• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400062921577
  • خبرنگار : 71415

وضعیت کنونی سفارتخانه‌های افغانستان در خارج چگونه است

وضعیت کنونی سفارتخانه‌های افغانستان در خارج چگونه است
سفارت افغانستان در واشنگتن

یک مقام سابق وزارت امور خارجه افغانستان گفت، برخی سفارتخانه‌های این کشور به صورت مستقل فعالیت می‌کنند و ماهیت درآمدشان ناشناخته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه ان.دی.تی.وی، با گذشت حدود یک ماه از سقوط جمهوری افغانستان که در تاریخ ۱۵ اوت گذشته رخ داد، سرنوشت سفارتخانه‌های افغانستان نامشخص بوده و برخی از آنها حتی ارتباطشان را با دولت امارت اسلامی طالبان قطع کرده‌اند.

خبرگزاری پژواک افغانستان گزارش داد، یک مقام سابق وزارت امور خارجه این کشور عنوان کرد برخی از سفارتخانه‌های افغانستان در حال فعالیت به صورت مستقل هستند و ماهیت درآمدشان نامشخص است.

این وزارتخانه در اظهارنظری مشابه اعلام داشت که هنوز یک سفارتخانه پولش را به یک بانک واریز نکرده و چهار سفارتخانه دیگر نیز از پاسخ دادن به پرسشها درباره فعالیتهایشان امتناع کرده‌اند.

مقام سابق وزارت امور خارجه افغانستان که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری پژواک افغانستان گفت، ۸۰ درصد کارمندان این وزارتخانه بعد از تصرف کشورشان توسط طالبان افغانستان را ترک کرده‌اند.

وی افزود، ادارات سیاسی وزارت خارجه افغانستان مسئول حفظ روابط با سفارتخانه‌های کشورهای دیگر هستند اما هم اکنون تعداد کارمندان این ادارات کمتر شده است.

او به خبرگزاری پژواک افغانستان گفت، هم اکنون اکثر سفارتخانه‌های افغانستان روابطشان را با دولت کابل و کشورهای میزبان قطع کرده‌اند.

همچنین برخی از این سفارتخانه‌ها تحت رهبری حنیف اتمر، وزیر سابق و همچنین امرالله صالح، معاون رئیس جمهور سابق هستند.

منبع مذکور تصریح کرد، برخی از این سفارتخانه‌ها بی طرف مانده‌اند در حالی که برخی دیگر در تماس با دولت جدید هستند اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.

وی بیان کرد، ۸۰ درصد هزینه‌های سفارتخانه‌ها با درآمدی که خودشان از محل خدماتی نظیر صدور پاسپورت و تسهیلات دیگر کسب می‌کنند، تامین می‌شود.

بر اساس این گزارش او گفت که کارمندان سفارتخانه‌های افغانستان در فرانسه و آلمان درصدد کسب پناهندگی از کشورهای میزبان برآمده‌اند.

به گزارش خبرگزاری پژواک افغانستان، مقام سابق وزارت خارجه افغانستان ادعا کرد امیر خان متقی، وزیر خارجه موقت این کشور چند بار تلاش کرده نشستهای اینترنتی با فرستادگان افغان در کشورهای خارجی داشته باشد. همچنین این وزیر بر اساس گزارشها قصد داشته یک نشست مجازی با آنها طی روز چهارشنبه داشته باشد اما به دلیل غیب اکثر سفرا این نشست لغو شده است.

به گفته این منبع، یک مقام سابق وزارتخانه در پیامی صوتی از سفارتخانه‌های افغانستان خواسته تا به اجرای مسئولیتهایشان ادامه دهند. با این حال این منبع توضیح داد چنین دستورهایی باید به صورت کتبی صادر شوند. وی افزود، این سفارتخانه‌ها سرنوشتشان را و اینکه آیا کشورهای میزبانشان دولت جدید افغانستان را به رسمیت بشناسند، نمی‌دانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha