رييس دانشكده الهيات دانشگاه قم با بيان اينكه «آسماني شدن دعا به معناي اجابت آن است»، گفت: حسن ظن به خدا، خدمتگزاري به مومنين و درود فرستادن بر پيامبر و آلش از عوامل ايجابي آسماني شدن دعاست.
حجتالاسلام والمسلمين عسگر ديرباز در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه «آسماني شدن يا نشدن دعا به عوامل ايجابي و سلبي زيادي بستگي دارد» افزود: عوامل سلبي مانع بالا رفتن دعا و مورد اجابت قرار گرفتن آن ميشود و در برخي دعاها همچون دعاي كميل به آنها اشاره شده است.
وي خاطرنشان كرد: از جمله عوامل سلبي كه مانع از آسماني شدن دعا ميشود گناه است. همچنين اگر شخص از مال حرام تغذيه كند يا اهل ظلم و ستم باشد دعاي او مورد اجابت قرار نميگيرد.
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه «عوامل ايجابي نيز كمك ميكند تا دعاي انسان به آسمان برسد» گفت: يكي از اين عوامل حسن ظن به خداي متعال است و ديگري خدمتگزار صديق مومنين بودن است.
ديرباز يادآور شد: عامل ديگري كه به عنوان عامل ايجابي ميتواند مطرح باشد اين است كه انسان قبل از دعا بر پيامبر و آل او درود بفرستد و از خداوند طلب آمرزش كند، همچنين قبل از دعا حمد و ثناي خداوند را داشته باشد و بر خواستن حاجات از خداوند اصرار كند.
رييس دانشكده الهيات دانشگاه قم با اشاره به اينكه «اجابت دعا و آسماني شدن آن فقط در مورد خواستن است در حالي كه دعا منحصر بر خواستن نيست» تصريح كرد: دعا به معناي خواندن نيز هست يعني انسان، خدا را توصيف و تسبيح كند كه اين به ياد خدا بودن كمك ميكند انسان ارتباط خود را با خداي متعال قويتر كند و فعاليت بيشتري در ناحيه دعا به عنوان "خواندن" داشته باشد.
وي درباره اينكه آسماني شدن دعا به چه معناست؟ گفت: اينكه دعاي انسان آسماني شود به اين معناست كه ما احساس كنيم بعد از دعا آرامش و رضايت خاطري پيدا كردهايم و اميد ما به خداوند بيشتر شده و حالت نشاط پيدا كردهايم يعني اگر قبل از دعا حالت اضطراب و هيجان منفي داشتيم بعد از دعا آنها برطرف شود؛ بنابراين آسماني شدن دعاي ما چنين پيامدهايي را ميتواند به دنبال داشته باشد.
انتهاي پيام