• یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400041308794
  • خبرنگار : 71454

در کارگاه فیلمسازی مدرسه فیلم ماجرا مطرح شد:

«کودتای ۵۳» را هیچ پخش کننده ای نپذیرفت

«کودتای ۵۳» را هیچ پخش کننده ای نپذیرفت

والتر مرچ یکی از تدوین‌گران معاصر سینمای جهان و برنده سه اسکار در ورک‌شاپ فیلمسازی که به همت مدرسه فیلم «ماجرا» برگزار شد، با اشاره به روند ساخت و موفقیت‌های فیلم «کودتای 53» گفت: با وجود موفقیت‌های متعدد در فستیوال‌ها و نقدهای مثبت درباره این فیلم که در بین فیلم‌های برتر قرار گرفت اما هیچ پخش‌کننده‌ای حاضر به پخش این فیلم نشد.

به گزارش ایسنا ، ورک‌شاپ «چگونه در سینمای مستند داستان بگوییم؟» با حضور والتر مرچ تدوین‌گر و تقی امیرانی کارگردان مستند «کودتای ۵۳» به همت مدرسه فیلم ماجرا برگزار شد.

در این کارگاه که به صورت آنلاین و با ترجمه همزمان فارسی برگزار شد، تقی امیرانی از تجربه اش به‌عنوان مستندساز در ساخت مستند کودتای ۵۳ و والتر مرچ از رابطه‌ی تدوین و داستان‌گویی در سینما با علاقه‌مندان به سینما صحبت کرد.

والتر مرچ تدوین‌گر و طراح صدای مطرح سینمای جهان، در این ورک‌شاپ با اشاره به نقش تدوین در فیلم، گفت: تدوین عالی، مخاطبان را به یک دنیای دیگر هدایت می‌کند؛ خیلی‌ها باور دارند که تدوین مرحله آخر فیلمنامه‌نویسی است، چون کار تدوین‌گر به فیلمنامه‌نویس نزدیک است.

مرچ با اشاره به تجربه تدوین مستند کودتای 53 گفت: این فیلم  مثل بوم نقاشی بود که می‌توانستیم در آن از تکنیک‌های مختلف استفاده کنیم.

این تدوین‌گر سرشناس هالیوود همچنین به برخی اتفاقات عجیب درباره پخش نشدن فیلم کودتای 53 اشاره کرد و گفت: با وجود نقدهای مثبت و تحسین‌ فستیوال‌هااز این فیلم، بعد از کووید هیچ پخش‌کننده‌ای فیلم کودتای ۵۳ را نپذیرفت.

مرچ همچنین موفقیت‌های فیلم را نیز یادآور شد و اظهار داشت: نیوزویک  اعلام کرد که فیلم کودتای ۵۳ در بین ۶۵ فیلمی قرار گرفت که ۱۰۰درصد امتیازهارا دریافت کرده است. این فیلم در بین همه فیلم‌هایی که من کار کردم تنها فیلمی بود که ۱۰۰ درصد امتیازها را کسب کرد اما درباره پخش فیلم هیچ پخش‌کننده‌ای حاضر نشد آن را پخش کند.

او همچنین درباره بعضی تمهیدات برای بازنمایی کودتای 28 مرداد در این فیلم گفت: مهمترین نکته ساخت این فیلم این بود که چطور صحنه‌های کودتا را بازنمایی کنیم، شاید اگر در آمریکا این اتفاق می‌افتاد ساعت‌ها فوتیج در اختیار داشتیم اما در مورد کودتای 28 مرداد این مسئله وجود نداشت بنابراین تصمیم گرفتیم با انیمیشن این کار را انجام بدهیم.

من به استقبال مشکلات رفتم

تقی امیرانی کارگردان مستند «کودتای ۵۳» نیز در این کارگاه درباره روند ساخت این فیلمٰ گفت:‌ فیلم قرار بود هم با مخاطب ایرانی ارتباط برقرار کند، هم با مخاطب خارجی که چیزی درباره کودتای ۲۸ مرداد نمی‌دانست.

به گفته او برای این فیلم ۶۵ مصاحبه از ۸ کشور در طول ۶ سال انجام شد به طوری که بعضی از افراد بعد از ۲ سال حاضر به مصاحبه شدند.

این کارگردان ایرانی با اشاره به دشواری‌های ساخت مستند «کودتای ۵۳» اظهار داشت: برای ساخت این فیلم با مشکل بودجه مواجه بودیم، چون برای ساختن فیلم پول کافی نداشتیمٰ پروسه ساختن این فیلم طولانی شد و این فرصت به دست آمد تا اسناد بیشتری به دست آوریم.

امیرانی با اشاره به اهمیت صدا در فیلمسازی گفتٰ: صدا را دست کم نگیریدٰ ، اگر صدا بد باشد قابل قبول نیست مخاطب می‌تواند تصویر بی‌کیفیت را تحمل کند اما صدای بد را نمی‌تواند تحمل کند.

او همچنین مشکلات بر سر راه ساخت این فیلم را یک فرصت دانست و گفت: تمام دیوارهای مقابل شما می‌تواند به نفع‌تان باشد، مشکلات، بن‌بست‌ها و دیوارهایی که مقابل فیلم شما قرار می‌گیرند، می‌توانند بهترین دوستان شما باشند. من به  استقبال این مشکلات رفتم.

گفتنی است والتر مرچ یکی از برجسته‌ترین تدوین‌گران و طراحان صدا در تاریخ سینمای هالیوود است که تدوین فیلم‌های چون پدرخوانده، سبکی تحمل‌ناپذیر هستی، اینک آخرالزمان، مکالمه و نشانی از شر را در کارنامه‌ی خود دارد.

او دو بار بابت صداگذاری و میکس صدای فیلم اینک آخرالزمان و بیمار انگلیسی، جایزه‌ی اسکار بهترین «صداگذاری و میکس صدا» را دریافت کرد.

مرچ همچنین در سال ۱۹۹۶، برای تدوینِ فیلمِ بیمار انگلیسی، برنده جایزه اسکار بهترین تدوین و جایزه بفتای بهترین تدوین شد.

 تقی امیرانی نیز، فیزیکدان و فیلمساز ایرانی ساکن بریتانیاست که کارگردانی مستند «کودتای ۵۳» را به‌عهده داشته است. او ابتدا در دانشگاه ناتینگهام فیزیک خوانده و سپس فوق‌ لیسانس خود را از دانشگاه بریستول دریافت‌ کرده‌است. امیرانی پیش از این فیلم، دو مستند دیگر به نام‌هایThe Dispossessed و Red Lines and Deadlines را نیز در کارنامه خود دارد. او همچنین عضو هیأت داوران جشنواره اِمی و جشنواره بین‌المللی فیلم مستند شفیلد نیز بوده ‌است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha