• دوشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 00062094000
  • خبرنگار : 50253

مشاهده یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان/دام آلوده فروخته شده است

مشاهده یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان/دام آلوده فروخته شده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه دامپزشکی قوچان از مشاهده یک مورد تب برفکی در یکی از دامداری‌های روستای نظرآباد این شهرستان خبر داد.

ابوالفضل احمدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه دام آلوده به بیماری تب برفکی فروخته ‌شده و مبدأ آن به‌صورت دقیق مشخص نیست، خاطرنشان کرد: هرچند وجود بیماری ازنظر بالینی و آزمایشگاهی تائید شده اما چون دامداری متعلق به فردی چوب‌دار است که در خرید و فروش دام اشتغال دارد مبدأ دام به ‌صورت دقیق مشخص نیست و احتمال می‌رود خارج از شهرستان باشد.

وی افزود: از شهریورماه سال جاری تمام تدابیر لازم برای کنترل و مبارزه با بیماری تب برفکی در شهرستان قوچان انجام‌ و واکسن برای حدود ۲۸۴ هزار رأس دام سبک شامل گوسفند و بز و حدود ۸۰۰۰ رأس دام سنگین شامل گاو و گوساله در سطح شهرستان تزریق‌شده است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان اظهار کرد: تب برفکی یک بیماری ویروسی است که نشخوارکنندگان را درگیر و در جمعیت گوسفند، بز، گاو و گوساله مشاهده می‌شود و قابلیت سرایت بالایی دارد به‌گونه‌ای که ویروس عامل بیماری حتی از طریق باد قابلیت انتقال را تا چندین کیلومتر دورتر دارد، به همین دلیل به‌ راحتی بین دامداری‌ها منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: هرچند اگر گله‌ای درگیر بیماری تب برفکی شود در دام نابالغ یعنی بره، بزغاله و گوساله می‌تواند تلفات ایجاد کند اما به‌ صورت معمول در دام بالغ تلفات وجود ندارد ولی موجب کاهش میزان تولید شیر و گوشت در دام و خسارت اقتصادی به دامدار می‌شود.

احمدی مهم‌ترین روش مبارزه با بیماری ویروسی تب برفکی را پیشگیری دانست و بر تزریق واکسیناسیون دام تأکید کرد و افزود: اگر گله‌ای درگیر این بیماری شود باید اصول قرنطینه و بهداشتی رعایت شود.

وی ضدعفونی مرتب دامداری و جدا کردن دام‌های بیمار و درمان‌های حمایتی که بنا بر تجویز دکتر دامپزشک باید انجام شود را از جمله مسائلی دانست که برای مبارزه با ویروس تب برفکی توسط دامداران ضروری است.

رئیس شبکه دامپزشکی قوچان به دامداران توصیه نمود از رفت‌وآمد به محل‌های عرضه دام مثل میدان دام خودداری کرده و در صورت اجبار حتماً در ابتدای ورود به دامداری خود از لباس و کفش مخصوص دامداری استفاده کنند و از ورود افراد متفرقه به دامداری‌ها جلوگیری کنند.

وی گفت: حتماً برای بازدیدکنندگان از جمله دامپزشکان از لباس و کفش جداگانه استفاده کنند و اگر وسیله نقلیه‌ای باید وارد دامداری شود قبل از ورود ضدعفونی و قبل از خرید دام از سابقه واکسیناسیون اطمینان حاصل کنند؛ همچنین تا دو هفته بعد از ورود به دامداری آن را قرنطینه کنند تا سلامت دام مسجل و بعد وارد گله اصلی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha