به گزارش ایسنا، بنابر اعلام تکنوپل، در میان مهندسین سازه این آگاهی رو به افزایش است که نمونه ای مکعبی یا استوانه ای نمی توانند به طور واقعی بیانگر مقاومت بتن به کار برده شده در سازه باشد، به همین دلیل تمایل به انجام تست بتن و آزمایش بتن در محل با استفاده از روش هایی که غیر مخرب و یا باعث خرابی محدودی می شوند روز به روز بیشتر می شود.
در بعضی موارد نیز ممکن است اطلاعات لازم در مورد یک سازه ساخته شده موجود نباشد یا اینکه اطلاعات موجود بنا بر دلایلی مورد تردید واقع شوند و یا برای بررسی علل خرابی یک ساختمان بعد از خرابی آن نیاز به اندازه گیری مقاومت بتن باشد. در همه ی این موارد آزمایش های در محل مورد نیاز می باشد.
از خدمات شرکت مقاوم سازی تکنوپل، انجام تست های تخصصی روی بتن در محل یا آزمایشگاه می باشد که در ادامه بدان اشاره می گردد.
تعیین محل آرماتور و ضخامت پوشش بتن با تست اسکن آرماتور
اجرای اسکن میلگرد می تواند ارائه دهنده اطلاعاتی مانند قطر میلگرد، محل و کاور میلگرد های مدفون در بتن باشد. آزمایش اسکن میلگرد بتن می تواند وضعیت میلگردها در اعضاء مختلف سازه بتنی مانند فونداسیون، ستون، دیوار، تیر و دال را نمایش دهد. اما باید دقت داشت که دستگاه های اسکن میلگرد بتن در موقعیت یابی و اسکن آماتور دارای محدودیت هایی نیز می باشد. عمده این محدودیت ها شامل عمق اسکن میلگرد و خطای ناشی از تراکم شبکه میلگرد می باشد.
روش های مختلفی جهت اسکن آرماتور در بتن وجود دارد که روش رادار نفوذ زمینی (GPR) و روش اشعه X (X Ray) جز مرسوم ترین روش ها می باشد.
تعیین مقاومت فشاری بتن به روش تست چکش اشمیت
آزمایش چکش اشمیت به عنوان یکی از انواع تست های درجا و غیر مخرب بتن است که برای بررسی کیفیت بتن سطح در سازههای بتنی و ارزیابی مقاومت سازه به کار میرود. در این روش با استفاده از چکش اشمیت و تعیین عدد برجهندگی می توان مقدار مقاومت فشاری بتن را با تقریب قابل قبول بدست آورد. به هنگام استفاده از این روش محدودیت های آن باید شناخته شده باشد و به هنگام کاربرد باید مدنظر قرار گیرد. این روش را نمی توان به عنوان جایگزین آزمایش فشاری استاندارد استفاده نمود، بلکه روشی در جهت تعیین یکنواختی بتن در سازه و یا مقایسه تغییر کیفیت بتن در نقاط مختلف یک سازه است.
ارزیابی کیفیت و یکنواختی بتن با تست التراسونیک
تست التراسونیک بتن موسوم به تست UPV است. این تست به عنوان یکی از روش های غیرمخرب تست بتن به حساب می آید. این روش شامل پخش قسمتی از امواج ماورای صوت است که با سرعت متوسط ۳ تا ۵ کیلومتر بر ثانیه از میان بتن عبور می کند. از جمله کاربردهای این تست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· کیفیت و همگنی بتن را ارزیابی می کند.
· مقاومت فشاری بتن را پیش بینی می کند.
· مدول الاستیسیته بتن را ارزیابی می کند.
· عمق ترک های بتن را تخمین می زند.
· نواقص داخلی، ترک و وصله های ضعیف را تشخیص می دهد.
تست Pull off یا مقاومت چسبندگی بتن
تست Pull Off یا مقاومت چسبندگی بتن یک تست کارگاهی بوده و جهت تخمین مقاومت بتن مورد استفاده قرار می گیرد. در این تست در ابتدا یک دیسک فلزی یا به اصطلاح دالی با استفاده از رزین اپوکسی بر سطح بتن چسبانده می شود. بعد از گیرش کامل چسب با استفاده از دستگاه Pull Off نیروی کششی لازم جهت جداسازی دالی از سطح بتن اعمال می گردد. با استفاده از مقدار نیروی کششی بدست آمده جهت جدایش دالی می توان مقاومت فشاری بتن را تخمین زد.
تست Pull out یا بیرون کشیدگی بتن
تست Pull out یا بیرون کشیدگی بتن می تواند به عنوان یکی از روش های تخمین مقاومت بتن به کار رود. تست Pull out بر مبنای اندازهگیری حداکثر نیروی لازم برای بیرون کشیدن یک پیچ فولادی کار گذاشته شده در بتن می باشد. در ادامه و با استفاده از نیروی بیرون کشیدگی بدست آماده از دستگاه و منحنی کالیبراسیون که کارخانه سازنده دستگاه در اختیار می گذارد می توان مقدار مقاومت فشاری بتن را تخمین زد.
چگونه درخواست انجام تست تخصصی بتن بدهیم؟
مقاوم سازی تکنوپل به عنوان یکی از بزرگترین تامین کنندگان مصالح مورد نیاز جهت ترمیم و مقاوم سازی همچون کامپوزیت FRP، انواع ملات های ترمیم کننده بتن، گروت ها، چسب کاشت میلگرد و... در کشور فعالیت دارد. همچنین این شرکت با دارا بودن انواع تجهیزات استاندارد مورد نیاز آزمایش بتن، خدمات آزمایشگاهی و تست های تخصصی مربوط به بتن را به مشتریان خود ارائه می دهد. پیمانکاران و مجریان محترم میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات تخصصی آزمایشگاهی شرکت مقاوم سازی تکنوپل، به آدرس www.technopol.ir مراجعه فرمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات