رییس مؤسسهی فرهنگی اکو تأکید کرد: برگزاری هفتههای فرهنگی ایران در کشورهای خارجی به حساسیت و ممیزی سخت نیاز دارد.
حجتالله ایوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در اینباره بیان کرد: هر کشور و هر تمدنی زبان خاص خود را برای گفتوگو با تمدنها، فرهنگها و مردم کشورهای دیگر دارد. برخی کشورها بهدلیل قدرت اقتصادی، با زبان اقتصاد حرف میزنند و برخی هم با زبان سیاست. در این زمان، شاید مهمترین زبان فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی، زبان فرهنگ باشد. در این راستا واقعا هنرمندان ما بهترین سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوران کنونی هستند. آن هم وقتی که تمام درها روی ما بسته است یا صهیونیستها و آمریکاییها بهزور میخواهند درها را روی ما ببندند. ما از طریق واژهی فرهنگ میتوانیم درهای جدیدی را باز و با مردم ارتباط برقرار کنیم.
او ادامه داد: اگر بخواهیم تلاش کنیم تا به دنیا نشان دهیم که مردم ایران بهدنبال تفاهماند با تروریسم مخالف هستند، بهترین راه برای رساندن این پیام استفاده از فرهنگ است، یعنی وقتی آنها نقاشان، خوشنویسان و اهالی موسیقی ما را ببینند و با فیلم و سینمای ایران آشنا شوند، این پیام ناخودآگاه منتقل میشود. بنابراین فکر میکنم، بویژه در شرایط فعلی، برگزاری برنامههای فرهنگی باشکوه، البته با مطالعهی کامل و دقیق و بردن اساتید بنام و بهترین کارها و آثار، مناسبترین کار خواهد بود.
وی اظهار کرد: هزینههای این کار، فراوان است. مثلا چند سال قبل و پس از انتخابات که موجی علیه ایران ایجاد شد، من مسئولیت داشتم که ارکستر سمفونیک ایران را به پنج کشور اروپایی ببرم. در مدت کمتر از یکماه هماهنگیها انجام شد و بزرگترین و باشکوهترین سالنهای اروپایی لبیک گفتند و نتوانستند در مقابل حضور ارکستر سمفونیک ایران مقاومت کنند. به این ترتیب، پیام صلح ایران در پنج کشور اروپایی نواخته شد.
او گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران یک فرصت تاریخی پیدا کرده است و ریاست جنبش «نم» را برعهده دارد. ایران به این بهانه میتواند برنامههای فرهنگی مختلفی را تدارک ببیند و فستیوالها و جشنوارههای سینمایی و نمایشگاههای بزرگی را برپا کند. ما تجربههای بزرگی را در همهی عرصهها داریم و اگر آنها را با انتخاب و گزینش ماهرانه همراه کنیم، نتیجهی خوبی خواهیم گرفت.
ایوبی دربارهی اینکه آیا تا کنون ویترین خوبی از ایران ارائه شده است و اینکه آیا هفتههای فرهنگی برگزارشده در شأن ایران بودهاند؟ اظهار کرد: من فقط از طریق خبرها میدانم که هفتههای فرهنگی خوبی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شدهاند. هرچند از چگونگی آنها اطلاعی ندارم؛ اما این را اطمینان دارم که برای برگزاری هفتههای بزرگ فرهنگی در دنیا، با توجه به اینکه در دنیا هنرمندان خوب و شناختهشدهای داریم، مشکلی وجود ندارد؛ ولی تأکید میکنم که برگزاری این هفتهها به حساسیت و ممیزی سختی نیاز دارد و حتما این کار انجام میشود.
رییس موسسهی فرهنگی اکو دربارهی اینکه چه دستاوردی را باید از هفتههای فرهنگی انتظار داشت؟ بیان کرد: در دنیای امروز، جنگ اصلی که بین کشورها وجود دارد جنگ تصویری است، یعنی کشورها با هر فرهنگ و تمدنی با هم میجنگد که بهترین و زیباترین تصویر را از خود نشان دهند. کاروان هنری ما، زیباترین تصویر از ایران و جمهوری اسلامی ایران است. وقتی مردم پای فیلمهای سینمایی ما و پای موسیقی اصیل ما مینشینند یا آثار نقاشی و خوشنویسی ما را میبینند، از آن تأثیر میگیرند و به این ترتیب، یک لابی قدرتمندی را بین مردم دنیا میتوانیم با کار فرهنگی ایجاد کنیم.
او دربارهی اینکه چه آثاری باید نمایش داده شوند، توضیح داد: وقتی نمایشگاهی به نام «ایران» در کشوری برگزار میشود، باید از اساتید بنام و برجسته، آثاری در ان نمایش داده شود. در غیر این صورت شایستهی نام ایران نیست؛ اما این مسأله هیچ منافاتی ندارد با اینکه برنامههایی را ترتیب دهیم که در آنها آثار جوانان ایرانی را نمایش دهیم. آنوقت مردم میدانند با نسل جدید و با شاگردان اساتید ایران و نیز با هنر معاصر مواجه هستند. به این ترتیب، آنها میتوانند آنچه را که اکنون وجود دارد و هنرمندانی را که آینده ایران را در دست دارند ببینند.
ایوبی بار دیگر تأکید کرد: این موضوع بسیار اهمیت دارد که اگر برنامهای را به نام ایران برگزار میکنیم، حتما بهترینها با ممیزی سخت انتخاب شوند.
انتهای پیام