• یکشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400050301643
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

بازار مسکن در دولت آینده رونق می‌گیرد

بازار مسکن در دولت آینده رونق می‌گیرد

یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: بازار مسکن همواره مترصد ایجاد ثبات اقتصادی و سیاسی بوده و بر این اساس در دولت آینده انتظار افزایش حجم ساخت‌وساز و رونق نسبی معاملات را داریم؛ تورم مصالح ساختمانی هم تاثیری در این بخش ندارد، زیرا سهم بالایی از قیمت تمام شده را به خود اختصاص نمی‌دهد.

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر مشکلات بخش مسکن حل شود و خانوارها بتوانند خانه مورد نیاز خود را تامین کنند بخش مهم چالشهای نظام جمهوری اسلامی حل خواهد شد؛ چرا که مسکن ۴۸ درصد هزینه سبد خانوارها را به خود اختصاص می‌دهد و در بعضی کلانشهرها این سهم به بالای ۸۰ درصد می‌رسد. در طول ۵۰ سال گذشته هم این معضل وجود داشته و لاینحل باقی مانده است. اگر این مشکل رفع شود سطح رفاه بالا می‌رود و رضایت اجتماعی از نظام به شدت افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: با توجه به کسری‌های انباشته شده در سالهای پیش رو نیاز داریم سالیانه دست کم ۱.۲ میلیون واحد مسکونی بسازیم. این تنها راه ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا است. کاری که باید دولتها انجام دهند صرفا بسترسازی و تسهیل‌گری برای بخش خصوصی به منظور تامین مسکن است؛ چرا که هیچ دولتی نتوانسته در ایران و حتی جهان بیش از ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد را در سال احداث کند. ما تجربه مسکن دولتی را تحت عناوین مسکن اجتماعی، اجاره به شرط تملیک، مسکن مهر و مسکن ملی را داریم که هیچکدام تحولی در حوزه مسکن ایجاد نکردند.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره افزایش اخیر قیمت سیمان ناشی از قطعی برق کارخانجات و تاثیر آن در بخش ساخت‌وساز گفت: به طور کلی نهاده‌های ساختمانی درصد بالایی از ارزش ملک را به خود اختصاص نمی‌دهد. مثلا در شهر تهران حدود ۷ میلیون تومان در هر متر مربع از هزینه ساخت به مصالح و اجرت مربوط می‌شود اما متری ۴۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. این مساله ناشی از فشار تقاضا است که باعث رشد قیمت زمین می‌شود.

به گفته ستاریان، افزایش قیمت مسکن از بردارهای کلان اقتصاد نشأت می‌گیرد که گرانی مصالح بهانه‌ای برای بروز تورم نهفته بخش مسکن می‌شود. بازار مسکن با انباشت تقاضای مطلق مواجه شده و نسبت دادن رشد این بازار به نوسان مصالح ساختمانی، کوچک شمردن صورت مساله است. هر ساله حدود ۷۰۰ هزار ازدواج در ایران صورت می‌گیرد که توان خرید ندارند. در سالهای گذشته همواره به محض اینکه طرف تقاضا توان خرید پیدا کرده به بازار هجوم آورده و پس از یک دوره رکود تورمی شاهد جهش قیمتها در بازار مسکن بوده‌ایم.

وی تاکید کرد: در دوره فعلی نیز پس از کاهش حدود ۵ درصدی قیمت در فروردین و اردیبهشت در بازار مسکن شهر تهران، قیمتها در خردادماه ۳ درصد افزایش یافت. به اعتقاد من در تابستان نیز با مقداری رشد مواجه می‌شویم. اما به دلیل آنکه بازار مسکن همواره مترصد ایجاد شرایط باثبات اقتصادی و سیاسی است، رونق اصلی در دولت آینده اتفاق می‌افتد و احتمالا باید منتظر رشد ساخت و ساز و افزایش ملایم قیمتها باشیم. تحلیل بنده این است که با توجه به حجم نقدینگی، بودجه‌های عمرانی، چشم‌انداز مثبت درخصوص توسعه اقتصادی، حضور سرمایه‌های خارجی، به سرانجام رسیدن برجام، آزادی‌های اقتصادی و ثبات سیاسی با روی کار آمدن دولت آینده سرمایه‌گذاری در بخش مسکن افزایش پیدا می‌کند.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه طی ۲۵ سال گذشته تورم مسکن ۲.۵ برابر تورم عمومی بوده است خاطرنشان کرد: به دلیل جهش بیش از حد قیمت مسکن در حال حاضر دیگر با دادن وام نمی‌توان مشکل مسکن را حل کرد. تسهیلات فقط یک ابزار است در حالی که امروزه در دنیا ابزارهای متنوعی برای بازار مسکن استفاده می‌شود که ما در ایران از آن بی‌بهره هستیم. تسهیلات فعلی حدود ۵ درصد به تقویت بازار مسکن کمک می‌کند و ۹۵ درصد مشکل باقی می‌ماند.

وی راهکار ایجاد تعادل قیمتی در بازار مسکن را افزایش عرضه دانست و گفت: دولت رئیسی نباید وعده سه تا چهار ساله برای حل مشکلات بخش مسکن بدهد؛ زیرا حتی اگر  با یک برنامه‌ریزی اصولی حرکت کنیم ثبات بازار مسکن حداقل ۱۰ سال طول می‌کشد. دولت رئیسی فقط باید بستر را آماده کند تا دولت آینده بتواند به رفع مشکل مسکن بپردازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۳ ۱۵:۵۷

,بازار خرید کاملا راکد است وکسی چیزی نمی خرد

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۳ ۱۷:۵۴

یعنی الان خرید ضرره ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۳ ۱۸:۰۰

اگه رونق به معنای افزایش روزافزون قیمت مسکن باشه، انشاالله که همیشه توی رکود باشیم...

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۷ ۰۳:۴۲

قیمت مسکن حرکت حبابی وبسیار جلوتر از تورم داشته واین قطعا برمیگرده والان هم قیمت مسکن نسبت به قبل انتخابات خیلی پایین آمده و همه فروشنده اند وخریدار نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۴ ۰۱:۱۴

در حال حاظر هیچ کمبودی در مسکن نیست فقط انحصار یه عده خاصه مثل بانکها ومافیای مسکن

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۴ ۰۹:۴۱

مهمتر از رونق کاهش و شکسته شدن قیمتهای کاذبه تا مسکن از یک کالای سرمایه ای تبدیل به یه کالای مصرفی بشه مانند همه دنیا .

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۵ ۰۸:۵۹

یک کارشناس.....متاسفانه هر ...شده کارشناس مسکن ، به جای این قیمت هارو کنترل کنید ،‌در ایران کمبود مسکن وجود ندارد ، تورم کنترل شود و جلوی افزایش بی رویه و غیر منطقی گرفته شود ، همه صاحب خانه خواهند شد ،پس الکی تز ندید یه کم مطالعه و یه کم تحقیق اطلاعات شما رو افزایش می دهد ، به اندازه کافی مسکن خالی در این مملکت وجود دارد .

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۳ ۰۸:۴۹

دکتر جان اگر ساخت و ساز رونق داشته باشه چرخ اقتصاد میگرده ، همه ی مشاغل مستقیم یا غیر مستقیم به گردش مالی در بازار مسکن ربط پیدا می‌کنه ، رکود بازار مسکن یعنی وضع موجود اقتصاد کشور

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۷ ۱۶:۱۸

بازار مسکن انقدر بی رونق و بی رمق و راکد شده که واقعا در چند دهه اخیر بی سابقه ست.تجارب گذشته نشون میده بعد از این دوران رکود قیمتها کاهشی بوده.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۷ ۱۶:۳۶

دولت باید با فروش خانه های خالی وگرفتن مالیات سنگین از کسانی که چندین خانه دارند مخارج ساخت خانه را برای فقرا راتقبل کنددراین صورت می توان به بازار مسکن امیدوار شدوگرنه که الان روزگار برای ثروتمندان بهشت است

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۰۷:۳۱

اگر همین جور پیش بره کامل اقتصاد ایران هم به رکود مره همه چیز به مسکن ربط داره