مهدی جمال در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از 27 کاروانسرای تاریخی موجود در استان تنها سه کاروانسرا در مالکیت و مدیریت این دستگاه تخصصی هستند.
وی با بیان اینکه اکثر کاروانسراهای تاریخی این استان وقفی هستند ادامه داد: جدا از چند کاروانسرای در اختیار میراث فرهنگی، مابقی کاروانسراهای تاریخی در اختیار دستگاههایی همچون اداره کل اوقاف و امور خیریه، ستاد فرمان امام ، اداره کل زندانها و...هستند.
میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به رویکرد تخصصی این اداره کل به حفظ و مرمت آثار تاریخی خاطرنشان کرد: نگرش تخصصی و کارشناسانه این اداره کل ارتباط مستقیمی با حفاظت از این آثار تاریخی ارزشمند دارد و از همین رو مدیریت این اداره کل به فرآیند حفاظت و نگهداری از این کاروانسراهای تاریخی کمک شایانی میکند.
جمال از واگذاری تعدادی از آثار تاریخی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: در حال حاضر چهار بنای تاریخی این استان در حال مرمت هستند تا بعد از فرآیند مرمت به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار شوند تا از ظرفیت این آثار ارزشمند استفاده بیشتری شود.
وی ادامه داد: خانههای تاریخی طاهری و تدین سمنان، کاروانسراهای دامغان و ایوانکی چهار بنایی هستند که بعد از اتمام مرمت به سرمایهگذار واگذار خواهند شد.
وی با بیان اینکه چهار بنای تاریخی نیز با استفاده از ماده 27 در برنامه واگذاری است افزود: علاوه بر اینها برای واگذاری چهار بنای دیگر نیز برنامهریزی شده است. ضمن اینکه پیش از این نیز بناهایی همچون خانه کلانتر، کاروانسرای دهنمک، میاندشت میامی، دو اتاق ارگ سمنان، چشمهعلی دامغان و...نیز به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان یادآوری کرد: واگذاری این بناها، جدا از مرمت آثار به ایجاد اشتغال و رونق صنعت گردشگری در استان کمک شایانی میکند.
به گزارش ایسنا- استان سمنان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی همواره یکی از معبرهای مهم در ایران بوده و از همین رو در ادوار مختلف تاریخی کاروانسراهای متعددی در این استان ساخته شده، این استان هم اکنون نیز بیشترین کاروانسرای تاریخی را در خود جای داده است.
کاروانسرای آهوان-سمنان
کاروانسرا لاسجرد-سرخه
انتهای پیام