• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۴:۳۸
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 1400021409637
  • خبرنگار : 71469

تاثیر کرونا بر مصرف مواد اعتیادآور در ورزشکاران پایتخت+ نمودار

تاثیر کرونا بر مصرف مواد اعتیادآور در ورزشکاران پایتخت+ نمودار

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی اطلاعات جدیدی در خصوص مصرف مواد ممنوعه و تاثیر بحران کرونا بر وضعیت مصرف این مواد ارائه کرد.

علی کاشی در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با طرح تحقیقی «وضعیت مصرف مواد ممنوعه در ورزشکاران استان تهران»، اظهار کرد: اطلاعات جدیدی در مورد افزایش مصرف مواد افیونی در پی بیکاری گسترده و انزوای آسیب زای ایجاد شده توسط قرنطینه های خانگی در دوران کرونا وجود دارد.

وی ادامه داد: در سال های اخیر گرچه گزارش های موجود حکایت از عقب نشینی کمی در مقدار شیوع سوءمصرف مواد افیونی دارد، اما سوء مصرف مواد به طور کلی همچنان بالا بوده و با بیکاری افزایشی نیروی کار و شروع قرنطینه های خانگی در ماه های اخیر به دلیل بیماری کرونا، گزارش های کارشناسان و شواهد حاکی از تأثیر روانی ناشی از این اتفاق و افزایش خودکشی های بیشتر، همسر و کودک آزاری و همچنین افزایش مصرف الکل و مواد مخدر است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با بیان اینکه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در سال ۲۰۲۰ نتایج یک نظرسنجی را در اواخر ماه ژوئن گزارش داد که دریچه ای برای تأثیر جدی روانشناختی و عاطفی بیماری همه گیر ویروس کرونا از همه اقشار جامعه را روشن می ساخت، عنوان کرد: این بررسی نشان می داد که گزارش های مربوط به علائم اختلال اضطراب حدود سه برابر در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ بیشتر (۲۵.۵ در مقابل ۸.۱ درصد) و اختلال افسردگی حدود چهار برابر در دوران این بحران بیشتر گزارش شده است (۲۴.۳ در مقابل ۶.۵ درصد) و یک نکته بسیار جالب در این گزارش تحقیقی این بود که  ۱۳.۳ درصد از پاسخ دهندگان سوء مصرف مواد (از جمله مواد مخدر و الکل) را شروع کرده یا افزایش داده اند، علاوه بر این، بیش از دو برابر پاسخ دهندگان گزارش جدی در مورد خودکشی در ۳۰ روز گذشته را گزارش کرده بودند.

کاشی ادامه داد: به گزارش دیوید اسپارکمن در سال ۲۰۲۰، یک آزمایشگاه ملی آزمایش دارو، هنگام مقایسه دوره سال جاری قبل از اعلام وضعیت اضطراری ملی کرونا، با دوره مشابه آن در سال گذشته بیان کرد روند نگران کننده ای در این خصوص وجود دارد و این موسسه افزایش ۳۲ درصد برای فنتانیل غیرتجویز شده، ۲۰ درصد برای مت آمفتامین، ۱۲.۵ درصد برای هروئین و ۱۰ درصد برای کوکائین، همراه با افزایش ۱۸ درصد در مصرف بیش از حد مواد مخدر را گزارش می کند.

وی با اشاره به اینکه مقامات بهداشت عمومی از افزایش میزان مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در طی بیماری همه گیر COVID-۱۹ خبر می دهند، خاطرنشان کرد: بر اساس طرح تحقیقی «وضعیت مصرف مواد ممنوعه در ورزشکاران استان تهران»، شیوع بیماری کرونا تغییراتی را در مصرف این مواد در ورزشکاران استان تهران نیز ایجاد کرده است و در این تحقیق از ورزشکاران سوال شد که در شش ماه گذشته و در شرایط بحران کرونا تا کنون از چه موادی استفاده کرده بودند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی افزود: بر اساس تحلیل نتایج مشخص شد ۵۲ نفر در ۶ ماه گذشته اقدام به مصرف سیگار (۶.۴ درصد از کل شرکت کنندگان)، ۱۱ نفر اقدام به مصرف مواد مخدر (۱.۳ درصد از کل شرکت کنندگان)، ۴ نفر اقدام به مصرف مواد روانگردان (۰.۴ درصد از کل شرکت کنندگان) و ۷۱ نفر اقدام به مصرف مشروبات الکلی (۸.۸ درصد از کل شرکت کنندگان) کرده بودند.

کاشی با بیان اینکه بر اساس این اطلاعات مشخص است که مصرف مواد ممنوعه در دوران بحران کرونا در بین جوانان و نوجوانان ورزشکار استان تهران به شکل بارزی کاهش یافته است، گفت: پیشنهاد می شود تا برای کاهش عوارض ناشی از مصرف این مواد در بین این جمعیت بزرگ، اقدام به برنامه ریزی، تولید محتوای علمی و آموزشی شده و دوره های پیشگیری از مصرف این مواد اجباری شود.

وی ادامه داد: بر اساس نتایج تحقیق انجام شده در سال ۱۴۰۰، مصرف مواد ممنوعه در ورزشکاران به شکل معناداری کمتر از غیر ورزشکاران بوده و ورزش کردن به عنوان یک عامل محافظتی می تواند منجر به کاهش احتمال مصرف مواد ممنوعه در جوانان و نوجوانان ایرانی شود.  

مقایسه شیوع مصرف سیگار، مواد مخدر، روانگردان و مشروبات الکلی با مصرف این مواد در شرایط بحران کرونا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha