• جمعه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400022416627
  • خبرنگار : 71573

علی‌اصغر محمدخانی:

توجه به فردوسی زیاد شده است

توجه به فردوسی زیاد شده است

علی‌اصغر محمدخانی با مرور کارنامه فردوسی‌پژوهی در سال ۹۹ می‌گوید: خوشبختانه توجه به فردوسی و اثر سترگ او شاهنامه در سال‌های گذشته روزافزون بوده و آثار ارزشمندی درباره شاهنامه نوشته شده که هرکدام نکته‌ای از نکات ظریف و ارزشمند این شاهکار جاویدان ادب فارسی را می‌نمایانند.

معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی به پربرگ و بارشدن کارنامه فردوسی‌پژوهی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: شناختن اثر بزرگ فردوسی و به روح و جوهر آن پی بردن برای مردم ایران وظیفه‌ای است خطیر و دلپذیر و زمینه شناخت بیشتر آن فراهم شده است و باید همچنان از جنبه‌های گوناگون شعر و هنر و اندیشه فردوسی سخن گفت که شاهنامه فقط داستان جنگ‌ها پیروزی‌های رستم نیست بلکه سرگذشت ملتی است در طول قرون و نمودار فرهنگ و اندیشه و آرمان‌های آن‌هاست.

او افزود: فردوسی حکیم بزرگی است و بهترین شاهد حکیم بودن و دید فلسفی داشتن فردوسی آغاز شاهنامه است که مسائل مربوط به آفرینش و خرد و میزان قدرت آن مورد بحث قرار گرفته و اندیشه‌های فردوسی در سراسر شاهنامه گواه خردورزی اوست. شاهنامه با وصفی بی‌نظیر از خدای یگانه آغاز می‌شود و برترین آفریده‌های الهی را که جان و خرد است به او نسبت می‌دهد و نخستین سخن فردوسی درباب بالاترین و نخستین آفریده خداوند که خرد است، دیده می‌شود.

محمدخانی به جایگاه جهانی فردوسی در ادبیات جهان اشاره کرد و گفت: فردوسی تنها شاعر یک ملت نبود، بلکه همچنین یکی از بزرگان ادبیات جهان است که آثارش در کنار آثار سعدی و حافظ و خیام به بسیاری از زبان‌ها ترجمه و منتشر شده است و همواره برای اقوام و ملت‌های دیگر حائز اهمیت است.

معاون فرهنگی شهر کتاب درباره کارنامه فردوسی‌پژوهی در سال ۱۳۹۹ گفت: ۲۱۳ اثر در سال ۹۹ از فردوسی و درباره‌ او برای نخستین‌بار با شمارگان ۲۲۵۴۳۰ نسخه منتشر شده است. از این تعداد ۱۰۶ اثر با شمارگان ۱۱۳۶۱۰ نسخه به بازنویسی و اقتباس از داستان‌های شاهنامه اختصاص داشته است. شاهنامه و گزیده‌ آن ۲۸ بار با شمارگان ۳۹۵۰۰ نسخه منتشر شده و ۷۹ اثر به نقد و بررسی شاهنامه از دیدگاه‌های مختلف اختصاص داشته است. همچنین ۱۲۷ اثر در این سال با شمارگان ۱۰۴۷۳۰ نسخه چاپ مجدد شده‌اند که ۴۹ اثر با شمارگان ۴۵۳۸۰ نسخه به اقتباس و بازنویسی داستان‌های شاهنامه و ۴۸ اثر با شمارگان ۳۹۰۸۰ نسخه به نقد و بررسی شخصیت‌ها و جایگاه اسطوره‌ای شاهنامه اختصاص داشته است. شاهنامه ۳۰ بار تجدید چاپ شده است.

او در پایان افزود: با این‌که امسال هم مانند سال گذشته برگزاری همایش‌ها و نشست‌های حضوری مقدور نیست اما برنامه‌های فراوانی به صورت مجازی به همت دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی در ایران و بسیاری از کشورها در پاسداشت مقام بزرگ فردوسی و شاهنامه برگزار می‌شود که فرصت خوبی را برای مخاطبان و علاقه‌مندان شاهنامه فراهم می‌کند تا از دستاوردهای جدید شاهنامه‌پژوهی بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha