میلاد عرفانپور معتقد است، جشنواره شعر فجر به هدف خود در نزدیک کردن مردم به شعر موفق نبوده است.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره ارزیابی خود از جشنواره شعر فجر گفت: یکی از هدفهای اصلی که جشنواره شعر فجر برای خود تعریف کرده، نزدیک کردن شعر به مردم و از بین بردن فاصله بین شعر و مردم بوده است که متأسفانه هنوز به این هدف نرسیده و همچنان در برنامههای این جشنواره خواص حضور دارند و مردم عادی را نمیبینیم.
او همچنین ادامه داد: جشنواره شعر فجر قرار بود همایش شعری کشور باشد، به گونهای که ویترین شعر امروز را در جشنواره شعر فجر ببینیم، شعر خوبی که ذیل گفتمان انقلاب اسلامی بتواند مفید و مقابل تجویز باشد، اما تاکنون جشنواره شعر فجر آنچنان به اهداف خود نرسیده است و بیشتر در دورهی اول و دوم خود تأثیرگذار بود.
عرفانپور افزود: به نظر من جشنواره شعر فجر اگر با اهل فنش اداره نشود و کسانی که در شعر امروز تأثیرگذارند، دیده نشوند، ممکن است از مسیر خود خارج شود.
این شاعر درباره معرفی چهرههای ادبی جدید در جشنواره شعر فجر گفت: معرفی چهرههای جدید در جشنواره شعر فجر هدفی است که آنچنان قابل وصول نیست، چرا که معرفی چهرههای نو حداکثر در این جشنواره در سطح نازلی اتفاق میافتد و اگر سیاستگذاری جشنواره در این مسیر باشد، تعداد افراد زیادی را نمیتواند معرفی کند.
او در ادامه اظهار کرد: جشنواره شعر فجر نباید در دو یا سه روز خلاصه شود و باید یک روند مستمر داشته باشد، باید در آن یک رویکرد آموزشی وجود داشته باشد و آثار شاعران باید در سطح کلان ارزیابی شود، چرا که در سطح کلان کارنامه شاعران میتواند با بیطرفی مورد بررسی قرار گیرد.
عرفانپور همچنین با اشاره به اینکه شعر جوانان در این جشنواره بیشتر حضور دارد، گفت: در این جشنواره معیار سنی خاصی وجود ندارد و اینکه جوانان بیشتر در این جشنواره به عنوان برگزیده معرفی میشوند، علتش این است که شاعران جوان پیشروتر هستند، اما جشنواره شعر فجر میتواند در هر دوره از تعدادی از شاعران پیشکسوت هم تقدیر کند.
انتهای پیام