«ابراهیم رضوی مقدم» شامگاه ۱۴ مهرماه در مراسم اختتامیه سوگواره هفتمین سالروز ثبت ملی جوش زنی ایران که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: آئین جوش زنی ایران در سال ۱۳۹۴ و به مرکزیت هرمزآباد رفسنجان در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسید و همان سال با حضور مسئولین استان و شهرستان از سند ثبت ملی این آئین رونمایی شد.
وی افزود: دغدغه من و دوستانم این بود که یک حرکت فرهنگی و مذهبی را در سطح استان و شهرستان داشته باشیم و به لطف خدا توانستیم این حرکت را در سالهای بعد ادامه دهیم و هر ساله سوگواره ها و مراسم مختلفی را در این زمینه برگزار کنیم.
دبیر آئین جوش زنی ایران(هرمزآباد رفسنجان) تصریح کرد: آئین جوش زنی ایران آغازی بر ثبت ملی مراسم های آئینی دیگر در رفسنجان شد به نحوی که مراسم برداشت محصول پسته و جشن های برداشت محصول پسته در سال ۱۳۹۶ و مراسم سنتی «شده گردانی» در روستای داوران پس از ثبت ملی جوش زنی در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسیدند.
رضوی مقدم افزود: خدا را شاکریم که توانستیم جوش زنی ایران را به عنوان یک برند فرهنگی و مذهبی در شهرستان و استان به همه آحاد جامعه در سطح کشور معرفی کنیم.
به گفته وی نزدیک به ۴۰۰ اثر به دبیرخانه هفتمین سوگواره ارسال شد که به شش برگزیده در چهار بخش جوایز اهدا می شود.
رضوی مقدم با بیان اینکه امیدواریم توانسته باشیم حرکتی کوچک برای روستای پدری مان انجام داده و آنچه که در ذهن داشتیم شکل داده باشیم، بیان کرد: برای اجرای این آئین در خارج از کشور خیلی تلاش کردیم اما پاندمی کرونا سبب شد این موضوع به تاخیر بیفتد اما بعد از پایان این همه گیری در شهرهای مختلف کشور و در یکی از کشورهای منطقه این آئین مذهبی را برگزار خواهیم کرد.
وی در پایان از پیرغلامان و جوش زنان اباعبدالله الحسین(ع) روستای هرمزآباد رفسنجان نیز قدردانی کرد.
مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: آئین جوش زنی ایران منطقه هرمزآباد رفسنجان در سال ۱۳۹۴ به ثبت ملی رسیده و سند آن رونمایی شد و در سه سال اخیر یکی از اتفاقات مهم و جانبی این آئین برگزاری سوگواره ادبی و هنری است.
«روح الله ابوالهادی» افزود: آئین های مرتبط با عاشورا برای ما شیعیان مهمترین آئین های مذهبی هستند که در این منطقه جوش زنی را داشتیم که خوشبختانه با تلاش دوستان در منطقه هرمزآباد به ثبت ملی رسید.
همچنین «ابراهیم صباغ جعفری» عضو شورای شهر رفسنجان در این مراسم اظهار کرد: امام حسین(علیه السلام) متعلق به فرهنگ و نژاد خاص و کشور خاصی نیست بلکه متعلق به تمام آحاد بشریت است. امروزه سیره و چراغ هدایت امام حسین(علیه السلام) آئین نجات بخش تمام ملل خواهد بود و اگر امروز عالم پر از ظلم شده به خاطر فاصله گرفتن از این مکتب عاشورایی است.
وی با اشاره به اینکه همه افراد و قومیت ها از هر نژاد و فرهنگ برای این سوگواری برنامه ای دارند، بیان کرد: مردمان سرزمین من نیز آئینی به نام جوش زنی دارند و در این آئین افرادی به صورت حلقه وار دور شمع وجودی آقا اباعبدالله الحسین(علیه السلام) حلقه می زنند و به ذکر مصیبت و توسل به آستان مقدس این امام همتم می پردازند.
صباغ جعفری ادامه داد: آئین جوش زنی ایران در هفتمین سالگرد ثبت ملی خود است و همه ساله با برنامه های متنوع و متناسب با ایام سال برگزار شده و مورد استقبال آحاد مردم قرار گرفته و قطعاً اگر ویروس منحوس کرونا نبود این آئین ثبت جهانی خود را نیز طی می کرد و در سطح جهان برای همه مردم دنیا عرضه می شد.
رییس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و جوانان شورای اسلامی شهر رفسنجان تاکید کرد: شورای شهر رفسنجان بنا به رسالت فرهنگی که دارد خود را متعهد به حمایت از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی می داند و از تمامی برنامه ها و حرکتهایی که در جهت تعمیق باورهای دینی و نکوداشت فرهنگ اصیل ایرانی باشد در حد خود حمایت خواهد کرد.
وی در پایان گفت: از این آئین مردمان سرزمین خود حمایت کرده و از برگزارکنندگان این سوگواره صمیمانه قدردانی و تشکر می کنیم.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم برگزیدگان سوگواره هفتمین سالروز ثبت ملی آئین جوش زنی ایران معرفی شدند.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات