوشتها قرار دارد، تصریح کرد: هر یک عدد تخم مرغ برابر ۳۰ گرم انواع گوشت است در حالیکه کیفیت پروتئین تخم مرغ از انواع گوشتها بالاتر است.
وی با بیان اینکه در تخم مرغ انواع ویتامین ب۱، ب۲، ب۳، ب۶، ب۱۲ وجود دارد، تصریح کرد: در تخم مرغ همچنین انواع منیزیم، آهن، سلنیوم، پتاسیم، سدیم و فسفر وجود دارد همچنین وجود ویتامین کولین در تخم مرغ برای خانمهای باردار و شیرده بسیار مفید است.
کاوهای به باورهای غلط در مورد تخم مرغ اشاره کرد و افزود: کلسترول موجود در تخم مرغ باعث افزایش کلسترول نمیشود البته به شرط اینکه تخم مرغ به صوت آبپز مصرف شود چرا که در صورت طبخ تخم مرغ به صورت نیمرو، به علت روغن مصرفی برای تهیه نیمرو موجب افزایش کلسترول خون میشود.
انتهای پیام
نظرات