دکتر «علیرضا رئیسی» در سی و چهارمین آیین پویش ره سلامت که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یزد برگزار شد، یکی از کارهای بسیار بزرگ در کشور را بازنگری بستههای خدمات بهداشتی و درمانی ذکر کرد و گفت: در همین رابطه خدماتی که امکان ارائه به صورت غیرحضوری داشت را از خدماتی باید حتما حضوری ارائه میشد، تفکیک کردیم و همین باعث شد که خوشبختانه هیچ واکسیناسیون معمولی در کشور به تاخیر نیفتد یا در حوزه خدمات مراقبتهای مربوط به بارداری نه تنها این خدمات کمتر نشود بلکه نسبت به استانداردهای قبلی افزایش نیز یابد.
وی با بیان این که در موضوع خدمات عشایر نیز حتی در رابطه با یک خدمت نیز عقب نماندیم و حتی کمترین ابتلا و مرگ و میر کرونایی را در این بخش داشتیم و علاوه بر این نیز خدمات ویژه سالمندان، افراد زیر پنج سال و خدماتی که شاید پنهان از نظر مردم است مانند ارائه خدمات به زندانیان را به خوبی ارائه کردیم.
وی گفت: اولین کشور منطقه و جزو اولین کشورهای دنیا بودیم که پروتکل درمان سرپایی را در ابتدا راجع به بیماری کرونا راهاندازی کردیم و در موج اخیر بیماری نیز ابتکار جدیدی را در بخش بستریهای سرپایی داشتیم.
رئیسی در مورد حوزه روشها و فرایندها نیز اظهار کرد: خوشبختانه موضوع غربالگری از روزهای ابتدایی شیوع کرونا و حتی قبل از وارد شدن کیتهای تشخیص کرونا در کشور آغاز شد.
وی افزود: طرح محله محوری دیگر اقدام قابل تامل در این بخش بود که با توجه به اقدامات در دست اقدام وزارت بهداشت در سال ۹۸ و به دنبال مواجعه با بیماری در اواخر همان سال، بر با مشارکت تمام اعضاء و دستگاهها بر همان پایه برای مقابله با کرونا اجرایی شد.
وی با بیان این که در طرح شهید سلیمانی ۲۰ تا ۲۵ درصد بار بر دوش سفیران سلامت بود، گفت: در حالی روزانه شاهد بستری ۱۲۰۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی هستیم که شاید در سطح یک با حدود ۲۰۰ هزار بیمار روبرو هستیم که کمک زیادی بهبخش درمان بود.
معاون بهداشتی وزیر با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در رابطه با سند ملی واکسیناسیون، گفت: در مقوله واکسن که مبحثی مجزا از موضوع واکسیناسیون است نیز اعتقاد داریم اشراف و آگاهی و شجاعت خوبی در این دوره برای تصمیم گیری جهت تولید واکسنهای داخلی وجود داشته است.
وی راجع به طرحهای بهداشتی بهره برداری شده در کشور نیز اعلام کرد: در اواخر سال ۹۸ و به رغم مواجهه شدن با بیماری کرونا درحوزه بهداشت ۲۳۶۲ طرح مورد بهرهبرداری قرار گرفت، در سال ۹۹ تعداد ۸۶۲ طرح و اکنون در سه ماهه اول امسال تعداد ۶۹۶ طرح آماده بهره برداری شده که در صورت تامین اعتبار تا پایان سال ۱۱۸۰ طرح بهداشتی دیگر نیز افتتاح خواهد شد.
رئیسی از کاهش میانگین عمر مراکز بهداشتی کشور از ۲۷.۶ سال به زیر ۱۰ سال خبر داد و گفت: تفاوت کاهش عمر مراکز درمانی کشور در این است که سازههای جدید جهت نوسازی مراکز دو برابر قبل یعنی ۵۰ سال خواهد که که البته نقش خیرین نیز در این مقوله مهم بوده است.
وی از جمله طرحهای مورد بهرهبرداری امروز را شامل ۱۶۵ محل زیست پزشک، ۱۴۶ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۱۱۹ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۶۳ پایگاه سلامت، هشت مرکز آموزش بهورزی و یک انبار دارویی ذکر کرد و گفت: از مجموع ۶۹۶ طرح مورد بهرهبرداری امروز ۵۹ طرح سهم استان یزد است.
رئیسی در پایان نیز به دو شاخص برتر استان یزد در حوزه سلامت اشاره و بیان کرد: در حالی نسبت مرگ و میر به بستری در کرونا برای کشور حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد است، این شاخص در استان یزد کمتر از ۱۰ درصد و حدود هفت یا هشت درصد است که نشاندهنده اقدامات خوب صورت گرفته در سطح یک یعنی بیماریابی و ارجاع به موقع بیماران به مراکز درمانی و از سوی دیگر بیانگر کیفیت درمان در بیمارستانهای استان است. شاخص قابل توجه دیگر در استان نیز کار تیمی و مشارکتی خوب در این استان است.
در این مراسم ۶۹۶ طرح بهداشتی در قالب خانه بهداشت، پایگاه سلامت، مرکز خدمات جامع سلامت، تسهیلات زایمانی، مرکز آموزش بهورزی، محل زیست پزشک و سایر واحدهای بهداشتی در کشور به صورت ویدئو کنفرانسی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد.
انتهای پیام
نظرات