کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان مهران گفت: ید یک ماده مغذی و ضروری برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود.
«مریم جمالوندی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: مهمترین نقش ید در بدن شرکت در ساختمان تیروئید است که هورمونهای تیروئید در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز، سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تأثیر میگذارند.
وی با بیان اینکه باید نیاز بدن به ید را بدانیم، افزود: هر فرد روزانه به 150میکروگرم (به اندازه سرسوزن) ید نیاز دارد و اگر هر روز ید مورد نیاز بدن تأمین شود و در طول زندگی نیاز بدن انسان به ید، به اندازه یک قاشق چای خوری خواهد بود.
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان مهران با اشاره به عواقب کمبود ید تصریح کرد: اگر ید به اندازه مورد نیاز به صورت روزانه به بدن نرسد، فرد دچار کمبود ید میشود و کمبود ید در سنین مختلف پیامدهای گوناگونی دارد از جمله کمبود ید در دوران بارداری سبب سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، تولد نوزاد با عقب ماندگی ذهنی، جسمی، کری و لالی میشود.
جمالوندی خاطرنشان کرد: کمبود ید در دوران کودکی سبب کاهش بهره هوشی و عقب ماندگی ذهنی، تاخیر و یا توقف رشد، ناتوانی جسمی، کم کاری تیروئید، اختلالات عضلانی، تکلمی و شنوایی و تأخیر رشد در اندام حرکتی میشود.
وی عنوان کرد: در کودکان و نوجوانان(سنین مدرسه)، کمبود ید منجر به کم کاری تیروئید، گواتر، کاهش رشدجسمی، اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی شده و همچنین خستگی زودرس و کاهش کارایی از دیگر پیامدهای کمبود ید است.
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان مهران افزود: بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی هستند، اما به علت مصرف کم آنها در رژیم غذایی ما ایرانیها معمولاً ید مورد نیاز بدنمان تأمین نمیشود و از آن جایی که خاک بسیاری از مناطق جهان حاوی مقادیر کافی ید نیست، لذا محصولات کشاورزی، فرآوردههای دامی و در نتیجه غذاهایی که به این منابع وابسته هستند، نیز مقدار کافی ید نخواهند داشت.
جمالوندی به راههای پیشگیری از کمبود ید اشاره کرد و گفت: برای اطمینان از دریافت کافی ید و مبارزه با کمبود آن لازم است مقدار کمی از این عنصر را به یک ماده غذایی مورد استفاده روزانه اضافه کرد و بهترین ماده غذایی برای اضافه کردن ید به آن، نمک خوراکی تصفیه شده است و این روش با صرفهترین روش برای تأمین ید مورد نیاز بدن است.
انتهای پیام