استاد قنبر راستگو ۷۶ ساله و متولد ۱۳۲۴ در شهرستان میناب است. استاد راستگو، معروف به خالو قنبر از برجستهترین نوازندگان موسیقی جنوب ایران است، راستگو همچنان بهعنوان نوازندهای شاخص مورداحترام نوازندگان نسل جدید موسیقی جنوب است. وی که نامش در فهرست میراث معنوی کشور ثبتشده بارها در داخل و خارج کشور به روی صحنه رفته و عنوان و افتخار کسب کرده که از آن جمله میتوان به مقام اول جشنواره موسیقی فجر و یا اجرای برنامه در فستیوالی به نام ۲۰۴۰ در کشور اتریش که پایتخت موسیقی جهان است اشاره کرد.
برای روشن شدن وقایع اخیر سری به گذشته و تاریخ نگاری این موضوع خواهیم کرد تا مشاهده کنیم حمایت های مسئولان استان هرمزگان چگونه بوده است.
سال ۹۷ بود که استاد راستگو در گفت و گویی از نداشتن مسکن گلایه کرد که پس از آن در مردادماه سال ۹۷ یکی از نمایندگان هرمزگان در مجلس برای واگذاری زمین به وی دست به کار شد و سرانجام این امر محقق شد؛ احمد مرادی تصریح کرد: زمانی که متوجه شدم وی چنین وضعیتی دارد، بدون هیچ توقعی با توجه به اینکه امثال وی به گردن ما حق بزرگی دارند، وظیفه خود دانستم من هم به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ هرمزگان وی را یاری کنم.
وی تصریح کرد: به محض اطلاع در اولین اقدام ملاقاتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دادم که در این دیدار وزیر قول همکاریهای لازم را از سوی صندوق حمایت از هنرمندان را داد.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید از بنیاد مسکن کشور و هرمزگان تشکر کرد که به محض اطلاع از این نیاز استاد راستگو، قطعه زمینی را با متراژ ۳۰۰ مترمربع و طی مراحل قانونی که برای ساخت آن ۱۵۰ مترمربع مسکونی مجوز اخذ شد را بدون دریافت هیچگونه وجه در اختیار استاد قنبر راستگو قرار دادند.
در همان زمان موحدی، معاون وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در پاسخ به گلایه استاد راستگو مبنی بر اینکه با توجه به ارائه نامه ای از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اعطا یک واحد مسکونی به استاد راستگو از سوی شهرداری و شورای شهر بندرعباس اما متأسفانه همکاری صورت نگرفت، اظهار کرد: در گذشته چند قطعه زمین دیگر توسط شهرداری بندرعباس به وی پیشنهاد شد که با عدم موافقت استاد قنبر راستگو مواجه شد و در نهایت بنیاد مسکن قطعه زمینی را در منطقه چهچکور بندرعباس برای وی اختصاص داد.
اما در آذرماه سال ۹۸ بود که استاد راستگو در گفت و گویی اعلام کرد حتی یک آجر هم برای ساخت این زمین به وی داده نشده است.
۱۳ آذر ۹۸ احمد مرادی در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این گلایه استاد راستگو افزود: بنا بر وظیفه و ادای دینی که بر دوش داشتم بدون اینکه کسی از من خواسته باشد بهشخصه پیگیر روند ساخت خانه برای این هنرمند برجسته موسیقی کشور بودم.
وی با بیان اینکه در نشست با این هنرمند، وی خود بین منزل و زمین، زمین را انتخاب کرد تا مالکیت آن برای خودش باشد، افزود: پس از اهدای رایگان زمین، خوشبختانه با رایزنی صورت گرفته با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبلغ ۷۰ میلیون تومان جهت کمک در روند ساخت به این زمین اختصاص یافت.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه از این مبلغ ۴۰ میلیون تومان تخصیص یافت که مصالح ساختمانی خریداری و در حال حاضر مراحل ساخت این زمین آغاز شده است، اضافه کرد: دفترچه ساخت زمین و نقشه آن اخذ و با سرعت مناسبی روند ساخت این منزل طی خواهد شد.
حال به سال ۱۴۰۰ رسیدیم جایی که در صفحه اینستاگرامی مجتبی تابدار(یکی از هنرمندان هرمزگانی) پس از بازدید از وضعیت منزل این استاد موسیقی در شهرستان میناب، خالو قنبر از وضعیت نامناسب منزلش و سختی گذراندن زندگی اش می گوید و چشم به یاری مردم و مسئولین می دوزد.
وی می گوید: پس از این همه زحمت برای استان هرمزگان اکنون زندگی ام را در تصویر می بینید.
راستگو با اشاره به اینکه وضعیت منزل و آشپزخانه ام را مشاهده می کنید، می افزاید" اگر کمکی به بنده شود لطف کرده اند و اگر هم نشود سرتان سلامت.
پس از انتشار این کلیپ و همه گیری آن و بازتاب های مختلف و بازنشر در صفحات هنرمندان برجسته استانی کشوری همچون پرویز پرستویی و رضا صادقی، مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با انتشار کلیپی در فضای مجازی به توضیحاتی در این خصوص پرداخت.
مصیب داوری گفت: استاد قنبر راستگو تحت پوشش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و مانند سایر کارکنان حقوق دریافت می کند و مشغول به آموزش موسیقی و اجرا در صحنه های بین المللی، کشوری و استانی است.
وی با بیان اینکه چند مدت گذشته زمینی ۲۵۰ متری با پروانه و انشعاب با تلاش احمد مرادی، رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس اعطا و کمک هزینه ای ۷۰ میلیون تومانی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به صورت بلاعوض به استاد راستگو واگذار شد، خاطرنشان کرد: طبق خواسته خود استاد راستگو این زمین به فرزندانش واگذار شد و یکسالی در حال ساخت است و به خواسته خود استاد راستگو راهی میناب برای زندگی شد.
داوری با اشاره به اینکه شأن و جایگاه استاد راستگو بالاتر از این حرف هاست و باید از قبل ترها به فکر او می بودند، اضافه کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولین به هیچ وجه وی را رها نکرده بودند و همواره حامی و حمایت کرده اند.
وی ادامه داد: ای کاش صنایع و بنگاه های اقتصادی استان هرمزگان چتر حمایتی خود را بر فرهنگ و هنر هرمزگان بگسترانند و درصدی کم از درآمدهایشان را در این مسیر هزینه کنند.
برای پیگیری وضعیت زمین اعطا شده به استاد قنبر راستگو به سراغ شهریار نوری زاده، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان رفتیم.
وی در گفت و گو با ایسنا، افزود: کلیپی در فضای مجازی دست به دست می شد در خصوص مشکل مسکن استاد قنبر راستگو و درخواست داشتن سرپناهی برای ادامه زندگی نیز که نیاز به توضیحاتی دارد.
نوری زاده با اشاره به اینکه علی رغم جامعه هدف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جامعه روستایی است اما به خاطر خواسته استاد راستگو برای داشتن خانه در بندرعباس به دستور استاندار هرمزگان این موضوع را پیگیری کردیم، اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زمینی به مساحت ۳۲۸ متر مربع که قراردادش هم به صورت رایگان در اختیار استاد راستگو قرار گرفت.
وی ادامه داد: پروانه ساخت این زمین هم به صورت رایگان توسط دهیاری نیز به صورت رایگان واگذار شد و واحد مسکونی اش تا فنداسیون به مرحله اجرا رسیده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان با اشاره به اینکه متأسفانه استاد راستگو رغبتی برای دریافت تسهیلات برای اتمام ساخت از خود نشان نداد، خاطرنشان کرد: مجددا استاندار هرمزگان دستور دادند از محل کمک خیرین و اعتبارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و تسهیلات بلاعوض ظرف مدت ۶ ماه این پروژه به اتمام برسد.
وی اضافه کرد: همکاران در حال پیگیری موضوع هستند و امیدواریم با مراجعه و همکاری استاد راستگو این پروژه را در ۶ ماه آینده تکمیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات