• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400021811583
  • خبرنگار : 50212

رییس بیمارستان شهید چمران ساوه تاکید کرد:

ضرورت غربالگری فشارخون و دیابت برای جمعیت بالای ۳۰ سال

ضرورت غربالگری فشارخون و دیابت برای جمعیت بالای ۳۰ سال

ایسنا/مرکزی رییس بیمارستان تامین اجتماعی شهید چمران ساوه با اشاره به راه اندازی کلینیک غربالگری فشارخون و دیابت در این بیمارستان بر ضرورت غربالگری فشارخون و دیابت برای جمعیت بالای ۳۰ سال تاکید کرد.

دکتر سیدفرهاد سبط ‌طباطبایی یزدی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در علم پزشکی، همواره پیشگیری مقدم بر درمان است، اظهار کرد: پیشگیری موجب هزاران میلیارد تومان صرفه‌جویی در درمان بیماران می‌شود و به عنوان مثال واکسیناسیون فلج اطفال منجر به پیشگیری از فلج مردم شده و هزینه‌های مترتب بر درمان را کاهش می‌دهد.

وی با تاکید بر پیشگیری از تبعات ناشی از ابتلا به بیماری‌های زمینه ای نظیر فشارخون و دیابت گفت: این دو بیماری زمینه‌ای علامت مشخصی ندارند و معمولا افرادی که دچار فشارخون و دیابت هستند از بیماری خود مطلع نبوده و متاسفانه پس از گذشت مدتی با عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری نظیر نارسائی کلیوی، اختلالات بینائی و ... مواجه می شوند که درمان این عوارض به مراتب دشوارتر از پیشگیری است.

وی غربالگری دیابت و فشارخون را یکی از اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت مردم و جلوگیری از عوارض این بیماری ها برشمرد و افزود: شیوع این بیماری حتی در سنین جوانی نیز وجود دارد و بسیاری از سکته های قلبی در سنین جوانی و میانسالی و متاثر از فشار خون صورت می‌گیرد. فردی که همزمان به فشارخون و دیابت مبتلا می‌شود عوارض ناشی از آن به مراتب بیشتر بوده و سلامت او را تهدید می‌کند.

رییس بیمارستان تامین اجتماعی شهید چمران ساوه به راه اندازی و فعالیت کلینیک تخصصی غربالگری فشارخون و دیابت در این مرکز درمانی از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ ظهر اشاره کرد و افزود: این کلینیک با هدف غربالگری بیماران مبتلا به فشارخون و دیابت بدنبال پیشگیری از عوارض و تبعات ابتلا به سایر بیماری‌ها و نارسائی‌هاست و در وهله اول جمعیت بالای ۳۰ سال و زنان بادار غربالگری می‌شوند.

وی توضیح داد: شیوه کار در این کلینیک بررسی و معاینه دقیق مراجعه کنندگان با اندازه گیری فشارخون و دیابت است و با تشکیل پرونده چنانچه با مشکلات و نارسایی‌های ناشی از این دو بیماری مواجه شده باشند به پزشک متخصص همان حوزه نظیر متخصصین داخلی، قلب، کلیه، چشم پزشک، تغذیه و ... ارجاع داده می‌شوند.

وی جلوگیری از رها شدن فرد مبتلا به بیماری فشارخون و دیابت در جامعه را مهمترین هدفی دانست که این کلینیک دنبال می‌کند تا سلامت مردم حفظ شده و از تبعات منفی و عوارض جانبی آن با انجام آموزش‌های لازم و ترویج سبک زندگی و تغذیه سالم جلوگیری شود و در نتیجه آن آمار مرگ و میرهای ناشی از این دو بیماری در جامعه کاهش یابد.

دکتر طباطبایی افزود: غربالگری مبتلایان به دیابت و فشارخون می تواند از ناتوانی فرد جلوگیری کند و به عنوان مثال از قطع عضو ناحیه پای یک فرد مبتلا به دیابت و یا نابینا شدن او با انجام کار درمانی پیشگیری کرد.

وی خواستار فرهنگ سازی رسانه‌ها برای مراجعه مردم به کلینیک‌های غربالگری شد و افزود: غربالگری افراد بدون هیچ محدودیتی انجام و بسته به شرایط مراجعه کننده اقدامات درمانی برای او تجویز می‌شود.

او تغذیه ناسالم، عدم تحرک، زندگی ماشینی، استعمال دخانیات و ... را از جمله عواملی دانست که منجر به بیماری فشارخون و دیابت می‌شود و گفت: باید روش صحیح زندگی و ترویج سبک زندگی سالم با فعالیت کلینیک‌های سلامت در سراسر کشور آموزش داده شود. در حال حاضر جای خالی این کلینیک احساس می‌شود و با فعالیت این کلینیک ها شاهد کاهش مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها و نیز به حداقل رسیدن جراحی های قلبی و ... خواهیم بود.

این مقام مسئول در بیمارستان شهید چمران ساوه تاکید کرد: هرچقدر در حوزه پیشگیری هزینه کنیم به مراتب فعالیت حوزه درمان کاهش یافته و طبیعتا بار مالی ناشی از درمان و انجام آزمایشات، رادیولوژی، سونوگرافی، جراحی و ... نیز کاهش خواهد یافت. با پیشگیری، کیفیت زندگی مردم افزایش یافته و با سالم ماندن جامعه از هزاران میلیارد تومان هزینه‌های درمانی صرفه جویی می‌شود.

وی در ادامه از دیابت و فشارخون به عنوان یک ریسک فاکتور مهم در ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و سایر بیماری‌های ویروسی یاد کرد و افزود: افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای فشارخون، دیابت، ریوی، قلبی و ... بیشتر در معرض درگیری با کروناویروس قرار دارند و آمار مرگ و میر در این بیماران به مراتب بیشتر از سایر افراد است.

رییس بیمارستان تامین اجتماعی شهید چمران ساوه در ادامه با اشاره به کاهش قابل توجه آمار مبتلایان و بستری شوندگان در این مرکز درمانی، اظهار کرد: کاهش آمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستان شهید چمران فرصتی است برای ارائه خدمات به مراجعه کنندگانی که مدتی از دریافت خدمات غیرکرونایی محروم بودند. از این رو بیماران غیرکرونایی بدون هیچگونه نگرانی برای درمان به این بیمارستان مراجعه کنند.

وی با تاکید بر اینکه تعلیق و تعویق در ارائه خدمات درمانی به بیماران غیرکرونایی بویژه بیماران مزمن آسیب‌زاست، اظهار کرد: بیماران زمینه ای نظیر مبتلایان به نارسائی‌های قلبی و عروقی، بیماران دیابتی، افرادی که نیازمند عمل جراحی هستند و یا مشکلات ارتوپدی و ... دارند باید هر چه سریعتر روند درمانی خود را طی کنند و هرگونه وقفه در دریافت خدمات درمانی موجب تشدید شدن بیماری و مزمن تر شدن آن خواهد شد و چه بسا علاج و درمانی تکمیلی را با چالش مواجه کند.

او به نقش بالای بیمارستان چمران در درمان مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: طبیعی است که در این مدت تمرکز بیمارستان بر درمان بیماران مبتلا به کروناویروس بود، اما خوشبختانه با خالی شدن تخت‌های بستری شرایط برای ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی فراهم شده است و از شهروندان تقاضا می‌شود که برای دریافت خدمات متنوع درمانی به این بیمارستان مراجعه کنند.

دکتر طباطبایی به شرایط مناسب، اتاق‌های عمل، درمانگاه‌های جراحی عمومی، بخش زنان و مامایی و ... اشاره کرد و افزود: تمامی بخش‌های ارائه خدمات تخصصی با نوبت دهی به بیماران فعال شده و اتاق عمل برای انجام عمل‌های جراحی و درمانگاه های سرپایی نیز خدمات پزشکی عمومی نظیر چشم پزشکی، فعالیت خود را از سرگرفته‌اند. کلینیک دیابت و فشارخون نیز با رویکرد جدیدی با استقرار کارشناس تغذیه کار غربالگری و درمان بیماران را انجام می‌دهند.

وی افزود: خوشبختانه پس از سالها، درمانگاه داخلی مغز و اعصاب(نورولوژی) در روزهای فرد هفته در این بیمارستان دایر شده است و بیماران مبتلا به مشکلات مغز و اعصاب و نیز افراد دچار سردردهای شدید می‌توانند در این درمانگاه ویزیت و درمان شوند. همچنین بیماران مبتلا به دیسک کمر و یا گردن می‌توانند از خدمات تخصصی پزشک جراح مغز و اعصاب بهره برداری کنند.

رییس بیمارستان تامین اجتماعی شهید چمران ساوه در ادامه گفت: فعالیت تخصصی درمانگاه قلب و ارتوپدی با بکارگیری متخصصین بیشتر در این دو رشته پزشکی دنبال می شود و خدماتی نظیر تست ورزش، اکوکاردیوگرافی که قبلا محدود انجام می شد با نوبت دهی سریعتر خدمات بهینه ارائه می‌شود.

وی راه‌اندازی سونوگرافی سرپایی برای بیماران را از برنامه‌های در دست اجرا برشمرد و گفت: متاسفانه بیمه شدگان برای دریافت خدمات سونوگرافی باید به مراکز بخش خصوصی مراجعه کنند که در تلاش هستیم تا با ارائه خدمت رسانی سونوگرافی به بیمه شدگان تامین اجتماعی به صورت رایگان، بار مالی را از دوش مردم برداریم.

وی بیان کرد: مردم نگران حضور در بیمارستان شهید چمران نباشند و یقین بدانند تمامی بخش‌های ارائه کننده خدمات غیرکرونایی تفکیک شده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خدمت رسانی می‌کنند و انتظار می‌رود که با مراجعه به این مرکز درمانی پروسه درمان بیماری‌های خود را تسریع بخشیده و از عوارض بلند مدت آن مصون بمانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha