به گزارش ایسنا، به حوادث طبیعی یا ساخته انسان، ناگهانی یا مداوم، که با چنان شدتی حادث می شود که جامعه مبتلا باید برای مقابله با آن برنامه ریزی، عملیات و اقدامات ویژه ای را بکار بندد، حوادث غیرمترقبه گفته می شود.
این حوادث به دو دسته حوادث و سوانح طبیعی نظیر سیل، زلزله، طوفان، سونامی، آتشفشان و خشکسالی و حوادث و سوانح غیرطبیعی شامل آتش سوزی در مراکز صنعتی و تولیدی، نشت مواد سمی از کارخانه، جنگ، سوانح هوایی، دریایی و زمینی و آلودگی های زیست محیطی تقسیم می شوند.
بر اساس مطالعات آتشسوزی، منشأ بیشترین حوادث غیرمترقبه در جهان طی سنوات گذشته بوده که به تحمیل خسارت سنگین به اموال و سرمایه شهر و کسبه این بازارها منجر شده است.
حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات ایمنی و حفاظت فنی در کارگاهها، می گوید: هوشمندسازی سیستمهای اعلام و اطفای حریق و رویکرد شهرداریها برای کنترل ایمنی و معاینه فنی ابنیه شهری از اقدامات ضروری و بنیادین است که باید به آن توجه شود.
وی نقش شهرداریها با همراهی و مشارکت بازاریان برای سرمایهگذاری در حوزه ایمنی در برابر آتشسوزی را مورد تاکید قرار داده و می افزاید: در این رابطه علاوه بر بازدارندههای تنبیهی، باید از طریق اعمال مشوقهای مالی، انگیزه لازم برای ایمنسازی این بناها ایجاد شود.
معاون روابط کار وزیر کار تاکید دارد که هر اقدامی به منظور ارتقای ایمنی حریق شهرهای بزرگ باید بر اساس برنامه ها و طرحهای دقیق از پیش تعیین شده با تولیت مدیریت شهری انجام گیرد.
به گفته وی، تشکیل کمیته نظارت بر ایمنی بازار با مشارکت واحدهای وظیفه مدار، شناسایی مناطق متروکه و تولیدیهای غیرمجاز، ایجاد مسیرهای دسترسی اضطراری، یکپارچهسازی مدیریت بازار با عاملیت شهرداری منطقه و بازرسی نظام مند از وضعیت بازار از جمله اقدامات اساسی برای ارتقای ایمنی است.
شاکرمی با تاکید بر لزوم ارایه آموزش و آگاهسازی کسبه، ارائه مشوق های مالی برای ترغیب بازاریان جهت ارتقاء ایمنی، هوشمندسازی سیستم اعلام و اطفای حریق، ایجاد شناسنامه ایمنی برای واحدها و برنامه ریزی مدون برای خروج واحدهای تولیدی و مشاغل پرخطر از بافت بازار را از دیگر اقدامات ضروری برای ارتقای ایمنی کسب و کارها و کارگاههای ی تولیدی عنوان می کند.
به موجب ماده یک آیین نامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار، به منظور تامین مشارکت کارگران و کارفرمایان و نظارت بر حسن اجرای مقررات حفاظت فنی و بهداشت کار صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور در کارگاههای مشمول و همچنین پیشگیر ی از حوادث و بیماری های ناشی از کار، حفظ و ارتقای سلامتی کارگران و سالم سازی محیط های کار، تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار با رعایت ضوابط و مقررات مندرج دراین آیین نامه درکارگاههای کشور الزامی است.
به گزارش ایسنا، قانون کار در ماده ۹۱ صراحتا اعلام کرده کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدها مکلفند براساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تأمین حفاظت، سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و ضمن آموزش نحوه استفاده از وسایل به آنان در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت کنند.
انتهای پیام
نظرات