رییس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی ایران گفت: کشاورزی زودبازدهترین بخش در راستای اقتصاد مقاومتی است که به سرمایه نیاز مبرم دارد اما شجاعت و جسارت لازم در نظام بانکی کشور برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی وجود ندارد.
مسعود اسدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی مهمترین موضوع این است که بخش کشاورزی در میان سایر بخشها زودبازدهترین بخش است که میتواند اشتغال، تولید و سایر شاخصهای اقتصاد کشور را تقویت کند اما این بخش به شدت به سرمایه نیاز دارد و مهمترین مشکل آن کمبود سرمایه است.
وی افزود: بانکها در شرایط کنونی جسارت و شجاعت لازم برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ندارند چرا که کشاورزان همواره دستشان از منابع مالی و اعتباری بانکی کوتاه است و نمی توانند به دلیل نداشتن اسناد ملکی از تسهیلات بانکی برخوردار شوند.
رییس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی ایران ادامه داد: مسئولان بانکی کشور باید بدانند که هم اکنون در قرن بیست و یکم قرار داریم و می توان دراین شرایط برخلاف چند قرن گذشته که تنها اسناد ملکی به عنوان ضمانت نامه پذیرفته میشد، جایگزین دیگری برای این اسناد به ویژه برای بخش کشاورزی که نقش مهمی در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دارد در نظر گرفت.
اسدی اظهار کرد: در شرایط کنونی می توان با درنظر گرفتن کارت یارانه برای کشاورزان و تجمیع همه یارانهها از یارانه سوخت تا برق، آب، تامین اجتماعی ارزان و ... این کارتها را که می تواند ارزشی بالغ بر 20 میلیون تومان داشته باشد میتوان به عنوان وثایق بانکی در نظر گرفت و اگر ارزش تسهیلات مورد نیاز کشاورزی بیش از این بود میتوان از او درخواست کرد تا با کمک دیگر کشاورزان و کارتهای یارانه آنها به این تسهیلات دسترسی پیدا کند.
وی گفت: چگونه است که برای ارائه تسهیلات به کارمندان، متقاضیان می توانند از دیگر کارمندان دولت به عنوان ضامن استفاده کنند اما کشاورزان نمیتوانند به یکدیگر کمک کنند.
رییس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی ایران اعلام کرد: سیستم بانکی کنونی کشور یک سیستم سنتی با مدیران سنتی و فاقد شجاعت لازم برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و اگر می خواهیم فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حمایت از بخش کشاورزی و رهنمودهای ایشان خطاب به سیستم بانکی کشور در حد شعار باقی نماند باید چنین وضعیتی در نظام بانکی کشور اصلاح شود.
انتهای پیام