به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی عمرانی در نشست خبری امروز با ارائه گزارشی از فعالیت جایزه مصطفی (ص) افزود: در دومین دوره جایزه مصطفی (ص) 1895 دانشمند نهاد و سازمانهای حوزههای علم و فناوری در جهان اسلام به این جایزه معرفی شدند.
وی با تاکید بر اینکه هر دانشمند به تنهایی نمیتواند کاندید دریافت این جایزه شود، ادامه داد: دانشمندان برجسته باید از سوی مراکز علمی، پژوهشگاهها و یا دانشگاهها به این جایزه معرفی شوند که بر این اساس فراخوان معرفی کاندیداها برای 355 مرکز پژوهشی و دانشگاههای جهان اسلامی ارسال شد.
عمرانی با تاکید بر اینکه با اعلام این فراخوان تعداد زیادی از طرحهای دانشمندان برجسته به این جایزه معرفی شدند، اضافه کرد: تامین مالی این جایزه با مشارکت 229 عضو داخلی و 30 عضو بینالمللی به عنوان خادمالمصطفی تامین شد که با اعطای نشان خادمالمصطفی و اعطای سپاسنامه از آنها تقدیر شد.
رییس کارگروه جایزه مصطفی (ص) ایجاد صندوق موقوفات را از دیگر اقدامات جایزه مصطفی نام برد و گفت: سرمایههای این صندوق در حال حاضر به بیش از 8 میلیارد تومان افزایش یافته است و درصددیم که این اعتبارات صرف توسعه فناوری در جهان اسلام شود.
عمرانی همچنین با تاکید بر ضرورت توسعه نذر و وقف علمی ادامه داد: به منظور حمایت بیشتر از طرحهای پژوهشی جهان اسلام اقدام به تامین سرمایه از طریق نذر و وقف علمی کردیم.
وی مهمترین پروژه این اقدامات را ثبت جایزه مصطفی (ص) در مجمع عمومی کامستک دانست و یادآور شد: در قطعنامه پایانی این مجمع که با حضور وزرای علوم جهان اسلام و نمایندگان وزرای جهان اسلام برگزار شد، نام جایزه مصطفی (ص) درج شد.
رییس کارگروه جایزه مصطفی (ص) همچنین از ثبت این جایزه در 90 کشور جهان خبر داد و یادآور شد: این ثبت مراحل پایانی را طی میکند.
عمرانی، اجرای پروژههای ملی و فراملی را از دیگر اقدامات این جایزه عنوان کرد و افزود: بر این اساس نشستهایی با عنوان تبادل علم و فناوری در کشورهای مسلمان برگزار میشود که دور دوم این نشستها از 29 آذر تا 3 دیماه در دانشگاه upm مالزی برگزار خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری «مسابقه دانشآموزی نور» افزود: این جایزه همزمان با گرامیداشت پروفسور «جکی ایینگ» برگزار میشود.
رییس کارگروه جایزه مصطفی (ص) اضافه کرد: در این جایزه که در سطح دانشآموزی برگزار میشود، باید شرکتکنندگان آزمایشهای علمی که قابل عرضه برای جامعه باشند، انجام دهند.
به گفته وی، در سال گذشته با حمایت خیرین علم و فناوری برای مدارسی که در برگزاری این مسابقه مشارکت داشتند، با مبلغ 360 میلیون تومان تجهیزات آزمایشگاهی تامین شد.
انتهای پیام