نان خوب آرد خوب مي‌خواهد

پس از آغاز مرحله نخست هدفمندشدن يارانه‌ها يكي از اقلام مصرفي مردم كه قيمت‌ آن تغيير كرد، نان بود. به اين ترتيب نانوايي‌هاي آزادپز، نان را تا نصف قيمت و نانوايي‌هاي دولتي‌پز آن را تا بيش از دو برابر عرضه كردند اما سوالي كه پيش مي‌آيد اين است كه آيا كيفيت نان هم تغيير كرده است؟ در اين بين دولت با ابلاغ استانداردي به همه نانوايي‌ها خواستار يكسان شدن نحوه ارائه نان به مردم شد كه بر اساس آن هر نان با وزن چانه معين و ثابتي، بدون هرگونه افزودني بايد ارائه شود اما گويا اين روند مورد موافقت نانوايان قرار نگرفته و از آزادپزها تا يارانه‌اي‌بگيرهاي سابق اغلب از آن گله دارد. يك فعال در صنعت نان كه در شهرك غرب تهران نان سنگك و بربري عرضه مي‌كند با تاكيد بر اينكه با هدفمندشدن يارانه‌ها همراهي خواهد كرد به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: ما كيفيت نان را بهتر كرديم، الان شما مي‌توانيد بربري و سنگك ما را تا پنج روز نگه داريد، اگر كوچكترين ايرادي داشته باشد من جوابگو هستم، منتها از دولت محترم مي‌خواهيم شرايطي را فراهم كند كه كارخانه‌ها آرد با كيفيت به ما بدهند. جلال كرمي با گله از آردهايي كه به نانوايي تحويل شده است، اظهار مي‌كند: اكنون در حالي آرد را كيلويي 300 تومان مي‌خريم كه متاسفانه كيفيت آن از قيمت آرد 450 توماني پايين‌تر است و ما مجبوريم براي حفظ و ارتقاي كيفيت بازهم آردهايي با بهاي 450 توماني بخريم. او با بيان اينكه از مسئولان دولتي مي‌خواهيم شرايطي فراهم آورند كه كارخانه‌ها، آرد با كيفيت عرضه كنند، ادامه مي‌دهد: هدف ما مشتري است و منافع خودمان را در جذب مشتري مي‌دانيم؛‌ اكنون تعداد پخت روزانه ما بيشتر شده و حتي مشترياني از ديگر نقاط تهران داريم. وظيفه ما اين است كه نان با كيفيت دست مشتري بدهيم اما با آردي كه اكنون به ما داده مي‌شود اين امر ميسر نخواهد شد. به گفته وي نان خوب ناني است كه اگر شب مي‌خريد تا صبح ماندگار باشد. اين نانوا مي‌گويد: پس از هدفمندسازي يارانه‌ها مقداري درآمد ما كمتر شده اما اشكال ندارد. ما حتي حقوق كارگران را هم كم نكرده‌ايم چرا كه كشورمان را دوست داريم و معتقديم كه بايد همكاري كنيم، منتها دولت هم با ارائه آرد با كيفيت به ما كمك كند. كرمي در پاسخ به اظهارات يكي از مسئولان كه برخي نانوايي‌ها را اصلاح‌ناپذير خوانده بود، اظهار مي‌كند: اين گونه نيست كه نانوايي‌ها اصلاح‌پذير نباشند، به نانوا آرد خوب بدهند و نان باكيفيت طلب كنند نه اينكه بدون ارائه امكانات از آنها انتقاد كنند. وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ارائه تسهيلات بانكي در بهبود كيفيت نان نقش دارد يا نه؟ مي‌گويد: دادن تسهيلات باعث كيفيت بيشتر نان مي‌شود البته من درخواست تسهيلات ندارم از ما مستحق‌تر زياد است. الان مستاجرم ولي هرگز از دولت تقاضاي وام نكرده‌ام. كرمي درباره مواد افزودني به نان و قيمت متفاوت آن اظهار مي‌كند: اگر مشتري كنجد بخواهد، سنگك با كنجد را 500 تومان مي‌فروشيم و نان بدون كنجد را 400 تومان عرضه مي‌كنيم. اجباري در كار نيست بربري ساده 300 و كنجدي 400 تومان است آن هم خواسته مشتري است. اين نانوا در پايان بار ديگر از مسئولان درخواست كرد كه بر كيفيت آرد عرضه‌شده از سوي كارخانه‌ها نظارت بيشتري كنند و تاكيد مي‌كند: اگر آرد خوب به ما بدهند ما هم نان خوب دست مردم مي‌دهيم. انتهاي پيام
  • سه‌شنبه/ ۲۸ دی ۱۳۸۹ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8910-18674
  • خبرنگار :