آیتالله مکارمشیرازی مخالفت با برجام بعد از طی مراحل قانونی و تصویب آن در نهادهای ذیربط را به صلاح کشور ندانست و بر لزوم توجه همگان به حفظ وحدت ملی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، این مرجع تقلید در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: در این موضوع پنج مرحله مهم طی شد، مرحله نخست دو سال مذاکره با طرفهای مقابل بود که رهبر بزرگوار انقلاب نیز از زحمات آنها تشکر کردند، در مرحله بعد در شورای عالی امنیت ملی بعد از برگزاری نشستهایی تصویب شد، مرحله بعد نیز تصویب در مجلس با اکثریت خوب بود، در مرحله چهارم در شورای نگهبان نیز تصویب شد و در مرحله پنجم که حرف آخر بود رهبر معظم انقلاب با صراحت و البته به نحو مشروط تایید کردند.
وی افزود: بعد از طی این مراحل این که در گوشه و کنار برخی عزیزان با آن مخالفت میکنند، به صلاح نیست، ما یا تابع شرع هستیم یا قانون، اگر تابع شرع هستیم مراحل قانونی آن گذشته است و شورای نگهبان و رهبری در این باره نظر دادهاند، اگر تابع قانون هستیم، این کار در مجلس انجام شده است.
آیتالله مکارمشیرازی تصریح کرد: بنابراین مخالفت با این موضوع نه با موازین شرع و نه با موازین قانونی میسازد، به همین جهت خوب است این مساله را پایان یافته تلقی کنیم، مشکلاتی اگر دارد که دارد باید به فکر آنها بود.
این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم افزود: بر فرض که با عقیده شخصی ما مخالف بود اما وظیفه ما مخالفت نیست، این که به تیم مذاکره کننده اهانت کنیم، این درست نیست، این که با اصل آن مخالفت کنیم و بگوییم ترکمنچای است این هم خلاف موازین است.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید کاری کنیم که موضوع برجام مایه اتحاد مردم باشد، این مسئله بسیار روشن است و انتظار میرود همه در مقابل آن تسلیم بوده و واقعیات را بپذیریم.
وی بیان کرد: بنده وظیفه شرعی خود میدانم که نکاتی را متذکر شوم، امیدوارم خدای متعال به همه توفیق دهد به وظایف خود عمل کنیم و در مقابل استکبار و استعمار بایستیم و مشکلات کشور و جهان اسلام را در پرتو وحدت و انسجام حل کنیم.
این مرجع تقلید در ادامه با بیان روایتی از حضرت امام حسن عسکری(ع) موعظه پنهانی را به مراتب دارای تاثیر بیشتر از تذکر در جمع دانست و گفت: موعظه کردن یکی از شئون امر به معروف و نهی از منکر است، یکی از امور مهم در این فریضه الهی پرهیز از توهین است و نباید این واجب الهی آمیخته با ارتکاب فعل حرام شود.
وی گفت: افرادی که درباره امر به معروف ایراد میگیرند از دستورات اسلامی خبر ندارند و باید احادیث معصومین(ع) را بخوانند و بدانند که اسلام به کوچکترین جوانب امور و موضوعات نیز توجه کرده است.
آیتالله مکارمشیرازی تصریح کرد: امیدواریم هم خودمان به این احادیث عمل کرده و هم به دیگران توصیه کنیم تا هنگام موعظه و امر به معروف این جهات را در نظر بگیرند.
انتهای پیام
نظرات