نان خوب بايد ارزش غذايي داشته باشد
پس از هدفمندكردن يارانهها، با نانهاي هدفمند و يكسان از لحاظ قيمت و وزن روبرو شديم. گرچه انتظار ميرفت كه برقراري يكساني در صنعت نان در نقاط گوناگون شهر، رضايت مردم را در پيش داشته باشد اما بسياري از افراد دلشان براي نان كنجدي تنگ شده است. از سوي ديگر نيز نه تنها خمير نانها كم نشده بلكه نان در بسياري از نانواييها هنوز به همان صورت كه در فضاي غير رقابتي پخت ميشد، عرضه ميشود.
نماينده نانوايان اصفهان در اين زمينه با اشاره به اينكه وضعيت آرد خيلي بد نيست به خبرنگار بازرگاني ايسنا گفت كه اگر وضعيت نرخ نان خوب شود، وضعيت آرد نيز بهبود مييابد.
محمدرضا خواجه گفت: نفس هدفمندسازي يارانهها را قبول داريم و از آن حمايت ميكنيم اما به اعتقاد ما نرخ نان نبايد تحميلي باشد اكنون اتحاديهها از وضعيت نرخ نان راضي نيستند، آموزش نانواها براساسي كه اتحاديه نان اصفهان تدوين كرده اجرا ميشود چرا كه دقيقا منطبق بر نياز آموزشي نانوايان است.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ كدام از بازرسان ما آموزش نديدهاند، اظهار كرد: بازرسان هيچ ايرادي نميتوانند بگيرند،ايرادي هم كه ميگيرند قابل اجرا نيست.
مسوول كميسيون آموزش نانوايان اصفهان با اشاره به اين كه از سال 1385 كار آموزش نانوايان را شروع كردهايم ادامه داد: اگر نرخ نان خوب شود، ميتوانيم مشكلات بدترين آرد را با اضافه كردن افزودني جبران كنيم. نان خوب، الزاما ناني نيست كه سفيد باشد بلكه بايد ارزش غذايي داشته باشد.
وي با تاكيد بر اينكه ناني كه از آرد كامل تهيه شده باشد ارزش غذايي دارد اظهار كرد: ناني كه از آرد كامل تهيه ميشود كمي تيره است كه اشكالي ندارد متاسفانه در بسياري از شهرها اين گونه جا افتاده كه آرد خوب، آردي است كه الزاما سفيد باشد ولي آرد خوب، آردي است كه از نظر كيفيتي، گلوتن آن زياد باشد و يا چسب خمير خوب باشد.
* مردم نان نميخرند
يك فعال در صنعت نان سنگك كه در زمره نانوايان يارايهايپز قرار دارد در اين زمينه گفت: با تغيير قيمت نان تعداد پخت ما نصف شده است؛ مردم نان نميخرند الان قيمت نان بيشتر شده، نان ساده و كنجددار براي ما فرقي نميكند، قبلا نان سنگك ساده را 200 تومان ميفروختيم و اكنون 400 تومان ميفروشيم اما اگر كنجد بزنيم قيمتش بالاتر ميرود.
روحبخش در گفتوگو با ايسنا با تاكيد بر اينكه برخي مشتريان نان را بدون كنجد نخواسته و از خريد سنگك منصرف ميشوند، افزود: هر مغازه دار دلش ميخواهد كيفيت نان بهتر باشد و همه راضي باشند ولي اگر يك ذره مايه نان سنگك بيشتر باشد يا خمير خوب نباشد، نان خوب نميشود. اگر آرد خوب بدهند كيفيت نان بهتر ميشود.
وي با گلايه از اين كه آردي كه به تازگي برايشان آوردند، آرد خوبي نيست اظهار كرد: اكنون در صورتي كه نان كمي سرد شده باشد در عين تازگي، مشتري از خريد آن صرف نظر ميكند و توقع مشتريان بالا رفته است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات