• شنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400032215583
  • خبرنگار : 30054

در رژیم غذایی سالم از چه نوع روغن‌هایی استفاده می‌گردد؟

در رژیم غذایی سالم از چه نوع روغن‌هایی استفاده می‌گردد؟

روغن بخش جدایی‌ناپذیری از رژیم غذایی است و تقریباً هر روز از این ماده غذایی برای طبخ غذا استفاده می‌کنیم. بنابراین انتخاب روغنی مرغوب، باکیفیت و سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی، اهمیت زیادی دارد. روغن یکی از پُرچگالی‌ترین مواد غذایی است که در هر گرم خود شامل ۹ کیلو کالری انرژی است، بنابرابن می‌تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه ما را تأمین کند. روغن‌ها از این جهت حائز اهمیت هستند که به جذب ویتامین‌های محلول در چربی یعنی ویتامین‌های A، D، E و K کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام شرکت غنچه، نوع چربی یا روغنی که روزانه مصرف می‌کنیم از اهمیت زیادی برخوردار است. چربی مورد نیاز بدن ما می‌تواند توسط دانه‌های روغنی و روغن‌های گیاهی خوراکی تأمین شود. پس با انتخاب روغنی مناسب می‌توانیم غذاهای کم کالری با مواد مغذی بالا آماده کنیم. به عنوان کسی که به سلامت و کیفیت غذای خود اهمیت می‌دهد باید علاوه‌بر استفاده از روغن کم جذب، پس از سرخ‌ کردن مواد غذایی، روغن اضافه آن‌ها را بگیرید.

روغن‌های خوراکی تنوع بسیار زیادی دارند و برخی از آن‌ها برای سرخ کردن مواد غذایی و پخت‌وپز مناسب هستند و برخی دیگر تنها برای تهیه سس و سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. اینکه یک روغن خوراکی در کدام دسته قرار می‌گیرد بستگی به خواص، ویژگی‌ها و از همه مهمتر نقطه دود آن دارد. با آگاهی از ویژگی‌ها، خواص و موارد مصرف یک روغن در زمان خرید روغن خوراکی به‌راحتی می‌توانید محصول مناسب خود را انتخاب کنید.

چه روغن‌های در رژیم غذایی سالم باید استفاده شوند؟

روغن زیتون منبعی غنی از اسیدهای چرب‌ غیراشباع و ویتامین E است. در نتیجه مصرف روغن زیتون می‌تواند علاوه‌ بر تأمین اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن، مانند امگا۳، امگا۶ و امگا۹ به جذب ویتامین‌های محلول در چربی نیز کمک کند. از مهمترین مزایای مصرف روغن زیتون می‌توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش التهابات بدن، بهبود سلامت پوست و مو، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، کمک به بهبود جریان خون و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

روغن آفتابگردان یکی از محصولاتی است که به عنوان یک روغن مناسب برای تمامی روش‌های تهیه غذا، شناخته می‌شود. علت گسترده بودن دامنه کاربرد این محصول، ویژگی‌ها، خواص منحصربه‌فرد و نقطه دود بالای آن است. روغن آفتابگردان درصد بسیار بالایی از اسیدهای چرب ضروری را داشته و میزان ویتامین E موجود در هر ۱۰۰ گرم، بسیار قابل توجه و حدود ۴۱% است. این محصول فاقدکلسترول و فاقدترانس است، بنابراین مصرف آن باعث افزایش کلسترول بد خون نخواهد شد. روغن آفتابگردان به دلیل داشتن امگا3، امگا6 و ویتامین E به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی و طبیعی، اثر رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان خواهد شد و ویتامین E برای سلامت پوست نیز بسیار مفید است.

روغن نارگیل از جمله روغن‌های گیاهی خوراکی است که معمولاً برای تهیه سس، سالاد و سوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت دامنه کاربرد کم این روغن، نقطه دود پایین آن است. نقطه دود روغن نارگیل حدود ۱۷۶ درجه سانتی‌گراد است پس نمی‌توان از آن برای سرخ‌کردن مواد غذایی استفاده کرد.

روغن نارگیل فواید بسیاری داشته و مانند معجزه‌ای برای سلامت بدن، پوست و مو عمل می‌کند. زمانی‌ که از روغن نارگیل برای تهیه سس، سالاد و سوپ استفاده می‌کنید غذا راحت‌تر هضم شده و مشکلات گوارشی کاهش پیدا می‌کنند. یکی دیگر از خواص روغن نارگیل، کمک به درمان بیماری آلزایمر است. روغن نارگیل به درمان عفونت ادراری کمک کرده و از کبد محافظت می‌کند. این محصول التهاب و ورم مفاصل را کاهش داده و به پیشگیری و درمان سرطان کمک می‌کند.

روغن ذرت یکی دیگر از محصولاتی است که برای پخت‌وپز، تهیه سس، روغن مناسب سالاد و همین‌طور سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نقطه دود روغن ذرت حدود ۲۳۲ درجه سانتی‌گراد بوده و به‌عنوان یک روغن کم جذب برای آماده کردن غذاهای کم کالری بسیار کاربردی و مفید است.

روغن ذرت سرشار از اسیدهای چرب ضروری بوده و فاقدکلسترول و ترانس است. مقاومت بالایی در مقابل اکسیداسیون داشته و ماندگاری آن بین ۱۲ تا ۲۴ ماه است. روغن ذرت حاوی مقادیر بالایی از ترکیبی به‌نام فیتواسترول است که به‌عنوان یک ضدالتهاب بسیارقوی با کاهش التهابات بدن خطر ابتلا به بیماری‌هایی چون دیابت نوع۲، بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. وجود ماده‌ای به نام لوتئین در روغن ذرت علاوه‌بر حفظ سلامت بینایی چشم از پیشرفت آب‌مروارید نیز جلوگیری خواهد کرد. روغن ذرت به جذب بهتر ویتامین D توسط بدن کمک کرده و در نتیجه می‌تواند به تقویت و استحکام استخوان‌ها منجر شود.

روغن کنجد، یک روغن گیاهی مفید و سرشار از اسیدهای چرب مانند امگا6 و امگا۹ است. در نتیجه به‌عنوان یک محصول ضدالتهاب به دلیل کلسترول و ترانس پایین، برای سلامت قلب بسیار مفید است. در هر قاشق غذاخوری از روغن کنجد مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی چون مس، منیزیم، کلسیم، آهن، منگنز، روی و فسفر وجود دارد. روغن کنجد به‌دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E  به حفظ سلامت قلب، کاهش کلسترول، چربی سوزی، کاهش فشارخون و جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند.

انتخاب روغن خوراکی اهمیت زیادی در داشتن یک رژیم غذایی سالم دارد. با استفاده از روغن بدون ترانس و کلسترول در تهیه غذاهای کم کالری، عملاً سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کنید. توجه به ویژگی‌های محصول در زمان خرید انواع روغن خوراکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، این محصول جزو مواد اولیه ثابت تهیه غذاست، پس با انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها یک غذای سالم و مغذی آماده کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha