• سه‌شنبه / ۷ دی ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95100703881
  • خبرنگار : 30057

دانشمندان کشورهای اسلامی خواستار شدند

رفع معضل پرداخت حقوق ناعادلانه به پژوهشگران دانشگاهی

رفع معضل پرداخت حقوق ناعادلانه به پژوهشگران دانشگاهی

دانشمندان کشورهای مسلمان، رفع معضل پرداخت حقوق ناعادلانه به پژوهشگران دانشگاهی را از طریق معیار قرار دادن عملکرد آنها خواستار شدند و بر اختصاص سهم جداگانه‌ای از بودجه تحقیق به نگهداری از تجهیزات ضروری و پیشرفته تاکید کردند.

به گزارش ایسنا دومین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی (STEP) که توسط دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) و با مشارکت و میزبانی دانشگاه پوترا مالزی برگزار شده است، با انتشار بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

در این نشست 30 دانشمند از ۱۲ کشور مسلمان نظیر بنگلادش، مصر، هند، ایران، اردن، مالزی، مراکش، عمان، پاکستان، عربستان سعودی، سنگاپور و ترکیه و همچنین بسیاری از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان پژوهشگر حضور داشتند.

همکاری و مشارکت‌های علمی و فناوری در میان کشورهای مسلمان، ایجاد بستری برای اکتشاف و خلاقیت در دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی و چاپ مقالات علمی با تاثیرگذاری بالا از جمله موضوعات مطرح در کارگاه‌های تخصصی این نشست است.

بر اساس گفت‌وگوهای مفصلی که در این جلسات و سخنرانی‌های نمایندگان درخصوص وضعیت فعلی تحقیق و توسعه در مؤسسات تحقیقاتی انجام گرفت، راهکارهای ذیل برای ارتقای همکاری‌ها و مشارکت‌های علمی و فناوری در میان کشورهای مسلمان و حتی سطوح فراتر از آن در بیانیه پایانی این نشست پیشنهاد شد:

«ایجاد یک مرکز علمی آنلاین به عنوان بستری برای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی و فناوری و همچنین فراهم کردن امکان دسترسی به بهترین مشارکت‌ها در میان کشورهای اسلامی»

«اتخاذ رویکردی اصولی و هدفمند برای بهره‌مندی از برنامه‌های موفق و مدل‌های همکاری در سایر کشورها و بکارگیری آنها در کشورهای مسلمان»

«تشکیل صندوق موقوفات با هدف سرمایه‌گذاری بر روی فعالیت‌هایی که فراتر از سطح توانایی فعلی هستند مانند حمایت از محققان برجسته نوپا، پژوهشگران مولد و ابتکار عمل‌های جدید. پیش‌بینی می‌شود که با این سرمایه‌گذاری، شاهد انجام پروژه‌های ریسک‌پذیر و در عین حال تاثیرگذار باشیم»

«اختصاص سهم جداگانه‌ای از بودجه تحقیق به نگهداری از تجهیزات ضروری و پیشرفته به منظور حفظ سطح عملکرد تحقیقاتی»

«طراحی برنامه‌هایی با هدف بهره‌مندی از فرصت‌های بورسیه موجود در کشورهای اسلامی»

«رفع معضل پرداخت حقوق ناعادلانه به پژوهشگران دانشگاهی از طریق معیار قرار دادن عملکرد آنان»

«تاکید بر اهمیت افزایش سطح آگاهی و دانش عمومی در کشورهای مسلمان»

«تشکیل شورای بین‌المللی علم و فناوری برای جایزه مصطفی (ص) جهت تحقق راهکارهای فوق و مباحث مربوط (این هیات می‌تواند متشکل از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) باشد)».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha