• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۳ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93041710230

/راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی/

انحصار در تجارت خارجی ضد اقتصاد مقاومتی است

انحصار در تجارت خارجی ضد اقتصاد مقاومتی است

عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی تنها مختص شرایط تحریم نبوده و در شرایط رکود تورمی و حتی وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله نیز کاربرد دارد، گفت: محدود شدن بازارهای صادراتی و وارداتی کشور به چند کشور خاص مخالف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی تنها مختص شرایط تحریم نبوده و در شرایط رکود تورمی و حتی وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله نیز کاربرد دارد، گفت: محدود شدن بازارهای صادراتی و وارداتی کشور به چند کشور خاص مخالف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

آرمان خالقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه بخش صنعت و تولید محور سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، گفت: در همین راستا باید توسعه صنعتی کشور در اولویت اصلی برنامه‌های اقتصادی دولت قرار بگیرد و بخش صنعت و تولید کشور طوری برنامه‌ریزی و طراحی شود که با تغییر و تحولات مختلف مانند تحریم‌ها از پا نیفتد و تضعیف نشود.

وی با اشاره به اینکه باید اجرای اقتصاد مقاومتی تنها مربوط به زمان تحریم نیست، افزود: بخش صنعت ما در حال حاضر در قسمتهایی مانند تامین مواد اولیه، تامین تجهیزات و حتی بازار مصرف بین‌المللی وابستگی‌های زیادی به خارج از کشور دارد و اگر صنعت بخواهد در شرایط اقتصاد مقاومتی تعریف شود باید برای همه این موارد سناریوی از پیش تعریف شده داشته باشیم تا اگر کالایی یا بازاری را از ما گرفتند بتوانیم به سرعت آن‌را جایگزین کنیم.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی تنها برای مقابله با تحریم نیست. به عنوان مثال وقتی تامین گندم موردنیاز خود را به چند کشور خاص محدود می‌کنیم اگر آن کشور دچار خشکسالی شود ما نیز در تامین گندم موردنیاز خود به مشکل می‌خوریم. بنابراین در تفکر اقتصاد مقاومتی نباید خود را به کشور خاص محدود کنیم.

عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با تاکید بر ضرورت ارتباط هرچه بیشتر بخش صنعت با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی گفت: تا زمانی که صنعت و تولید کشوری دانش بنیان نباشد نمی‌توانیم انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم. با بومی سازی فناوریهای وارداتی نیز می‌توانیم در صورت توقف واردات این فناوری‌ها از توان داخلی در این زمینه استفاده کنیم. نحوه رویکرد صنعت کشور به دانشگاه در حال حاضر یکی از پاشنه آشیل این بخش محسوب می‌شود. از سوی دیگر مراکز تحقیقاتی هم باید درک متقابلی از نیازهای بخش صنعت داشته باشند.

او با بیان اینکه آمارهای گمرک نشان می‌دهد که عمده تجارت کشور به چند کشور خاص محدود شده که این وضعیت اصلا خوب نیست، عنوان کرد: باید به سمت ایجاد تنوع در سبد ارزی کشور برویم. البته باید مراقب باشیم تا اقتصاد کشور را نیز به یک ارزض ضعیف وابسته نکنیم. عملکرد هوشمندانه در مبادلات پایاپای می‌تواند یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

خالقی در عین حال تاکید کرد: در هر صورت دولت باید همزمان با دیپلماسی سیاسی دیپلماسی اقتصادی را نیز به پیش ببرد چرا که تحریم در هر صورت برای اقتصاد کشور هزینه در پی داشته و سود اقتصادی کشور را کاهش می‌دهد. مسلما اگر بخش خصوصی طرفین نیز در مذاکرات حضور داشتند مذاکرات با سرعت بیشتری پیش می‌رفت و نتیجه مطلوب‌تری نیز بدست می‌آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha