• سه‌شنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400031108592
  • خبرنگار : 50181

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه:

کرمانشاه گرانترین استان کشور نیست

کرمانشاه گرانترین استان کشور نیست

ایسنا/کرمانشاه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: اینکه کرمانشاه گرانترین استان کشور است، به هیچ عنوان صحت ندارد.

بهزاد باباخانی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه که امروز (یازدهم خرداد) برگزار شد، با اشاره به مواردی که درباره نرخ تورم بالا در کرمانشاه مطرح است، اظهار کرد: اینکه کرمانشاه گرانترین استان کشور است به هیچ عنوان صحت ندارد، بلکه بالا بودن تورم به این معنا است که قیمت برخی کالاها در کرمانشاه نسبت به استان‌های دیگر افزایش بیشتری داشته است.

وی با اشاره به برخی مسائل که در فضای مجازی در خصوص نرخ تورم استان مطرح شده، ادامه داد: تمام این هیاهو صرفا برای یک ماه است که کرمانشاه رتبه اول نرخ تورم در کشور را داشت که در اسفند سال ۱۳۹۹ رخ داد و تا فروردین امسال ادامه پیدا کرد، اما در اردیبهشت امسال از رتبه اول تورم خارج شدیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه در ابتدای سال ۱۳۹۷ هم رتبه اول تورم کشور را داشت، تاکید کرد: پس از آن با برنامه‌ریزی و تلاش مسئولان استان بهبود نرخ تورم در استان استارت خورد و حتی در مقاطعی جزو پنج استان با نرخ تورم پایین در کشور بودیم.

وی درباره دلایل بالا رفتن تورم کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: این روند افزایشی در کرمانشاه مانند سراسر کشور از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد و دلایل متعددی داشت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از این دلایل ایجاد تعادل در عرصه تنظیم بازار بود که گاهی مجبور بودیم از مصرف کنندگان حمایت کنیم و گاهی از فشاری که به حوزه تولید و خدمات وارد می‌شود، بکاهیم.

باباخانی با بیان اینکه مرجع قانونی تمام اطلاعات درباره نرخ تورم مرکز آمار کشور است، گفت: متاسفانه گاهی به آمارها با دید سیاسی نگاه می‌شود و قرار نیست هر زمان آمار خلاف میل ما بود آن را نپذیریم.

وی از برنامه‌ریزی برای کاهش تورم استان هم خبر داد و گفت: سبد کالایی که تورم آنها بالاتر از میانگین کشور است را در استان شناسایی کرده ایم و هر هفته نیز در جلسات تنظیم بازار، از دو اتحادیه برای بررسی وضعیت تورم دعوت می‌کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد با این روند شاهد بهبود وضعیت تورم استان باشیم.

در ادامه محسن دارابی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه تورم کرمانشاه تنها در اسفند و فروردین رتبه اول کشور بود و در اردیبهشت از این شرایط خارج شدیم، اظهار کرد: کرمانشاه در سال ۱۳۹۷ در قله تورم کشور قرار داشت، اما در خرداد ۱۳۹۸ به رتبه ۱۷ رسیدیم و از آن زمان تا شهریور سال گذشته یعنی برای مدت ۱۵ ماه از میانگین کشور پایین تر بودیم.

وی با انتقاد از دید مقطعی که برخی در این مدت نسبت به نرخ تورم داشتند، یادآور شد: نباید ایامی که میانگین تورم کرمانشاه از کشور پایین‌تر بود را نادیده بگیریم و فقط برشی از یک مقطع زمانی را مد نظر قرار دهیم.

وی سپس به دلایل بالا رفتن مجدد تورم کرمانشاه اشاره کرد و گفت: یک دلیل این نرخ تورم کرمانشاه افزایش تورم در سراسر کشور و به تبع آن استان ما بود. از سوی دیگر در آن مقطع زمانی وارد پیک سوم کرونا شدیم که بر قیمت کالا و خدمات اثر گذاشت.

رئیس سازمان صمت کرمانشاه خاطرنشان کرد: به علاوه برخی اتحادیه‌ها در کرمانشاه چند سال افزایش قیمت نداشتند و پس از چند سال نرخ گذاری جدید برای آنها اعلام شد.

دارابی از پیگیری برای کاهش نرخ تورم استان خبر داد و گفت: جلسات تنظیم بازار را به این موضوع اختصاص دادیم و برای کاهش تورم استان نسخه داریم.

وی تشدید نظارت بر بازار، برپایی روزبازارها، شناسایی سبد کالاهای اثرگذار بر تورم و ... را از جمله راهکارهایی اعلام کرد که برای کاهش تورم کرمانشاه دنبال می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha