• چهارشنبه / ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۶:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400061007727
  • خبرنگار : 71021

جشن «مهرگان» ثبت جهانی می‌شود

جشن «مهرگان» ثبت جهانی می‌شود

پرونده جشن مهرگان، دومین جشن بزرگ ایرانیان باستان برای ثبت جهانی آماده می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، علیرضا حسن‌زاده ـ رییس پژوهشکده مردم‌شناسی و مجری این طرح ـ در این‌باره بیان کرد: مهرگان پس از نوروز بزرگ‌ترین جشن ایرانیان باستان است که با اعتدال پاییزی، زمان برابری شب و روز پیوند داشته و در دوره‌هایی از باستان که آغاز پاییز، آغاز سال نو بوده، برگزار می‌شده است.

حسن‌زاده با بیان این‌که جشن مهرگان به عنوان آیین مشترک ایران و تاجیکستان در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار خواهد گرفت، افزود: این آیین هم‌اکنون در جوامع روستایی زرتشتیان ایران و مردم تاجیکستان اجرا می‌شود.

او مهرگان را آیین شکرگزاری نسبت به نعمت‌های خداوند دانست و بیان کرد: مهرگان گفتمانی است که انسان را به ایجاد رابطه صلح‌آمیز با طبیعت و قدردانی از نعمت‌های الهی که همان ثروت طبیعی است دعوت می‌کند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: بررسی این آیین در ایران و تاجیکستان در واقع ریشه‌های فرهنگی و تمدنی دو کشور را نشان می‌دهد و ثابت می‌کند که این دو سرزمین ریشه‌های دوستی جدانشدنی دارند.

حسن‌زاده همچنین گفت: در شرایطی که جهان آکنده از آسیب‌های زیست‌محیطی است این جشن انسان را به توسعه پایدار و حفاظت از طبیعت برای آیندگان فرامی‌خواند.

به گفته  رییس پژوهشکده مردم شناسی، در جلسه آینده شورای ثبت میراث ناملموس که به احتمال زیاد پاییز برگزار می‌شود این پرونده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.  

پرونده جشن مهرگان به پیشنهاد دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث ‌معنوی و طبیعی در پژوهشکده مردم‌شناسی برای ثبت جهانی آماده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۰ ۲۲:۳۲

جای شکرش باقی است که این جشن ها رو زنده نگه میداریم تو این وضعیتی که تاریخ ایران رو دارند پاک میکنند

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۱ ۱۵:۵۳

مطمئنین؟ حتی توی تقویم هم نیست هیچ کدوم از ما مراسم این جشن را بلد نیستیم!

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۱ ۰۶:۵۸

به صورت مشترک با افغانستان و ترکیه و ج آذربایجان و ... ثبت نشه صلوات