فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری درحالی سال گذشته رسما میزبانی هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری را به ایران واگذار کرد که نائب رییس آن فدراسیون در سفری به کشورمان پس از ارزیابی ۱۰ روزه، مهمترین فاکتور ایران در گردشگری را مهماننوازی مردم دانست و پس از وارد کردن ایرادهای فنی به زیرساختهایی چون هتلها، سرویسهای بهداشتی، نحوهی انتقال پول و صدور ویزا، در نهایت اعلام کرد که با وجود برخی نارساییها، ایران میزبان کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در سال ۲۰۱۷ است.
این فدراسیون با ۲۰۰ هزار عضو در سراسر جهان، هر دو سال یکبار به میزبانی یکی از کشورهای عضو، کنوانسیون راهنمایان گردشگری را برگزار میکند. ایران پیشبینی کرده در فاصله ششم تا هجدهم بهمنماه که قرار است این کنوانسیون در کشورمان برگزار شود، دستکم ۳۰۰ نفر شرکت کنند و آنطور که کانون سراسری راهنمایان گردشگری ایران به عنوان مجری این رویداد اعلام کرده، قرار است طالب ریفائی ـ دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی که امسال (۲۰۱۷) آخرین دورهی ریاستش را میگذراند نیز در این کنوانسیون حضور داشته باشد.
این کنوانسیون در شرایطی قرار است حدود یک ماه دیگر در ایران برگزار شود که نقش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که بارها از آن به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سال ۱۳۹۵ یاد کرده، چندان مشخص نیست و از طرفی هم تشکل دیگری از راهنمایان گردشگری ایران، اخیرا اطلاعیهای را صادر کرده که با اشاره به همکاریهای ناموفق با این کانون در همایشهای قبلی، از مشارکت در اجرای این کنوانسیون رسما اعلام امتناع کرده است.
علی باقر نعمتی زرگران ـ مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری ـ که به عنوان نماینده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موضوع این کنوانسیون را پیگیری میکند، به برخی ابهامهای موجود در اینباره پاسخ داد و به ایسنا گفت: این کنوانسیون با ابتکار کانون انجمنهای صنفی کارگری راهنمایان گردشگری کشور و با حمایت کامل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود. ما معتقدیم میزبانی این کنوانسیون با توجه به هجمهی تبلیغات منفی علیه کشورمان، یکی از مهمترین فرصتها برای معرفی درست ایران محسوب میشود.
وی دربارهی نحوهی حمایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از این رویداد بینالمللی توضیح داد: یقینا برگزاری کنوانسیون بینالمللی که قرار است حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ مهمان خارجی در آن حضور داشته باشند، هزینههای بالایی را میطلبد و به تدابیر و هماهنگیهای جدی و خاصی نیاز دارد. البته سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از نظر اعتباری با توجه به محدودیتهای بودجهای هماکنون در شرایطی نیست که بتواند از پس تامین این هزینههای سنگین برآید و شاید کمکی که به این رویداد بینالمللی میکند ۱۰ تا ۲۰ درصد کل هزینههای آن را شامل شود، برای همین سعی میکنیم ذینفعان این کنوانسیون و بخش خصوصی را که از این جریان بهرهمند میشود به عنوان حامی مالی دخیل کنیم.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری دربارهی اینکه سازمان چند درصد از این حمایتها را تا کنون عملی کرده است، گفت: شاید تا کنون یک ششم آن ۲۰ در صد هزینهای که قرار است کمک کنیم را پرداخته کرده باشیم، چون ما متناسب با پیشرفتِ کار و و تدریجی میتوانیم تامین اعتبار کنیم و آن را تخصیص دهیم.
او همچنین هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت خارجه برای صدور ویزای مهمانان این کنوانسیون را یکی دیگر از اقدامات حمایتی برشمرد و در پاسخ به این پرسش که با توجه به نوع تسهیلات و درنظر گرفتن تابعیت برخی راهنمایان و شرکتکنندگان خارجی، به منظور پیشگیری از چالشهای احتمالی چه تدابیری اتخاذ شده است؟ اظهار کرد: طبق هماهنگیهای صورت گرفته قرار است مهمانان این کنوانسیون به وزارت خارجه معرفی شوند تا تدابیر و تسهیلات لازم برای صدور ویزای آنها اتخاذ شود. قرار بود پایینترین نوع نرخ ویزا برای مهمانان این کنوانسیون در نظر گرفته شود، اما نزدیک ۲۰ درصد از شرکتکنندگان، مهمانان مدعو هستند که طبق هماهنگی با وزارت خارجه ویزای آنها رایگان صادر خواهد شد.
او تاکید کرد: به منظور پیشگیری از هر نوع مسالهای، همه ملاحظاتی که لازم است هنگام برگزاری یک رویداد بینالمللی در بخش صدور ویزا مورد توجه قرار بگیرد، در نظر گرفته شده. فرایند صدور ویزا نیز کاملا تعریف شده است. در جمع این راهنمایان ممکن است اتباع آمریکایی حضور داشته باشند، اگر مشکلی نداشته باشند آنها هم میتوانند پس از طی فرایند مربوطه، ویزای ایران را دریافت کنند.
نعمتی همچنین دربارهی اعلام رییس فدراسیون جهانی راهنمایان مبنی بر قابل انتقال نبودن هزینههای شرکت در این کنوانسیون به ایران، به خاطر تحریمها و بلوکه شدن این پول در خارج از کشور، گفت: اینها ایرادهای بنیاسرائیلی است که به این رویداد جهانی وارد میکنند، چون تا جایی که بنده اطلاع دارم مشکل نقل و انتقال پول به داخل کشور نیز در حال حل شدن است.
او سپس تاکید کرد: این کنوانسیون کاملا خودگردان است و دولت بودجهی خاصی برای آن تخصیص نداده که شائبهای ایجاد کند. تشکل خصوصی دنبال این کار بوده و برای آن هم زحمت کشیده و حدود دو سال است برنامهریزی کرده و وقت گذاشته تا افتخاری دیگر نصیب کشورمان شود که همهی این اقدامها شایستهی تقدیر است.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری اضافه کرد: در هر حال راهنمایان تور یکی از ارکان صنعت گردشگری هستند واین کنوانسیون هم یکی از بزرگترین گردهماییهای جهانی راهنمایان به شمار میآید که برگزاری آن در این سطح طبیعتا بدون ایراد نخواهد بود، اما نباید همه تلاشهای صورت گرفته را تخطئه کرد و یا خفیف جلوه داد.
نعمتی گفت: بالاتر از این گردهمایی بینالمللی برای راهنمایان چه رویداد دیگری وجود دارد. چرا نباید از این فرصت برای مطرح کردن ایران در سطح جهانی استفاده کرد تا تصور ایران در جهان بهبود یابد. همهی ما باید از این کنوانسیون استقبال کنیم.
انتهای پیام