• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400022013928
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یک پیشکسوت فوتبال:

سبک بازی سپاهان و پرسپولیس شبیه به هم بود/ تیم‌های قعرنشین انتحاری بازی می‌کنند

سبک بازی سپاهان و پرسپولیس شبیه به هم بود/ تیم‌های قعرنشین انتحاری بازی می‌کنند

ایسنا/اصفهان یک پیشکسوت فوتبال گفت: تفکرات محرم نویدکیا و یحیی گل محمدی هر دو هجومی بود و اینکه قبل از بازی بسیاری اعتقاد داشتند برنده این بازی قهرمان لیگ را مشخص می‌کند، درست نبود.

سیدمهدی سیدصالحی در گفت و گو با ایسنا درباره بازی روز گذشته دو تیم سپاهان و پرسپولیس، اظهار کرد: از دهه ۸۰ به بعد که اوج طلایی دوران سپاهان بود و این تیم اصفهانی به عنوان قطب جدید فوتبال ایران معرفی شد، بازی این دو تیم "آل کلاسیکو" فوتبال ایران لقب و حساسیت لازم و خاص به خود گرفت. سپاهان قدرتمند شده بود و قطب جدیدی در فوتبال ایران شکل گرفت و طبیعی است قبل از این بازی‌ها به ویژه طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در تهران و اصفهان رخ داده که جالب نبود.

وی افزود: اگر بخواهیم از نظر فنی صحبت کنیم، تیم سپاهان و پرسپولیس هر دو، تیم‌های صدر جدول بودند و سبک و سیاق تاکتیکی و تیمی هر دو شبیه به یکدیگر است. دو تیم از نظر داشتن مالکیت بیش از حد توپ و صبورانه بازی کردن و تنوع تاکتیکی شباهت زیادی به یکدیگر داشتند. سپاهان و پرسپولیس بازی سازی را از مقابل دروازه خودی آغاز می‌کردند و مالکیت بازی هر دو تیم به هم شبیه بود و آنچه در چنین بازی‌هایی به غیر از تاکتیک و سیستم مهم‌تر است با توجه به اینکه دو تیم بازیکنان بزرگ و باتجربه در اختیار دارند، داشتن تمرکز، اعتماد به نفس و کمتر اشتباه کردن در خط دفاعی است.

ملی پوش سابق سپاهان با اشاره به سیستم روز گذشته دو تیم، گفت: روز گذشته سپاهان با سیستم ۳-۳-۴ و پرسپولیس با سیستم ۲-۴-۴ به میدان آمدند که تغییراتی به دنبال داشت، از این جهت که احمد نوراللهی و کمال کامیابی‌نیا در میانه زمین بودند و در سمت چپ و راست، احسان پهلوان و مهدی ترابی حضور داشتند که به داخل نفوذ می‌کردند و می‌خواستند توپ را به امیری و نعمتی برسانند.

وی تصریح کرد: سپاهان نیز یک تغییر داشت، نژاد مهدی به دلیل محرومیت جای خود را به ولسیانی در دفاع داده بود و محرم نویدکیا سعی کرده بود از محمد کریمی در هافبک دفاعی و احسان حاج صفی و سروش رفیعی کمی جلوتر استفاده کند، وینگرهای چپ و راست محمدرضا حسینی و مهدی محبی بودند و سجاد شهباززاده در کارهای ترکیبی کمک می‌کرد.

سیدصالحی خاطرنشان کرد: هنگامی که سپاهان بازی سازی از مقابل دروازه خود را شروع می‌کرد، پرسپولیس، سعی می‌کرد پرس، بازی کند و بازیکنان سپاهان را تحت فشار قرار دهد، در مقابل پرسپولیس هم اینگونه بود و زمانی که بالا بازی می‌کرد سپاهانی‌ها پرس را انجام می‌دادند.

این پیشکسوت فوتبال نیمه نخست را نیمه برتری نسبی پرسپولیس دانست و افزود: نیمه اول خط هافبک و حمله پرسپولیس در زمین سپاهان بیشتر حضور داشتند و تحرکات زیادی از خود نشان دادند که منجر به ایجاد موقعیت‌هایی روی دروازه سپاهان شد، همچنین سپاهانی‌ها نیز بر روی دروازه پرسپولیس خلق موقعیت کردند که سجاد شهباززاده در سپاهان تحرک بیشتری در این نیمه داشت که در نوک حمله و در کارهای ترکیبی تیمش نیز کمک می‌کرد، اما در نهایت دو تیم بدون گل به رختکن رفتند.

وی اضافه کرد: در نیمه دوم شرایط به گونه‌ای رقم خورد که لحظه‌ای تمرکز خط دفاعی سپاهان در یک ضربه ایستگاهی به هم ریخت و گل را دریافت کردند، اما بعد از آن طبق بازی هایی که پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا داشت معلوم بود که این تیم از لحاظ بدنی افت می‌کند. به همین دلیل سپاهان کنترل بازی را به دست گرفت و با تغییر سیستم، روی آوردن به بازی مستقیم و تعویض‌هایی که محرم نویدکیا انجام داد توانستند به گل تساوی برسند.

سید صالحی ادامه داد: چیزی که در این بازی مشهود بود تعدادی از بازیکنان سپاهان از نظر کیفی نسبت به بازی های قبل افت داشتند و به اعتقاد من اگر سپاهان بازی های قبل به ویژه بازی که در مقابل استقلال و دیگر تیم‌ها را انجام می داد که از نظر روحی و روانی تمرکز بالایی داشت، بازی به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.

این پیشکسوت فوتبال تاکید کرد: با توجه به اینکه هر دو تیم، از تیم های پرمهره هستند در چنین بازی هایی تیمی که بازیکنان آن از اعتماد به نفس و تمرکز بالایی برخوردار باشند عملکرد بهتری خواهند داشت.

وی در خصوص اینکه برخی از بازیکنان دو تیم با خودخواهی موقعیت‌های خوب تیم خود را از دست دادند، گفت: به هیچ عنوان بحث خودخواهی نیست؛ بازی‌های بزرگ کمی استرس آن از قبل بازی است که روی بازیکنان اثر می‌گذارد و با اینکه به دلیل نبود تماشاگر فشار کمتر بود؛ اما طبیعی است بازی‌های بزرگ و بازی هایی که با تیم های بزرگ است، فراتر از تاکتیک و سیستم است و اعتماد به نفس و انرژی داشتن بازیکنان بیشتر تأثیرگذار است که در لحظات مهم تصمیم درستی بگیرند. همه این‌ها به تمرکز، اعتماد به نفس و کمتر اشتباه کردن و همچنین خونسرد بودن بازیکن باز می‌گردد.

سیدصالحی با اشاره به اینکه از ابتدای فصل بازی های دو تیم سپاهان و پرسپولیس و همچنین سایر تیم ها را دنبال می‌کرده است، اظهار کرد: تعدادی از بازیکنان سپاهان در این بازی نشاط همیشگی را نداشتند و همچنین در پرسپولیس که طبیعی بود، این تیم بازی های زیادی را در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده بود و مشخص بود که در نیمه دوم بازیکنان پرسپولیس از نظر بدنی تحلیل می‌روند به این دلیل که ۸۰ درصد بازیکنانی که دیروز به میدان رفتند در هند نیز به میدان رفته بودند و شرایط آب و هوایی هند، شرایط خوبی نبود که به همین دلیل بدن بازیکنان تحلیل رفته بود.

ملی پوش سابق تیم‌های سپاهان، استقلال، پرسپولیس و تراکتورسازی با اشاره به تاثیری که بازی های روز گذشته در ادامه لیگ دارد، گفت: تفکرات محرم نویدکیا و یحیی گل محمدی هر دو هجومی بود و اینکه قبل از بازی بسیاری اعتقاد داشتند برنده این بازی قهرمان لیگ را مشخص می‌کند درست نبود، البته که راه و مسیر قهرمانی برای برنده این بازی هموارتر می‌شد، چرا که با آرامش بیشتر و اختلاف امتیازی که ایجاد می‌شد به بازی های خود در لیگ ادامه می‌داد، اما هنوز هفته‌هایی از لیگ باقی مانده است.

وی افزود: در دیگر بازی مهم روز گذشته ذوب آهن در مقابل استقلال به پیروزی رسید، از این هفته به بعد تیم های انتهای جدول انتحاری و بسته بازی می‌کنند و به دنبال تک موقعیت برای رسیدن به گل هستند. از اینجای لیگ به بعد هر تیمی که از نظر روحی و روانی ریکاوری کند و تیمش را از نظر انگیزشی در حد خوب نگه دارد می‌تواند موفق باشد.

سیدصالحی در خصوص حواشی بازی دو تیم سپاهان و پرسپولیس به ویژه بعد از بازی، گفت: احساس می‌کنم از زمانی که فضای مجازی وارد ورزش شده تاثیر زیادی روی بازیکنان گذاشته است، صحبت‌ها و کُری خوانی‌ها موجب شده بازیکنان بیشتر وارد حاشیه شوند. من روز گذشته در استادیوم بودم و بازی، بسیار خوب و در کمال آرامش برگزار شد.

این پیشکسوت فوتبال، افزود: احساس می‌کنم مصاحبه‌هایی که قبل از بازی انجام شده بود مقداری شائبه برای بازیکنان و تیم‌ها ایجاد کرده بود تا تفکرات و تمرکز آن‌ها به رهم ریخته شود. اتفاقات بعد از بازی زیبا نیست و تفکرات تیم ها باید این باشد که در کنار فوتبال فنی که به نمایش می‌گذارند، روح پهلوانی، مرام و معرفت را فراموش نکنند چرا که این بازی‌ها از تلویزیون پخش می‌شود و بینندگان و هواداران جوان و نوجوانی که بازی را می‌بینند از بازیکنان الگو می‌گیرند، باید مقداری از حواشی کم کنیم و بیشتر به احترام گذاشتن و حفظ حرمت‌ها بپردازیم.

وی تاکید کرد: فوتبال برد و باخت دارد. تنها چیزی که می‌ماند نام خوب و نیکو است و باید بیشتر به این موضوع بپردازیم که باید در این زمینه از رسانه‌ها و مطبوعات کمک بگیریم تا این اتفافات تکرار نشود، چرا که زیبنده فوتبال ایران نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha