سیدهمریم مختاریموسوی در گفتوگو با ایسنا، ادامه داد: با توجه به کمبود اعتبار تصمیم معاون وقت میراث فرهنگی بر آن است که ابتدا مطالعات ژئوتکنیک در این محوطه انجام گیرد و براساس دادههای مطالعات فصل دوم کاوش آغاز شود.
وی مطرح کرد: هدف از انجام مطالعات ژئوتکنیک این است که مانند قبل کاوشها به صورت سنتی انجام نشود و قسمت دستکندها دقیق مشخص شود بنابراین خروجی مطالعات تصمیمات بعدی را رقم خواهد زد.
مختاریموسوی با بیان اینکه درخواست اعتبار مطالعات امسال به وزارتخانه میراث فرهنگی ارسال میشود، افزود: انجام مطالعات حفرههای دستکند را به صورت دقیق مشخص میکند و نشان میدهد به چند فصل کاوش نیاز است.
وی با اشاره به اینکه انجام مطالعات علاوه بر اینکه هزینهها را کاهش میدهد، در صرف زمان نیز صرفهجویی میکند، خاطرنشان کرد: برآورد شده است این مطالعه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی استان همدان در پایان یادآور شد: سال ۹۸ با اعتبار مشارکتی شورای شهر و شهرداری صالح آباد و اداره میراث فرهنگی فصل اول کاوش این دستکند تاریخی و مباحث حفاظتی و پوشش مورد نیاز آن انجام شد.
به گزارش ایسنا، دستکند صالح آباد سومین شهر زیرزمینی و چهارمین دستکند کاوش شده در استان همدان است که در حریم شهر صالح آباد شهرستان بهار واقع شده، این دستکند سال ۹۶ توسط کشاورزان منطقه کشف شد و تاکنون یک فصل کاوش در آن انجام گرفته است. دستکند زیرزمینی صالحآباد پنج تا شش متر زیرزمین قرار دارد و میتواند به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری همدان معرفی شود.
انتهای پیام
نظرات