دکتر نبی بستان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت اوقات فراغت کودکان و نوجوانان گفت: هرسال ایام تعطیلات تابستانی فرصتی بود که دانش آموزان پس از 9 ماه تحصیل و حضور فیزیکی در مدرسه به استراحت و انجام برنامه ها و سرگرمی های مورد علاقه بپردازند، اما در یک سال گذشته که عمدتا دانش آموزان در کلاس های آنلاین حضور داشته اند، شاید این تصور برای والدین پیش بیاید که بچه ها تمام وقت به نوعی اوقات فراغت داشته اند.
بستان یادآور شد: همین حضور آنلاین هم وقت و زمان زیادی از دانش آموزان گرفته و نیاز است که حالا که تابستان از راه رسیده و مدارس آنلاین تعطیل شده، برنامه ویژه ای برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان طرح ریزی شود.
وی افزود: اولین گام در برنامه ریزی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان این است که از خود آنها در تدوین این برنامهها مشورت خواسته شود، یعنی برنامههای اوقات فراغت باید با مشورت خود کودکان و نوجوانان و بر حسب علاقه و توانایی آنها تدوین شود.
این دکترای روانشناسی تاکید کرد: والدین باید به کودکان و نوجوانان برای انتخاب برنامه و سرگرمی هایشان حق انتخاب بدهند و در این مسیر باید فقط نقش مشاوره ای و حامی برای انجام برنامه ها داشته باشند.
وی افزود: برنامه های اوقات فراغت باید شادی آفرین بوده و از طرفی به توسعه مهارت فردی کودکان و نوجوانان کمک کند.
بستان تصریح کرد: همچنین ایام تعطیلات بهترین فرصت برای تکمیل آموزش دروس تحصیلی است و نباید در طول تابستان دانش آموزان از درس و آموزش دور بمانند.
وی افزود: اعتقاد ما این است که آموزش و یادگیری تعطیل بردار نیست و باید در تمام طول زندگی و در ایام سال ادامه داشته باشد، بنابراین ایام تابستان فرصت مناسبی است که دانش آموزان بدون وجود فشار رقابت و امتحان و... با آرامش مشغول تقویت نقاط ضعف خود شده و دروسی که در آن مشکل دارند را دوباره فراگرفته و آموزش های خود را کامل کنند.
بستان گفت: در این مسیر والدین میتوانند کمک حال دانش آموزان شده و یا برای آنها معلم خصوصی بگیرند.
این دکترای روانشناسی افزود: در این ایام در کنار تکمیل آموزش، باید برنامه های سرگرمی و بازی برای کودکان و نوجوانان لحاظ شود و بهتر است برای کودکان از انواع بازی های بومی و محلی در این ایام استفاده شود.
وی افزود: در خصوص نوجوانان هم ایام تابستان فرصتی است که آنها را با محیط های کار مختلف از نزدیک آشنا کرده و به آنها مشاوره های شغلی ارائه کرد تا در انتخاب شغل آینده بهتر تصمیم گیری کنند.
بستان خاطرنشان کرد: توصیه می شود دراین ایام کودکان و نوجوانان در کارهای خانه و تصمیم گیری های خانواده هم مشارکت داده شوند، به این نحو که مسئولیت خرید اقلام ساده به آنها سپرده شود یا بر حسب سن و سال در انجام کارهای خانه از آنها کمک گرفت و یا در تصمیم گیری های ساده آنها را به مشورت دعوت کرد و در قالب یک میز گفت و گو مهارت های آنها را تقویت کرد.
انتهای پیام
نظرات