مهدی منصوریار، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، از ارائه روشی برای تولید صنعتی نانو ذرات خبر داد و گفت: در این تحقیقات دستگاهی برای تولید صنعتی نانو ذرات با هزینه بسیار پایین تولید کردیم.
وی با بیان اینکه از طرف سازمان مالکیت فکری جهانی به این دستاورد اختراع سطح A1 به عنوان بالاترین سطح اختراعات اعطا شده است، خاطر نشان کرد: سنتز هر نانو موادی نیاز به روش خاصی دارد و این محدودیت موجب شده است سنتز صنعتی این مواد با مشکلاتی همراه شود.
منصوریار با اشاره به جزئیات این دستگاه، یادآور شد: این دستگاه قادر به شناسایی، آنالیز و تولید اکثر نانو ذرات پایه فلزی مانند سیلیکات و تیتانیوم در مقیاس صنعتی است.
مجری طرح با بیان اینکه تاکنون امکان تولید صنعتی نانو ذرات در کشور وجود نداشته است، تاکید کرد: دلیل این امر "هایتک" بودن و پیچیدگی علم نانو است؛ از این رو بسیاری از شرکتهای فعال موفق نشدند تولیدات خود را به فاز صنعتی نزدیک کنند، لذا در این مطالعات ما به دنبال تولید صنعتی این مواد بودیم.
وی با تاکید بر اینکه این روش تولید صنعتی، توجیه اقتصادی دارد، ادامه داد: تولید نانو مواد تنها 7 درصد کل فعالیتهای نانو فناوری را تشکیل میدهد و این در حالی است که بر اساس آمارهای جهانی فروش 25 میلی گرم نانو مواد معادل فروش یک بشکه نفت است و این امر نشان دهنده ارزش افزوده فراوان این علم است.
تولید سامانههای دارویی ضد سرطان
وی با اشاره به دیگر زمینههای تحقیقاتی این شرکت دانشبنیان، گفت: تولید نانو سامانههای دارویی از جمله زمینههای تحقیقاتی ما بوده است. این نانو سامانهها به صورت هدفمند دارو را در موضع رهاسازی میکنند.
وی نانو ذرات استفاده شده در این سامانه را نانو ذرات سیلیکات و تیتانیوم دانست و یادآور شد: این سامانه متشکل از نانو ذرات و عاملهای مختلف دیگری تولید شده و بر روی آنها داروهای مورد نیاز لود شده است.
منصوریار داروهای لود شده را داروهای ضدسرطان ذکر کرد و یادآور شد: داروهای ضد سرطان کبد، ریه و قرنیه از جمله داروهایی است که در این سامانه لود شده است.
وی نانو پوششهای محافظ کشتی را از دیگر محصولات تولید شده این شرکت دانش بنیان دانست و گفت: استفاده از این نانو پوششها موجب افزایش عمل شناور خواهد شد.
منصوریار تولید پوششهای آب گریز را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و گفت: این پوششها با استفاده از نانو ذرات سیلیس تولید شده است و این محصول در صنایع نساجی به بهره برداری رسید.
انتقاد برای بی توجهی کشور نسبت به محصولات دانشبنیان داخلی
این محقق با تاکید بر اینکه دستاوردهای علمی کشور توسط سایر کشورها رصد میشود، ادامه داد: بر این اساس با عرضه محصولات تولید شده، بسیاری از کشورها درخواست همکاری با ما را داشتند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که به اخبار مربوط به موفقیت شرکتهای دانش بنیان داخلی در داخل کشور اهمیت زیادی داده نمیشود و به صورت سازمان یافته اطلاع رسانی مناسبی در خصوص این موفقیتها صورت نمیگیرد.
انتهای پیام