به گزارش ایسنا، کلیه ها قادر هستند روزانه ۱۸۰ لیتر پلاسما را تصفیه کنند و بیشتر پلاسمای تصفیه شده به جریان خون بر می گردد، زیرا کلیه ها بین یک تا ۱.۵ لیتر ادرار در روز تولید می کنند و تصفیه این مقدار زیاد پلاسما عمل بیهوده ای نیست.
بر اساس این مطلب که از سوی مجتبی خادم، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته آمده است: زمانی که کلیه ها پلاسما را تصفیه می کنند، مواد زائدی که به صورت مایع هستند را خارج کرده و سطح الکترولیت ها را تنظیم می کنند؛ در واقع تصفیه مقدار مشخصی از پلاسما ضروری است و اگر مقدارکافی پلاسما جهت تصفیه در دسترس کلیه ها قرار نگیرد، می تواند صدمات جدی به کلیه ها وارد کند.
پزشکان توصیه کرده اند تولید ادرار نباید کمتر از ۱۲۰۰ میلی لیتر در روز باشد که تولید ادرار کمتر از مقدار فوق بارها در ورزشکاران مشاهده شده است.
محدودیت در مصرف مایعات برای کاهش وزن منجر به کاهش جریان خون به کلیه ها می شود، در نتیجه حجم مایعات که برای تصفیه به کلیه ها می روند کاهش می یابد، بنابراین روشهای سریع کاهش وزن و مصرف نکردن آب، نه تنها روی اجرای فعالیت های ورزشی اثر منفی میگذارد، بلکه خطرات جدی برای ارگان های حیاتی از قبیل کلیه ها و...به همراه دارد.
انتهای پیام
نظرات