نخستین جایزه علمی فناوری مصطفی (ص)، هشتم دی ماه به چهار دانشمند و پژوهشگر مسلمان اعطا میشود.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی قنواتی، مشاور اطلاع رسانی و برندسازی جایزه مصطفی (ص) با بیان این که بیش از 280 جایزه معتبر علمی در حوزههای مختلف در جهان اعطاء میشود، گفت: ارزش مادی برخی از این جوایز دو تا دو نیم برابر بالاتر از جوایز نوبل است.
وی خاطرنشان کرد: اساسنامه جایزه مصطفی (ص) در سال 91 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این جایزه یک جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یک بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطاء میشود.
وی افزود: این جایزه به احترام نام پیامبر اکرم (ص) و به دلیل تاکید آن حضرت به علمآموزی به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی به معنای برگزیده نامگذاری شده است.
قنواتی، هدف از اعطای جایزه مصطفی را تشویق و ترویج علمآموزی در جوامع اسلامی عنوان کرد و گفت: این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقههای نهادهای علمی و فناوری کشورهای اسلامی است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام به رشد و تعالی علمی در کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.
به گفته مشاور اطلاعرسانی جایزه مصطفی (ص)، برگزیدگان جایزه مصطفی در چهار رشته «علوم و فناوری نانو»، «علوم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «طرح برتر دانشمند مسلمان» مبلغ 500 هزار دلار جایزه ویژه دریافت میکنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع این جایزه به طرحهایی تعلق میگیرد که زمینهساز بهبود زندگی بشر بوده و در آنها محققان دست به نوآوریهای مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده یا روشهای علمی جدیدی ارائه کرده باشد.
قنواتی با بیان این که دبیرخانه این جایزه در پارک علم و فناوری پردیس مستقر است، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت دارند.
مشاور اطلاعرسانی و برندسازی جایزه مصطفی (ص) با بیان این که هزینههای اجرایی برگزاری این جایزه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین میشود، گفت: تامین کننده منابع مالی این جایزه نیز از طریق صندوق موقوفات جایزه مصطفی که یکی از سرمایهگذاران اصلی آن بانک توسعه اسلامی است، تامین می شود.
همچنین عموم مسلمانان، علاقمندان به توسعه دانش و فناوری در جهان اسلام و اوراق وقف از دیگر تامین کنندگان منابع این جایزه هستند.
وی با بیان این که بانک توسعه اسلامی به عنوان یکی از موسسات معتبر مالی و توسعهیی خاورمیانه در ساخت یک مجتمع تجاری به نفع جایزه مصطفی (ص) مشارکت میکند، گفت: این مجتمع تجاری یکی از بزرگترین مراکز تجاری و خرید ایران و خاورمیانه خواهد بود و منابع حاصل از آن وقف جایزه مصطفی (ص) و برای تامین جایزه استفاده خواهد شد.
قنواتی خاطرنشان کرد: در واقع عواید حاصل از صندوق موقوفات جایزه مصطفی (ص) برای تامین هزینه اهدای جایزه مصطفی حمایت مالی از تحقیق و پژوهش در حوزههای مرتبط با جایزه، حمایت از توسعه فناوری بین کشورهای اسلامی و حمایت از پروژههای عامالمنفعه در فناوریهای جدید اختصاص خواهد یافت.
مشاور اطلاع رسانی و برندسازی جایزه مصطفی (ص) با تاکید بر این که افراد برای کاندیدا در این جایزه باید از طریق یک نهاد معتبر معرفی شوند، گفت: در حال حاضر 154 موسسه علمی و دانشگاه از 54 کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی مشخص شدند که میتوانند نامزد معرفی کنند.
وی اعلام کرد: نهادهای مربوطه تا بیست و یکم شهریور (12 سپتامبر) فرصت دارند دانشمندان و پژوهشگران خود را معرفی کنند.
قنواتی در خاتمه خاطرنشان کرد: جایزه مصطفی (ص) یک نوبل اسلامی نیست بلکه یک جایزه عالی علم و فناوری است که به دانشمندان مسلمانی که در مرز دانش و فناوری آثاری خلق کردهاند، اعطا میشود.
انتهای پیام
نظرات