• دوشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400060805967
  • منبع : نمایندگی سمنان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد:

۱۰ درصد بستری‌ها دچار "عفونت‌های بیمارستانی" می‌شوند/ موثرترین راه پیشگیری از عفونت بیمارستانی

۱۰ درصد بستری‌ها دچار "عفونت‌های بیمارستانی" می‌شوند/ موثرترین راه پیشگیری از عفونت بیمارستانی

ایسنا/سمنان عضو هیئت علمی و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود معتقد است که شیوع بیماری‌های نوپدید و از جمله شیوع کووید19 سبب افزایش اهمیت رعایت "بهداشت دست" در همه جوامع شده است.

دکتر حسین شیبانی در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه عفونت‌های بیمارستانی سالانه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و باعث تحمیل هزینه‌های فراوان به سیستم‌های بهداشتی و درمانی و حتی مرگ بیماران می‌شود اظهار کرد: براساس آمار رسمی، حداقل ۱۰ درصد افراد بستری شده در بیمارستان‌های کشورهای در حال توسعه دچار عارضه ناخواسته " عفونت‌های بیمارستانی" می‌شوند و  این آمار در مورد بیماران بستری در بخش های ICU به دلیل استفاده از کاتترها و ابزار پزشکی مختلف بسیار بیشتر است.

معاونت درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: با رعایت اصول پیشگیری و کنترل می‌توان حداقل ۳۰ درصد میزان ابتلا به عفونت بیمارستانی را کاهش داد و ساده ترین و موثرترین راه پیشگیری از انتقال عفونت بیمارستانی به بیمار، رعایت بهداشت دست است.

این متخصص قلب و عروق افزود: کادر بهداشتی و درمانی همه مراکز ارائه خدمات به بیمار در ۵  موقعیت تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت موظف به رعایت بهداشت دست هستند گفت: این موقعیت‌ها شامل قبل از تماس با بیمار، بعد از تماس با بیمار، قبل از انجام پروسیجرهای تمیز و آسپتیک، بعد از تماس با ترشحات بیمار و بعد از تماس با محیط اطراف بیمار می‌شود.

 دکتر حسین شیبانی افزود: کادر بهداشتی و درمانی رعایت بهداشت دست را از دو طریق شست و شو با آب و صابون و استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده الکلی می‌توانند انجام دهند که اگر دست‌ها به طور واضح کثیف هستند حتماً باید با آب و صابون شسته شوند و اگر دست‌ها به طور واضح کثیف نیستند می‌توان از محلول‌های ضدعفونی کننده دست با پایه الکل استفاده کرد.

  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در توضیح شعار امسال روز جهانی بهداشت دست مبنی بر "پرستاران و ماماها: مراقبت تمیز در دستان شماست" بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت ارایه مراقبت صحیح همراه با رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت را یکی از ضروری ترین اولویت‌هایی می داند که در ۱۰ سال آینده باید به آن پرداخته شود. مشارکت پرستاران ماهر در این راه دشوار می‌تواند منجر به ارتقا و بهبودی خدمات ارائه شده در بیمارستان‌ها و رسیدن سریع تر به اهداف سازمان جهانی بهداشت شود.

دکتر شیبانی با اشاره به این که شیوع بیماری‌های نوپدیدی همچون کرونا ویروس باعث افزایش اهمیت رعایت بهداشت دست برای مردم شده، گفت: بیماری کووید-۱۹ واکسن و درمان اختصاصی ندارد و بهترین راه برای پیشگیری از بیماری این است که فرد در معرض ویروس قرار نگیرد.

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افزود: با توجه به این که راه انتقال این بیماری از شخصی به شخص دیگر است، رعایت بهداشت دست و فاصله اجتماعی با سایر افراد دو راه اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha