به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری، ولی تیموری در تشریح دستاوردهای حضور مجازی در پنجاهوهشتمین نشست «کمیسیون جنوب آسیا» و نیز «کمیسیون مشترک مناطق شرقآسیا، اقیانوسیه و جنوبآسیا» که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: با توجه به در پیش بودن بیستوچهارمین مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) که در آذرماه امسال به صورت دوسالانه در کشور مراکش برگزار خواهد شد، برپایی و حضور در نشستهای مقدماتی مهمترین و تخصصیترین نهاد بینالمللی صنعت گردشگری در دستور کار کشورهای عضو قرار گرفته است که برپایی نشستهای منطقهای شرق و جنوب آسیا از جمله این موارد به شمار میآید.
او با بیان اینکه طبق روال جاری در نشستهای منطقهای، موضوعات، تصمیمات و پیشنهادات موردنظر جمعبندی و تصویب شده و برای تصویب نهایی به مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری ارسال میشوند، افزود: نشستهای منطقهای به صورت مجزا و مشترک در دو گروه منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه و نیز منطقه جنوب آسیا برگزار شد و مطابق با دستور کار مورد نظر شامل تعیین آرایش کشورها در ساختارهای داخلی کمیسیون، تعیین نمایندگی کمیسیون در ساختارهای بالادستی سازمان جهانی گردشگری و مسائلی از این دست، دستاورد مهم تمدید عضویت جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری برای دو سال آینده و نیز انتخاب کشورمان به عنوان نایب رییس کمیسیون جنوب آسیا به ثمر نشست.
معاون گردشگری درباره اهمیت دستاوردهای حاصل، اظهار کرد: شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری با ۳۴ کشور عضو، بالاترین بخش و رکن تصمیمگیری و سیاستگذاری ذیل مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری به شمار میآید و همه تصمیمگیریهای مربوط به کمیتهها و کمیسیونهای فنی و منطقهای باید در این شورا به تایید رسیده و سپس در اختیار مجمع عمومی قرار گیرد. از این رو تمدید عضویت جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی برای سالهای ۲۰۲۲ الی ۲۰۲۵ اهمیت بسیار زیادی دارد، بهویژه آنکه تا کنون در اقدامی بیسابقه موفق شدهایم برای اولین بار در طول چهار سال گذشته، سه دوره متوالی امتیاز این عضویت را از آنِ جمهوری اسلامی ایران کنیم.
او افزود: با توجه به واقع شدن کشورمان در منطقه جنوبآسیا، انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان نایب رییس کمیسیون، دستاوردِ شایستهای برای کشورمان در راستای معرفی ظرفیتهای گردشگری و نیز افزایش تعامل با کشورهای هدف به شمار میآید.
معاون گردشگری، تعامل تخصصی و همکاری مستمر با سازمان جهانی گردشگری، فعالیتهای هدفمند در کارگروهها و کمیتههای این نهاد بینالمللی و نیز تعامل مطلوب با سایر اعضا را از جمله اقدامات زمینهای خواند که در تحقق این دستاوردها نقشآفرینی کرده است.
تیموری همچنین در تشریح ساختار کمیسیون مشترک مناطق شرق و جنوب آسیا به عنوان بخش دوم وبینار برگزارشده، گفت: در اجلاس مشترک، موضوعاتی نظیر مطرح شدن برنامه کاری برای دو سال آینده، ارائه گزارشی از اقدامات کمیتهها و کارگروههای تخصصی سازمان جهانی گردشگری و نیز ارائه گزارشی از اقدامات مهم برخی کشورهای عضو در زمینه گردشگری بهویژه با رویکرد شرایط موجودِ بحران کرونا در گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گفته او، در بخش اجلاس مشترک گزارشی از آخرین وضعیت گردشگری کشور در ابعاد داخلی، ورودی و خروجی در قالب یک سخنرانی ارائه شد و در کنار آن گزارش جامعی از مقررات و قوانین موجود و نیز نحوه مواجهه با بحران کووید - ۱۹ در ۱۸ ماه گذشته ارائه شد.
تیموری ادامه داد: در نشست مشترک مناطق علاوهبر این موارد، گزارش کاملی از اقدامات مهمی که در وزارت گردشگری در طول سالیان اخیر همزمان با مدیریت بحران کرونا انجام گرفته است، ارائه شد و به طور شاخص به نتایجی از جمله تدوین و تصویب سند راهبردی توسعه گردشگری کشور، طراحی و تصویب برند گردشگری کشور، تدوین و اجرای نظام جامع آموزش گردشگری کشور، تدوین و استقرار هشت جدول از ۱۰ جدول حسابهای اقماری گردشگری اشاره شد.
معاون گردشگری گفت: با توجه به اینکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در کارگروههای تخصصی سازمان جهانی گردشگری از جمله کمیته کد بینالمللی حمایت از گردشگران، ارائهکنندگان خدمات و جوامع محلی و نیز کمیته بررسی فرآیند عضویت اعضای وابسته سازمان جهانی عضو است، از اینرو اقدامات انجامشده در این زمینه نیز مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
او تصویب عضویت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری را نیز یکی دیگر از دستاوردهای نشست بینالمللی برگزارشده دانست و اظهار کرد: با تایید نهایی عضویت وزارت گردشگری در کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری پس از پایان نشست مجمع عمومی مربوطه در مراکش، فعالیتهای این وزارتخانه در کمیته آموزش به عنوان عضو اصلی آغاز میشود. با توجه به اینکه از هر منطقه تنها یک کشور میتواند عضو کمیته موردنظر شود، این مسئولیت و امتیاز در منطقه جنوب آسیا به جمهوری اسلامی ایران سپرده شده است.
او در تشریح اهمیت کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری، گفت: این کمیته وظیفه برنامهریزی، سیاستگذاری و تصمیمگیری درباره موضوعات آموزشهای تخصصی صنعت گردشگری را به عهده دارد و با پیشنهاد به مجمع عمومی، برنامههای آموزشی مربوطه را به صورت مجازی و حضوری پیش میبرد. از این رو قطعا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به واسطه این عضویت میتواند از مزیتهای این امکان از جمله میزبانی و اجرای برخی فعالیتهای تخصصی آموزشی مرتبط استفاده کند و با برقراری ارتباط مستقیم با دانشگاهها و موسسات آموزشی تخصصی دنیا در حوزه گردشگری سبب ارتقای دانش بهروز صنعت گردشگری کشور شود.
در این نشست زوراب پولولیکاشویلی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در سخنانی به ارائه گزارش در مورد تدابیر این سازمان برای مقابله با اثرات منفی بحران کووید - ۱۹ در صنعت گردشگری پرداخت.
پولولیکاشویلی در این گزارش، موضوعاتی از جمله فراگیر شدن آموزش به عنوان ابزاری برای افزایش آگاهی ملتها و جلب مشارکت آگاهانه و همینطور ارائه کمکهای فنی از سوی سازمان جهانی گردشگری به کشورهای عضو در راستای بهروزرسانی روشها و اهداف در حوزه گردشگری و نیز لزوم همکاری میان کشورهای عضو در خصوص گنجاندن گردشگری در سرفصلهای توسعه را مطرح کرد.
انتهای پیام
نظرات