• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400020401774
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

معاون پژوهشی دانشگاه تهران مطرح کرد

انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به پایان‌نامه ها و منابع علمی

انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به پایان‌نامه ها و منابع علمی

معاون پژوهشی دانشگاه تهران بر ضرورت ارائه رایگان منابع علمی اعم از کتاب، پایان‌نامه، رساله دکترا به دانشجویان و اساتید تأکید کرد و گفت: کار پسندیده‌ای است که منابع علمی رایگان در اختیار دانشجو و استاد قرار گیرد.

دکتر محمد رحیمیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که این امر سبب تقویت بخش پژوهش می‌شود، اظهار کرد: باید منابع پژوهش به رایگان در اختیار محقق و پژوهشگر قرار بگیرد.

وی با انتقاد از این‌که هم‌اکنون وضعیت چنین نیست، افزود: یک محقق یا پژوهشگر ناگزیر از خرید کتاب الکترونیکی و یا کاغذی است در حالی که باید این منابع رایگان و یا با میزان مبالغ اندک در اختیار محقق قرار بگیرد تا بخشی از هزینه آن تأمین شود.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان این‌که قوانین و آیین‌نامه‌ها موجود مسیری را برای اخذ پول از دانشجویان و اساتید در این خصوص گذاشته است، خاطرنشان کرد: اعضای هیئت امنا دانشگاه‌ها آن‌را تصویب و برای اجرا به هیئت رئیسه واگذار می‌کنند تا آن‌ها نیز با توجه به شرایط موجود میزان تعرفه را تعیین کنند.

رحیمیان با بیان این‌که سامانه گنج ایرانداک جزو دانشگاه نبود و سازمان بازرسی مانع از ارائه رایگان پایان‌نامه‌ها شد، افزود: در پی آن این موضوع مورد اعتراض بسیاری از افراد قرار گرفت که سبب شد این سامانه به طور موقت باز گذاشته شود.

وی ادامه داد: آیین‌نامه مربوطه به وزارتخانه این اجازه را داده است تا دانشگاه بتواند طبق مقررات و ضوابط موجود پایان‌نامه‌ها را در اختیار دانشجویان قرار دهند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان این‌که منابع علمی باید با اجازه دانشگاه‌ها در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، تصریح کرد: برای میزان تعرفه استفاده از این پایان‌نامه‌ها هیئت امنا و رئیسه دانشگاه موظف است که میزان تعرفه را تعیین کند اما چنانچه  دانشگاه‌ها توان مالی لازم را دارند بهتر است حتی‌الامکان منابع علمی اعم از رساله، پایان‌نامه و ... به صورت رایگان در اختیار دانشجو قرار بگیرد.

رحیمیان با بیان این‌که هزینه‌های دانشگاه‌های دولتی از بودجه عمومی تأمین نمی‌شود، یادآور شد: از این‌رو دانشگاه‌ها ناگزیرند این منابع را از بودجه اختصاصی و درآمدها تأمین بکنند که باید برای ارائه منابع علمی از دریافت‌کننده اطلاعات علمی مبلغی هم دریافت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha