• سه‌شنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400031812724
  • خبرنگار : 50233

تهران؛تنها عامل آلودگی هوا در استان سمنان

گورخرهای پارک ملی کویر از پذیرش زیستگاه جدید تا ازدیاد نسل

گورخرهای پارک ملی کویر از پذیرش زیستگاه جدید تا ازدیاد نسل

ایسنا/سمنان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از پذیرش زیستگاه پارک ملی کویر از سوی گورهای ایرانی منتقل شده به این زیستگاه خبر داد و گفت: جمعیت گورخرهای ایرانی در این زیستگاه احیاء شده به 14راس رسیده است.

امیر عبدوس در گفت‌وگو با خبرنگاران به سابقه زیست گورخر ایرانی در این زیستگاه پرداخت و اظهار کرد: گورخر ایرانی تا دهه 60 در این زیستگاه زندگی می‌کرده اما در دهه 60 به دنبال برخی اتفاقات ناگوار در منطقه، افزایش شکار و عدم حضور محیط‌زیست در منطقه کم کم این زیستگاه از گورخر ایرانی تهی شد.

وی با اشاره به انتقال 9راس گورخر ایرانی در دو فاز به این زیستگاه افزود: برای احیا این زیستگاه از سوی سازمان محیط‌زیست استان 5 راس گورخر از زیستگاه توران شاهرود و 4 راس نیز از زیستگاه‌های استان یزد به پارک ملی کویر منتقل و در فاز نخست در اسارت به تکثیر آنها پرداختیم.
وی از انجام دو زایمان موفق در سال نخست انتقال گورها به زیستگاه های گرمسار خبر داد و اضافه کرد: با این زایمان‌ها جمعیت گورهای پارک ملی کویر از 9 راس به 11 راس افزایش یافت.
وی از بارورسازی و آبستن 5 گور خر دیگر در فازهای بعد این طرح خبر داد و گفت: گورخرها پس از آبستن شدن از اسارت خارج و در زیستگاه طبیعی رهاسازی شدند و خوشبختانه گورخرها، این زیستگاه را پذیرفته و از این زیستگاه احیاءشده خارج نشدند.

عبدوس جمعیت فعلی گورها را 14 راس اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر تنها 5 راس از این گورها در اسارت و در سایت تحقیقاتی گورخر ایرانی هستند و مابقی در دامان طبیعت رهاسازی شدند.

وی با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن طرح احیاء زیستگاه پارک ملی کویر خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های گورخرها این است که وابستگی شدیدی به زیستگاه خود دارند و از همین‌رو به سختی یک زیستگاه جدید را می‌پذیرند اما خوشبختانه این گورها زیستگاه پارک ملی کویر را به عنوان زیستگاه خود پذیرفتند.

استان سمنان یکی از 5 استان پاک کشور

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان با اشاره به تلاش‌های محیط‌زیست استان برای کمک به هوای پاک خاطرنشان کرد: با تلاش همکاران ما امروز استان سمنان به عنوان یکی از 5 استان پاک کشور از نظر هوای سالم مطرح است.

وی با اشاره به نصب چهار ایستگاه سنجش هوا در استان سمنان ادامه داد: دو ایستگاه در سمنان، یک ایستگاه در شاهرود و یک ایستگاه در شهر گرمسار نصب شده است. ضمن اینکه قرار است که امسال یک ایستگاه دیگر در غربی‌ترین نقطه استان در شهر ایوانکی که در همجواری پایتخت قرار دارد نصب شود.

انتقال آلودگی هوای تهران به استان سمنان

عبدوس با اشاره ثبت کمترین روزهای آلوده در این استان گفت: اصلی‌ترین عامل آلودگی هوا در این استان ناشی از انتقال آلودگی هوای تهران به استان سمنان است.

وی اضافه کرد: معمولا در زمستان‌ها که آلودگی در تهران بیشتر و با پدیده وارونگی در هوای تهران مواجه‌ایم گاه‌گاه شاهد انتقال آلودگی هوای پایتخت به برخی شهرهای استان و از جمله ایوانکی، گرمسار و سمنان هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از انتقال هوای آلوده تهران به عنوان تنها عامل ایجاد آلودگی در برخی شهرهای استان نام برد و افزود: آلودگی در استان سمنان به هیچ عنوان ناشی از وسائل نقلیه و یا فعالیت واحدهای صنعتی نیست.

نتایج سنجش آلودگی هوا در ایستگاه‌های گرمسار، سمنان و شاهرود

وی با اشاره به آمار اخذ شده از ایستگاه‌های چهارگانه این استان گفت: ایستگاه سنجش آلودگی شهر سمنان 353 روز از 365 روز سال گذشته به سنجش آلودگی پرداخته که 245 روز آن هوای پاک، 138 روز هوای قابل قبول و تنها یک روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده است. همچنین در ایستگاه شاهرود نیز 361 روز شاخص آلودگی شهر مورد سنجش قرار گرفته که 192 روز هوای پاک، 167روز هوای قابل قبول و تنها دو روز هوا برای گروه‌های حساس ناسالم گزارش شده است. ضمن اینکه در ایستگاه گرمسار نیز 302 روز هوا از طریق ایستگاه مورد سنجش قرار گرفته که 140 روز :هوای پاک، 159 روز هوای قابل قبول و سه روز نیز هوای ناسالم برای گروه های حساس گزارش شده است.

عبدوس معتقد است که آلودگی‌های هوا در این استان عمدتا ناشی از انتقال آلودگی هوای پایتخت است که در مسیر از طریق فعالیت واحدهای صنعتی تشدید می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با آلاینده بودن یکی از واحدهای صنعتی در سرخه و اعتراض شهروندان به اعطای مجوز احتمالی به این واحد گفت: یک واحد تولید املاح در شهرستان سرخه فعالیت دارد که این واحد از سوی محیط زیست استان در فهرست واحدهای آلاینده قرار گرفته است.

شرط اعطای مجوز توسعه به واحد آلاینده سرخه
وی با اشاره به درخواست اعطای مجوز طرح توسعه از سوی این واحد اظهار کرد: این واحد برای احداث تصفیه‌خانه پساب و طرح توسعه خود درخواست 95 هکتار زمین کرده که محیط‌زیست استان تنها با واگذاری 50 هکتار برای احداث تصفیه‌خانه موافقت کرده و هرگونه اعطای مجوز طرح توسعه و واگذاری مابقی زمین را منوط به اجرایی کردن طرح تصفیه‌خانه پساب کرده است.

وی افزود: این طرح در کارگروه زیربنایی مطرح است و لذا چنانچه این واحد تصفیه‌خانه پساب را اجرا و در ادامه این واحد از لیست واحدهای آلاینده خارج شود آن وقت امکان اعطای مجوز طرح توسعه نیز برابر قانون وجود دارد وگرنه محیطزیست به هیچ عنوان با اعطای مجوز به این واحد موافقت نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha