به گزارش ایسنا، مراسم بزرگداشت این زبانشناس، نویسنده، فرهنگنویس و مترجم فقید روز یکشنبه (سوم مرداد / ۲۵ ژوئیه) از ساعت ۲۱ به وقت ایران (۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی) برگزار خواهد شد.
برای نکوداشت تلاشهای علمی این ادیب نامدار و معرفی آثارش، گروه فرهنگی «انگاره» با همکاری فصلنامه بخارا و خانه ایران در مونیخ برنامهای را بهصورت آنلاین/ برخط به این شرح تدارک دیده است:
شناخت دکتر محمدرضا باطنی از زبان خود او با پخش فیلم شبِ باطنی در بخارا
آشنایی با فصلنامه بخارا و علی دهباشی در سخنانی از امیرحسن سعیدی
سخنرانی علی دهباشی درباره دکتر باطنی و پیشینه علم زبانشناسی در ایران
مقدمهای بر زبانشناسی در گفتاری از بهزاد رهبر استاد دانشگاه علامه طباطبایی.
گفتوگو با مهمانان، پخش فیلمی از خاطرات دکتر باطنی و سفارش کتابهای دکتر باطنی و اشتراک فصلنامه بخارا در خارج از کشور از دیگر برنامههای این مراسم است.
علاقهمندان میتوانند از طریق زوم
https://us02web.zoom.us/j/83319500937?pwd=NmgrZFR4U082VzJydmNNNUdTZUlzUT09 در این مراسم شرکت کنند.
محمدرضا باطنی متولد سال ۱۳۱۳ در اصفهان بود که ۲۱ اردیبهشتماه پس از مدتی تحمل بیماری در ۸۷ سالگی از دنیا رفت.
از کتابهای باطنی در حوزه زبانشناسی میتوان به «توصیف ساختمان دستوری زبان فارسی»، «مسائل زبانشناسی نوین»، «نگاهی تازه به دستور زبان»، «چهار گفتار درباره زبان»، «درباره زبان»، «زبان و تفکر»، «پیرامون زبان و زبانشناسی» و ... اشاره کرد. از آثارش در زمینه ترجمه نیز «زبان و زبانشناسی» رابرت هال، «زبانشناسی جدید» مانفرد بی یرویش، «درآمدی بر فلسفه» بوخینسکی، «دانشنامه مصور»، «مغز و رفتار» فرانک کمپ بل، «خواب» یان اوزوالد، «ساخت و کار ذهن» بلیک مور، «انسان به روایت زیستشناسی» و ... هستند. فرهنگها نیز بخش دیگری از تالیفهای او هستند. «فرهنگ معاصر پویا: اصطلاحات و عبارات رایج فارسی (فارسی - انگلیسی)» تالیف باطنی توانست عنوان برگزیده سی و دومین دوره جایزه «کتاب سال جمهوری اسلامی» را در سال ۹۳ به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام
نظرات