علیرضا قزوه با بیان اینکه نباید تجربههای دورههای قبل جشنواره شعر فجر کنار گذاشته شود، گفت، هرگونه تغییر وابسته به نظرات اعضای شورای سیاستگذاری و خرد جمعی است.
این شاعر و عضو شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره شعر فجر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارزیابی خود از برپایی این جشنواره گفت: من در اولین دوره جشنواره شعر فجر دبیر آن بودم که در زمان وزارت صفار هرندی برگزار شد. در اولین دوره همه چهرههای مطرح شعر چون بیژن ترقی، مهدی اخوان ثالث، طاهره صفارزاده، قیصر امینپور و حسن حسینی تجلیل شدند و از هر استان یک نفر تقدیر شد و جناحهای مختلف مورد نظر قرار داده شد. اما من چند سالی نبودم و امسال اولین سالی است که در این جشنواره حضور دارم. در جلسهای که به این موضوع اختصاص داشت، نظراتی دادم. از نظر من ترکیب شورا خوب بود، آقایان کاکایی و طراوتپور هم دبیر علمی و اجرایی شدند و ما هم از این جریان حمایت کردیم. آقای کاکایی چهره خوب و شناختهشدهای است. شاید خودش خیلی تمایل به کاندیدا شدن نداشت، اما من و آقای اکرامی و دیگران به او پیشنهاد دادیم و رأی آورد.
او افزود: پیشنهاد شد که در جشنواره هرساله چهرههای جدیدی دبیر شوند. چون سالهای پیش آقایان معلم، بیگی، گرمارودی، بهمنی، نظری و من دبیر شده بودیم، چهرههای دیگری باید دبیری را میپذیرفتند.
قزوه درباره اینکه هشتمین دوره جشنواره شعر فجر چقدر با دورههای پیش متفاوت است، گفت: ما باید بتوانیم دورههای گذشته را نقد کنیم، اما نباید تجربه دورههای پیش را کنار بگذاریم و باید به این سمت برویم که این جشنواره بهترین جشنواره ادبی کشور باشد. جشنواره شعر فجر سابقه چندانی ندارد. برخی پیشنهاد میدادند که امسال جشنواره برگزار نشود، اما ما پیشنهاد دادیم برگزار شود، ولی کمی دیرتر. امسال جشنواره در اردیبهشتماه برگزار میشود که ممکن است در سالهای بعد هم در همین زمان برگزار شود یا اینکه امسال فقط اردیبهشت باشد. بسیاری هم از برگزاری جشنواره در بهار استقبال کردند، چون بهار فصل شعر است و ما نمایشگاه کتاب و روز سعدی را هم در همین فصل داریم. ضمن اینکه برای برگزاری جشنواره حداقل سه ماه زمان لازم است. جلسه اول شورای سیاستگذاری جلسه دوساعته جدیای بود که بسیاری نظرات خود را مطرح کردند، اما درباره تغییرات باید شورای سیاستگذاری و خرد جمعی به آن برسد.
او درباره اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره شعر فجر هم گفت: شورای سیاستگذاری امسال متفاوت است. اما هنوز چهرههای گذشته در جشنواره هستند. تعدادی افراد جوان چون فاضل نظری، سعید بیابانکی و افشین علاء در شورا هستند و بعد هم من و آقای کاکایی و همنسلهای ما و بعد هم پیشکسوتان که باید به آنها احترام گذاشت و امیدوارم سالهای آینده کسانی چون بیدج و بیابانکی که هم تجربه شاعری و چاپ کتاب دارند و هم وفاداریشان به انقلاب ثابت شده، به میدان بیایند.
قزوه همچنین درباره انتقادهایی که به برخی بخشهای جشنواره سال گذشته چون انتخاب شاعر مردمی شده است، گفت: دوستان سال گذشته برای انتخاب شاعر برگزیده مردمی از 10هزار نفر نظرسنجی کردند و به این نتیجه رسیدند، اما شاید امسال این روند تغییر کند.
انتهای پیام