عاطفه زارعی پنجشنبه ۲۴آبان در همایش گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار، با بیان اینکه دانش و دانایی قدرت است و تاریخ و فرهنگ فخر و فضیلت جامعه و هویت ملی ماست، بیان کرد: در مراکز اسناد و کتابخانه های معتبر بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی سازماندهی و دسترس پذیر برای پژوهشگران باشد.
وی با بیان اینکه پژوهشگر با تاملی بر آثار پیشینیان و مفروضات آن چرخه اطلاعات و دانش به تولید دانشی دیگر، گفت: دانش جدید محصول دانش پیشین و راهکاری نوین است که در سیر تکامل خود دستخوش فرسایش زمان و مقهور فرهنگ و اندیشه وارداتی و تحمیلی نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه برای داشتن وحدت نسلهای مختلف باید در عصر اطلاعات و دانش به سازماندهی و اشاعه آن در سطح ملی و بین المللی توجه داشته باشیم، ادامه داد: با توجه به جریان اطلاعات و دانش از مدیریت اطلاعات به مدیریت دانش رسیده ایم و باید دانشگران و دانشمندانی تربیت کنیم که اطلاعات درست را از نادرست تفکیک کنند.
زارعی با اشاره به اینکه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ارزشیابی و توصیف در پایگاه های اطلاعاتی ثبت و ساماندهی اطلاعات انجام می شود، گفت: پس از انجام این امر مهم توسط متخصصان موضوعی برای آموزش و پژوهش در دسترس افراد قرار میگیرد.
وی افزود: در تکمیل این مجموعه منابع اطلاعاتی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی سازمانهای دولتی و غیردولتی، ناشران، نویسندگان، نشریات محلی و ملی و مشارکتهای مردمی برای واسپاری منابع اطلاعاتی نقش مهمی دارند.
مدیر اسناد و و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با بیان اینکه متون و منابع اطلاعاتی از گذشتههای دور تا امروز از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا کرده و در مکان فاقد استاندارد نگه داری میشده، گفت: با تأسیس مرکز در مدیریت منطقه غرب کشور به مرکزیت همدان در سال ۱۳۷۱ و پشتیبانی پنج استان اقدامات مهمی در شناسایی، گردآوری، سازماندهی و اشاعه اطلاعات در قالب پایگاه های اطلاعات آنلاین و کتاب خدمات ارائه شده است.
وی با بیان اینکه این مرکز همه اطلاعات کتابها و نشریات و رویدادهای ملی و مهم مبتنی بر سند را ثبت می کند، اظهار کرد: تاریخ شفاهی نقش مهمی در ضبط دانش مکتوب و صریح و دانش ذهنی افراد دارد که پشتوانه برای اندیشیدن، تحقیق و تفحص است و اعتبار و هویت دانشی در زیست بوم فرهنگی را ارتقا می دهد.
زارعی به اقدامات مدیریت منطقه غرب کشور در یکسال گذشته اشاره کرد و افزود: اهدای ۱۰هزار جلد کتاب به کتابخانه ها، مدارس، زندان ها و مناطق محروم، پیوستن ۶۰ مورد کتابخانه به شبکه شابکا، ثبت بیش از ۳۰۶۶ اطلاعات نشریات در کاردکس نشریات از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود: در واسپاری نیز تعداد ۴۲۳ عنوان کتاب در قالب ۸۶۴ نسخه از طرف ناشران و ثبت در پایگاه های کتابخانه ملی، ۳۵۷ عنوان پیایند در قالب ۳هزارو۳۲۹ نسخه، ۲۴۶ عنوان پایان نامه، یکهزار و۵۲۳ اقلام غیرکتابی صورت گرفته است.
وی به اسناد تنظیم و پردازش شده فهرست نویسی نیز اشاره کرد و گفت: تعداد ۸۶ هزار و ۱۷۲ پرونده و ۵میلیون و ۴۵۹ هزار و ۶۵۵ برگ سند، مصاحبه با افراد تعداد ۸ نفر و منابع دیجیتال شده ۲۴ هزار و ۱۹۱ فریم سمند و ۵۷۵ فریم عکس بوده است.
به گزارش ایسنا، در این همایش از نسخه خطی قرآن کریم با نام «قرآن مترجم» که توسط «محمدتقی صفاری» از فرهنگ دوستان همدان به اسناد ملی اهدا شده است، رونمایی شد. کتابت این قرآن در سال ۱۳۶۴ هجری قمری مصادف با دوره شاه عباس دوم انجام شده است.
همچنین در حاشیه این همایش، نمایشگاهی از منتخب اسناد و نسخههای خطی و عکسهای تاریخی به نمایش گذاشته شد.
انتهای پیام
نظرات